utanpotlassport.hu 2019.04.17 14:33 Frissítve: 2019.04.17 14:34

Vízilabda: ifjúsági karnevál a medencében

Négy ország tizenkét csapata vesz részt Szombathelyen az AVUS által rendezett Ifjúsági Vízilabda Karneválon. A ma kezdődő három napos tornán az U15-ös korosztály szerepel. A színvonalas összecsapásai mellett, a jó hangulatáról is híres eseményen a magyar korosztályos válogatott tagjai is medencébe szállnak.

Budai Zoltán – utanpotlassport.hu A már hagyományosan megrendezett Ifjúsági Vízilabda Karneválon tavaly nyolc magyar egyesület szerepelt, most a külföldi csapatokkal együtt tizenkét klub játszik a szombathelyi városi sportuszodában. Vincze Balázs, a torna egyik főszervezője a változásokról tájékoztatott.

vizilabda_karneval_2017_07_14_szombathely_bm- szombathely.hu

A színvonalas meccsek mellett a jó hangulat is garantált a tornán  •  Forrás: szombathely.hu

„Ezúttal nyolc magyar és négy külföldi csapat szerepel a tornán. A Szentes és a Pécs újoncnak számít, rajtuk kívül az UVSE, a BVSC, az AVUS, a Kecskemét, a Szolnok és a Sopron fiataljai vesznek részt hazai részről, tehát a 14 csapatos elsőosztályú magyar gyerekbajnokság fele képviselteti magát a rendezvényen. Rajtuk kívül Olaszországból a Monza két csapata, a finn Kuvat és a spanyol Molins is jelen van. A tornán három olyan játékos is szerepel, aki tagja volt annak az U15-ös magyar válogatottnak, amelyik Montenegróban kiharcolta az Eb részvételt. A spanyoloknak is van két olyan pólósuk, akik a nemzeti csapattal szintén csoportgyőztesek lettek a selejtezőkben.”

A tavalyi torna izgalmas végjátékot hozott, a döntőben az UVSE két találattal legyőzte a BVSC együttesét, a hazai medencében játszó AVUS pedig csupán egy góllal kapott ki a Szolnoktól a bronzmeccsen.

„Most is nagy csaták várhatóak – mondta a 358-szoros válogatott Vincze Balázs. – A harmadik nap után akkor leszek elégedett, ha mindenkitől olyan visszajelzés érkezik, hogy jól érezték magukat, és szakmailag is hasznos volt a megmérettetés, érdemes volt eljönni a tornára. A karneváli hangulat érdekében ezúttal is egész nap szól a zene.”

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.