utanpotlassport.hu 2019.04.17 14:33 Frissítve: 2019.04.17 14:34

Vízilabda: ifjúsági karnevál a medencében

Négy ország tizenkét csapata vesz részt Szombathelyen az AVUS által rendezett Ifjúsági Vízilabda Karneválon. A ma kezdődő három napos tornán az U15-ös korosztály szerepel. A színvonalas összecsapásai mellett, a jó hangulatáról is híres eseményen a magyar korosztályos válogatott tagjai is medencébe szállnak.

Budai Zoltán – utanpotlassport.hu A már hagyományosan megrendezett Ifjúsági Vízilabda Karneválon tavaly nyolc magyar egyesület szerepelt, most a külföldi csapatokkal együtt tizenkét klub játszik a szombathelyi városi sportuszodában. Vincze Balázs, a torna egyik főszervezője a változásokról tájékoztatott.

vizilabda_karneval_2017_07_14_szombathely_bm- szombathely.hu

A színvonalas meccsek mellett a jó hangulat is garantált a tornán  •  Forrás: szombathely.hu

„Ezúttal nyolc magyar és négy külföldi csapat szerepel a tornán. A Szentes és a Pécs újoncnak számít, rajtuk kívül az UVSE, a BVSC, az AVUS, a Kecskemét, a Szolnok és a Sopron fiataljai vesznek részt hazai részről, tehát a 14 csapatos elsőosztályú magyar gyerekbajnokság fele képviselteti magát a rendezvényen. Rajtuk kívül Olaszországból a Monza két csapata, a finn Kuvat és a spanyol Molins is jelen van. A tornán három olyan játékos is szerepel, aki tagja volt annak az U15-ös magyar válogatottnak, amelyik Montenegróban kiharcolta az Eb részvételt. A spanyoloknak is van két olyan pólósuk, akik a nemzeti csapattal szintén csoportgyőztesek lettek a selejtezőkben.”

A tavalyi torna izgalmas végjátékot hozott, a döntőben az UVSE két találattal legyőzte a BVSC együttesét, a hazai medencében játszó AVUS pedig csupán egy góllal kapott ki a Szolnoktól a bronzmeccsen.

„Most is nagy csaták várhatóak – mondta a 358-szoros válogatott Vincze Balázs. – A harmadik nap után akkor leszek elégedett, ha mindenkitől olyan visszajelzés érkezik, hogy jól érezték magukat, és szakmailag is hasznos volt a megmérettetés, érdemes volt eljönni a tornára. A karneváli hangulat érdekében ezúttal is egész nap szól a zene.”

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.05.16 21:05:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összeállítású magyar junior ritmikusgimnasztika-kéziszercsapat öt karika gyakorlatával a 14. helyet érdemelte ki a bakui junior Európa-bajnokságon.

2019.05.15 19:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A legnagyobb szerencsém az, hogy olyan edzőm van, mint Somlai Béla, aki technikailag olyan dolgokat tanít, amilyeneket talán senki más. Azt mondják, dinamikus, gyors vagyok és a testalkatom is alkalmas a vívásra. Balkezesként pedig van némi előnyöm is, amely nagyon kemény edzéssel párosulva később is meghozhatja a gyümölcsét” − vélekedik sikerének titkáról a 17 éves ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó, Rabb Krisztián.

2019.05.15 11:47:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Négy év alatt az NB I-es és EHF-kupa negyeddöntős csapat alapemberévé nőtte ki magát Tatabányán ifj. Rosta Miklós. A 20 éves beállós igazi kézilabdacsaládból származik, az idén góllal mutatkozott be a nagyválogatottban, az ősztől pedig már a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged együttesét erősíti.

2019.05.13 17:24:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek az utánpótláskorú birkózók a három szakág felnőtt magyar bajnokságán. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a harminc súlycsoportból tizennégyet 23 év alatti fiatal nyert meg.

2019.05.05 16:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az már eldőlt az angol labdarúgó-bajnokságban, hogy a Fulham kiesik. Szombaton is kikapott a Wolverhamptontól. A londoniaknak mégis volt búcsúzó, nagy dobásuk. A hajrában pályára küldött Harvey Elliott lett minden idők legfiatalabb Premier League-szereplője.