Vízilabda: Bóbis kezdő lenne a megerősödött Vasasban

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.05.21. 16:09
Címkék
Az alaposan megerősödött Vasas férfi vízilabdacsapatának az előző évadban legtöbbet foglalkoztatott két tinédzserét, Bóbis Botondot, valamint Korom Dánielt kérdeztük a változásokról és a várakozásokról.

Olimpiai és világbajnok klasszisokkal erősített az A-Híd Vasas Plaket férfi vízilabdacsapata, a keretbe így is befért három utánpótláskorú pólós. Hogy az ifijátékosok milyen illusztris társaságba keveredtek?

Bóbis Botond a Vasas kezdőcsapatában követelne helyet Fotó: Derencsényi István
Bóbis Botond a Vasas kezdőcsapatában követelne helyet Fotó: Derencsényi István

Bóbis Botond a Vasas kezdőcsapatában követelne helyet  •  Fotó: Derencsényi István

A klub csütörtöki közleménye szerint a világbajnok Bátori Bence Szolnokról, Bedő Krisztián pedig a francia Noisy-Le-Sectől érkezik Vad Lajos vezetőedző együttesébe. Mellettük három fiatal magyar is a fővárosiaknál folytatja: az 1998-as születésű, eddig a miskolciakat erősítő válogatottVadovics Viktor, a saját nevelésű, legutóbb Szolnokon pólózó Szatmári Kristóf, illetve az UVSE eddigi játékosa, Korbács Gábor. Ugyancsak a Komjádi Uszodába szerződött az előző évadban az OSC-ben játszó három légiós. Az olimpiai, világ-, és Európa-bajnok szerb különítmény, a kapus Braniszlav Mitrovics és a bekk Szava Randjelovics mellett a montenegrói világbajnoki és Eb-ezüstérmes Drasko Brguljan is a piros-kékeket erősíti a következő idényben. Utóbbi 2011 és 2014 között már pólózott a Vasasban, melynek előző évadbeli csapatából heten maradnak: a hálóőr Csoma Kristóf, Takács Bálint, Sélley-Rauscher Domonkos, Simon Henrik, és három 2001-es születésű, utánpótláskorú játékos.

A 18 éves Korom Dániel az előző bajnoki kiírásban második számú kapusként szerepelt Csoma mögött, 15-ből 7 meccsen játszott, most kérdés, hogy Mitrovics érkezésével mennyi lehetőség marad a számára. A 19 esztendős Pardi Bende kétszer volt keretben az előző idényben, a vele egykorú Bóbis Botond alapemberré nőtte ki magát: 13 mérkőzésen 26 gólig jutott.

Korom Dániel felkészült a kevesebb játékpercre a Vasasban Fotó: Vasas Attila
Korom Dániel felkészült a kevesebb játékpercre a Vasasban Fotó: Vasas Attila

Korom Dániel felkészült a kevesebb játékpercre a Vasasban  •  Fotó: Vasas Attila

„Egy érzelmi hullámvasúton ültem az elmúlt időszakban – fogalmaz Korom az utanpotlassport.hu-nak. – Tudomásul kell vennem, hogy a következő idényben nem fogok annyit szóhoz jutni az OB I-ben, de izgatott vagyok. Várom, hogy együtt edzhessek azokkal a játékosokkal, akiket eddig csak tévéből figyeltem, és remélem, sokat fogok tanulni a kapustársaimtól. Ezt az évet munka szempontjából nagyon meg kell húznom, aztán kiderül mi lesz. A klubváltás, a több játéklehetőségért az élvonalban, nem fordult meg a fejemben, mert egyrészt él még a szerződésem, másrészt ennyi idősen sehol sem tudnék jobban fejlődni, mint kapusedzőnk, Mátéfalvy Csaba mellett. Amikor kiderült, hogy megerősödik a keretünk, felhívott, elmondta, hogy várhatóan kevesebbet fogok játszani, de maradjak, mert akar velem dolgozni, és OB I-es szintű kapus leszek. Én hiszek és bízom benne.”

„Elsősorban örülök, hogy erősödik a csapat – mondja honlapunknak Bóbis. – Végre talán a régi Vasas sikereihez, a klub nevéhez méltóan tudunk majd szerepelni. Izgatottan várom a következő szezont, szerintem ott leszünk az élmezőnyben. Úgy gondolom, hogy talán a nagycsapatokat is el tudjuk majd kapni egy kis szerencsével. Új helyzet lesz nekem is, az együttesnek. Új edző, számos új játékos. Akik a tavalyi gárdából maradtak, azokkal nagyon jó viszonyt ápolok, de szeretnék megfelelő kapcsolatot kialakítani az érkezőkkel is. Idén rengeteget kívánok fejlődni. Úgy gondolom, elsősorban rajtam múlik, hogy megőrzöm-e pozíciómat a csapatban. Várom, milyen lesz az új koncepció, de attól függetlenül is szeretnék alapember lenni a következő évadban, és be akarom verekedni magam a kezdőbe.”

„Ez a keret lehetőséget ad nekünk arra, hogy a Vasas múltjához, illetve az A-Híd és a Plaket támogatásához méltó eredményeket érjünk el” – nyilatkozta Vad Lajos, és hozzátette, bár több játékossal is dolgozott már együtt, teljesen új csapatot kell építenie.

„Jelen állás szerint június 2-án tudunk először vízbe szállni az új csapattal, de ekkor még nem lesz velünk a három légiósunk, akik a szerb, illetve a montenegrói válogatottal készülnek ezekben a hetekben. Egy dolgot biztosan ígérhetek, a rend és fegyelem lesznek a fő alapelveim a Vasasnál is, hiszen csak így lehet eredményt elérni” – jelentette ki a szakember.

További korosztályos híreinkVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik