utanpotlassport.hu 2019.04.12 08:43 Frissítve: 2019.04.12 08:44

Vízilabda: Benczur Márton szerint a fiatalság önmagában még nem erény

Benczur Márton, az UVSE élvonalbeli felnőtt női vízilabdacsapatának vezetőedzője az utánpótláskorú játékosok szerepeltetéséről, illetve ennek sok helyen tapasztalt helytelen kezeléséről beszélt honlapunknak.

M. Sz.utanpotlassport.hu Nevelőegyesület lévén egyáltalán nem csoda, hogy az UVSE élvonalbeli női felnőtt vízilabdacsapatában temérdek utánpótláskorú játékos kap szerepet hétről hétre. Ráadásul kiváló teljesítményt nyújtanak, és felveszik a versenyt a legjobbakkal is.

Benczur Márton a második idényét tölti a margitszigeti lilák elsőszámú csapatának élén Fotó: Koncz György

Benczur Márton a második idényét tölti a margitszigeti lilák első számú csapatának élén  •  Fotó: Koncz György

„A fiatalok szisztematikus beépítése nálunk nagyon fontos szempont” – mondja Benczur Márton, az együttes vezetőedzője. – „Azt viszont fontos megemlítenem, hogy egy-két sportágban bizonyos szereplők sokszor átesnek a ló túloldalára, de ez igaz a médiában olvasható írásokra és elhangzó nyilatkozatokra is. A magam részéről a fiatalságot nem tartom erénynek, nálunk játékosok vannak. Van, aki jobb, van, aki kevésbé. Ám úgy érzem, sok helyen a fiatalok szerepeltetésével olcsó népszerűséget próbálnak szerezni, na meg persze finanszírozási többletet. A helyes megfogalmazás itt az UVSE-nél az, hogy szeretnénk minél több jó játékost nevelni a felnőttválogatottnak és a csapatunknak, ezért figyelünk oda fokozottabban a fiatalokra. Aki pedig keményen dolgozik, és olyan teljesítmény nyújt, az előbb-utóbb úgyis megkapja a lehetőséget. Ha ingyen dolgokat vagy bármi kimondott előnyt adnánk nekik, azzal csak ártanánk.”

A szakember egyébként a második idényét tölti a margitszigeti lilák első számú csapatának élén, és a mai napig megtisztelve érzi magát, hogy a vezetőség ezzel a feladattal megbízta őt.

„Nagyon büszke vagyok, hogy rám esett a választás. Nem titok egyébként, hogy Áts Bertalan is javasolt engem. Természetesen sokat várnak tőlem, és meg kell felelnem, de én ezt élvezem. Nem az a típusú edző vagyok – életkoromból és habitusomból fakadóan sem –, aki a minél könnyebb utakat keresi.”

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.