Vízilabda: Benczur Márton szerint a fiatalság önmagában még nem erény

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.12. 08:43
Címkék
Benczur Márton, az UVSE élvonalbeli felnőtt női vízilabdacsapatának vezetőedzője az utánpótláskorú játékosok szerepeltetéséről, illetve ennek sok helyen tapasztalt helytelen kezeléséről beszélt honlapunknak.

M. Sz.utanpotlassport.hu Nevelőegyesület lévén egyáltalán nem csoda, hogy az UVSE élvonalbeli női felnőtt vízilabdacsapatában temérdek utánpótláskorú játékos kap szerepet hétről hétre. Ráadásul kiváló teljesítményt nyújtanak, és felveszik a versenyt a legjobbakkal is.M. Sz.utanpotlassport.hu Nevelőegyesület lévén egyáltalán nem csoda, hogy az UVSE élvonalbeli női felnőtt vízilabdacsapatában temérdek utánpótláskorú játékos kap szerepet hétről hétre. Ráadásul kiváló teljesítményt nyújtanak, és felveszik a versenyt a legjobbakkal is.

Benczur Márton a második idényét tölti a margitszigeti lilák elsőszámú csapatának élén Fotó: Koncz György
Benczur Márton a második idényét tölti a margitszigeti lilák elsőszámú csapatának élén Fotó: Koncz György

Benczur Márton a második idényét tölti a margitszigeti lilák első számú csapatának élén  •  Fotó: Koncz György

„A fiatalok szisztematikus beépítése nálunk nagyon fontos szempont” – mondja Benczur Márton, az együttes vezetőedzője. – „Azt viszont fontos megemlítenem, hogy egy-két sportágban bizonyos szereplők sokszor átesnek a ló túloldalára, de ez igaz a médiában olvasható írásokra és elhangzó nyilatkozatokra is. A magam részéről a fiatalságot nem tartom erénynek, nálunk játékosok vannak. Van, aki jobb, van, aki kevésbé. Ám úgy érzem, sok helyen a fiatalok szerepeltetésével olcsó népszerűséget próbálnak szerezni, na meg persze finanszírozási többletet. A helyes megfogalmazás itt az UVSE-nél az, hogy szeretnénk minél több jó játékost nevelni a felnőttválogatottnak és a csapatunknak, ezért figyelünk oda fokozottabban a fiatalokra. Aki pedig keményen dolgozik, és olyan teljesítmény nyújt, az előbb-utóbb úgyis megkapja a lehetőséget. Ha ingyen dolgokat vagy bármi kimondott előnyt adnánk nekik, azzal csak ártanánk.”

A szakember egyébként a második idényét tölti a margitszigeti lilák első számú csapatának élén, és a mai napig megtisztelve érzi magát, hogy a vezetőség ezzel a feladattal megbízta őt.

„Nagyon büszke vagyok, hogy rám esett a választás. Nem titok egyébként, hogy Áts Bertalan is javasolt engem. Természetesen sokat várnak tőlem, és meg kell felelnem, de én ezt élvezem. Nem az a típusú edző vagyok – életkoromból és habitusomból fakadóan sem –, aki a minél könnyebb utakat keresi.”

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik