utanpotlassport.hu 2019.04.12 08:43 Frissítve: 2019.04.12 08:44

Vízilabda: Benczur Márton szerint a fiatalság önmagában még nem erény

Benczur Márton, az UVSE élvonalbeli felnőtt női vízilabdacsapatának vezetőedzője az utánpótláskorú játékosok szerepeltetéséről, illetve ennek sok helyen tapasztalt helytelen kezeléséről beszélt honlapunknak.

M. Sz.utanpotlassport.hu Nevelőegyesület lévén egyáltalán nem csoda, hogy az UVSE élvonalbeli női felnőtt vízilabdacsapatában temérdek utánpótláskorú játékos kap szerepet hétről hétre. Ráadásul kiváló teljesítményt nyújtanak, és felveszik a versenyt a legjobbakkal is.

Benczur Márton a második idényét tölti a margitszigeti lilák elsőszámú csapatának élén Fotó: Koncz György

Benczur Márton a második idényét tölti a margitszigeti lilák első számú csapatának élén  •  Fotó: Koncz György

„A fiatalok szisztematikus beépítése nálunk nagyon fontos szempont” – mondja Benczur Márton, az együttes vezetőedzője. – „Azt viszont fontos megemlítenem, hogy egy-két sportágban bizonyos szereplők sokszor átesnek a ló túloldalára, de ez igaz a médiában olvasható írásokra és elhangzó nyilatkozatokra is. A magam részéről a fiatalságot nem tartom erénynek, nálunk játékosok vannak. Van, aki jobb, van, aki kevésbé. Ám úgy érzem, sok helyen a fiatalok szerepeltetésével olcsó népszerűséget próbálnak szerezni, na meg persze finanszírozási többletet. A helyes megfogalmazás itt az UVSE-nél az, hogy szeretnénk minél több jó játékost nevelni a felnőttválogatottnak és a csapatunknak, ezért figyelünk oda fokozottabban a fiatalokra. Aki pedig keményen dolgozik, és olyan teljesítmény nyújt, az előbb-utóbb úgyis megkapja a lehetőséget. Ha ingyen dolgokat vagy bármi kimondott előnyt adnánk nekik, azzal csak ártanánk.”

A szakember egyébként a második idényét tölti a margitszigeti lilák első számú csapatának élén, és a mai napig megtisztelve érzi magát, hogy a vezetőség ezzel a feladattal megbízta őt.

„Nagyon büszke vagyok, hogy rám esett a választás. Nem titok egyébként, hogy Áts Bertalan is javasolt engem. Természetesen sokat várnak tőlem, és meg kell felelnem, de én ezt élvezem. Nem az a típusú edző vagyok – életkoromból és habitusomból fakadóan sem –, aki a minél könnyebb utakat keresi.”

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.