utanpotlassport.hu 2019.04.12 08:43 Frissítve: 2019.04.12 08:44

Vízilabda: Benczur Márton szerint a fiatalság önmagában még nem erény

Benczur Márton, az UVSE élvonalbeli felnőtt női vízilabdacsapatának vezetőedzője az utánpótláskorú játékosok szerepeltetéséről, illetve ennek sok helyen tapasztalt helytelen kezeléséről beszélt honlapunknak.

M. Sz.utanpotlassport.hu Nevelőegyesület lévén egyáltalán nem csoda, hogy az UVSE élvonalbeli női felnőtt vízilabdacsapatában temérdek utánpótláskorú játékos kap szerepet hétről hétre. Ráadásul kiváló teljesítményt nyújtanak, és felveszik a versenyt a legjobbakkal is.

Benczur Márton a második idényét tölti a margitszigeti lilák elsőszámú csapatának élén Fotó: Koncz György

Benczur Márton a második idényét tölti a margitszigeti lilák első számú csapatának élén  •  Fotó: Koncz György

„A fiatalok szisztematikus beépítése nálunk nagyon fontos szempont” – mondja Benczur Márton, az együttes vezetőedzője. – „Azt viszont fontos megemlítenem, hogy egy-két sportágban bizonyos szereplők sokszor átesnek a ló túloldalára, de ez igaz a médiában olvasható írásokra és elhangzó nyilatkozatokra is. A magam részéről a fiatalságot nem tartom erénynek, nálunk játékosok vannak. Van, aki jobb, van, aki kevésbé. Ám úgy érzem, sok helyen a fiatalok szerepeltetésével olcsó népszerűséget próbálnak szerezni, na meg persze finanszírozási többletet. A helyes megfogalmazás itt az UVSE-nél az, hogy szeretnénk minél több jó játékost nevelni a felnőttválogatottnak és a csapatunknak, ezért figyelünk oda fokozottabban a fiatalokra. Aki pedig keményen dolgozik, és olyan teljesítmény nyújt, az előbb-utóbb úgyis megkapja a lehetőséget. Ha ingyen dolgokat vagy bármi kimondott előnyt adnánk nekik, azzal csak ártanánk.”

A szakember egyébként a második idényét tölti a margitszigeti lilák első számú csapatának élén, és a mai napig megtisztelve érzi magát, hogy a vezetőség ezzel a feladattal megbízta őt.

„Nagyon büszke vagyok, hogy rám esett a választás. Nem titok egyébként, hogy Áts Bertalan is javasolt engem. Természetesen sokat várnak tőlem, és meg kell felelnem, de én ezt élvezem. Nem az a típusú edző vagyok – életkoromból és habitusomból fakadóan sem –, aki a minél könnyebb utakat keresi.”

További korosztályos híreink VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.

2019.04.11 09:14:18

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ugyan az edzések zömét már jó ideje a felnőttcsapat tagjaként végzi, a juniorbajnokság múlt hétvégi nyolcas döntőjében megvédte címét a korosztályos együttessel a 17 esztendős Lukács Norbert, aki ráadásul bekerült a torna All Star-válogatottjába is.

2019.03.28 14:24:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A W Series bejelentette a rajtrácsot kiérdemlők listáját, melyből kiderül, hogy a 18 éves Keszthelyi Vivien a sorozat szerződtetett, hivatalos tesztpilótájaként folytatja pályafutását, így ő lesz a mezőny egyik legfiatalabb tagja.

2019.03.27 18:33:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első sikerét a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben U17-es leányválogatottunk. Schumi Dorottya együttese magabiztos, 4−0-s győzelmet aratott a grúzok felett, így másodikként zárt csoportjában. A kvartettből az angolok jutottak ki a bulgáriai kontinensviadalra.