HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.06.21 10:18 Frissítve: 2018.06.21 10:25

Vívás: vidéki fölény a serdülő párbajtőrözők országos bajnokságán

A többi korosztállyal ellentétben a serdülő párbajtőrözők országos bajnoksága a vidéki versenyzőkről szólt, négyből három elsőséget ők gyűjtöttek be Balatonfüreden. A lányok mezőnyében a debreceniek Kálmán Gyöngyvér révén dupláztak is.

HIRDETÉS

B. V. – utanpotlassport.huA nyári szünet előtt még egyszer, utoljára a Balaton partján csaptak össze az utánpótláskorú párbajtőrözők a gyermek-, az újonc- és a serdülőkorosztály országos bajnokságon. A hatnapos füredi viadal előbbi két korosztályának versenyéről már korábban beszámoltunk, ezúttal a serdülők voltak a soron.

Három korosztály párbajtőrözői is Balatonfüreden versenyeztek a héten Fotó: Steirer Máté

Három korosztály párbajtőrözői is Balatonfüreden versenyeztek a héten  •  Fotó: Steirer Máté

A fiúk egyéni versenyében a kondorosi Tusjak Adrián nyert. A Békés megyei fiatal a fináléban a Vasasban vívó Semerédy Pétert verte szoros asszóban 15:12-re. Csapatban viszont fővárosi aranyérem született, a BVSC-Zugló Frank Csaba, Hutás Barna, Kó Ágoston, Kó Benedek összeállítású csapata a Vasas alakulatát múlta felül, a piros-kékeknek így két második hely jutott a fiúk viadalán.

A lányok mezőnyében mindent vittek a debreceniek. Egyéniben Kálmán Gyöngyvér nyert roppant magabiztosan, a döntőben 15:6-ra múlta felül a tapolcai Salamon Rékát, majd csapatban Boros Bertával, Kálmán Zillével és Varga Dóra Líviával kiegészülve újabb aranyérmet nyert, ezúttal a BVSC-Zugló előtt.

A hatnapos balatoni versenydömping után immár – igaz, kicsit késve – a fiatal párbajtőrözőknek is elkezdődhet a nyári szünet a nagyon hosszú versenyévad után.

SERDÜLŐ PÁRBAJTŐR ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BALATONFÜRED
Fiúk. Egyéni:
1. Tusjak Adrián (Kondoros), 2. Semerédy Péter (Vasas), 3. Fekete Ádám (Balaton Vívóklub) és Kovács Gergely (Alba Regia). Csapat: 1. BVSC-Zugló (Frank Csaba, Hutás Barna, Kó Ágoston, Kó Benedek), 2. Vasas, 3. Balaton Vívóklub
Leányok. Egyéni: 1. Kálmán Gyöngyvér (Debrecen), 2. Salamon Réka (Tapolca), 3. Szabó Eszter (BVSC-Zugló) és Szarvas Rita (Fless). Csapat: 1. Debrecen (Boros Berta, Kálmán Gyöngyvér, Kálmán Zille, Varga Dóra Lívia), 2. BVSC-Zugló, 3. Vasas

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.18 12:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Felcsútra szerződött a magyar futball egyik legnagyobb ígérete, Kiss Tamás. A 17 esztendős támadó 4 gólt szerzett a mögöttünk hagyott NB I-es évadban, emellett a Haladás U19-es együttesével bajnoki címet ünnepelhetett. Habár meghatározó európai klubok − így a Sahtar Donyeck, vagy éppen a Besiktas − is csábították, a korosztályos-válogatott játékos szerint még nem jött el a külföldi folytatás ideje.

2018.07.17 16:26:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ismét megtelik élettel a Duna Aréna. Bár éremesélyesünk nincs, de a számok többségében összejöhet a döntő a hazai rendezésű junior műúszó-világbajnokságon – bizakodnak a sportág kedvelői.

2018.07.07 09:25:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Aranyérmes lett a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságon. A magyar csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a göteborgi kontinensviadalon, a döntőben hosszabbításban múlta felül a franciákat (31–30).

2018.07.01 21:35:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bámulatos! ‒ ezzel a jelzővel lehet leginkább leírni azt a hangulatot, amely a szurkolókkal megtelt debreceni Főnix Csarnokba költözött, ugyanis a hajdúsági városban rendezik a női U20-as kézilabda-világbajnokságot. Az első napon a hivatalos nyitóünnepség után ‒ a világhírű 2Cellos lenyűgöző előadásával megkoronázva ‒ a nyitómérkőzésen a magyar játékosok kápráztatták el a közönséget; nehézkesen ugyan, de végül 27‒24-re legyőzve Brazíliát.

2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

HIRDETÉS
HIRDETÉS