utanpotlassport.hu 2018.06.21 10:18 Frissítve: 2018.06.21 10:25

Vívás: vidéki fölény a serdülő párbajtőrözők országos bajnokságán

A többi korosztállyal ellentétben a serdülő párbajtőrözők országos bajnoksága a vidéki versenyzőkről szólt, négyből három elsőséget ők gyűjtöttek be Balatonfüreden. A lányok mezőnyében a debreceniek Kálmán Gyöngyvér révén dupláztak is.

B. V. – utanpotlassport.huA nyári szünet előtt még egyszer, utoljára a Balaton partján csaptak össze az utánpótláskorú párbajtőrözők a gyermek-, az újonc- és a serdülőkorosztály országos bajnokságon. A hatnapos füredi viadal előbbi két korosztályának versenyéről már korábban beszámoltunk, ezúttal a serdülők voltak a soron.

Három korosztály párbajtőrözői is Balatonfüreden versenyeztek a héten Fotó: Steirer Máté

Három korosztály párbajtőrözői is Balatonfüreden versenyeztek a héten  •  Fotó: Steirer Máté

A fiúk egyéni versenyében a kondorosi Tusjak Adrián nyert. A Békés megyei fiatal a fináléban a Vasasban vívó Semerédy Pétert verte szoros asszóban 15:12-re. Csapatban viszont fővárosi aranyérem született, a BVSC-Zugló Frank Csaba, Hutás Barna, Kó Ágoston, Kó Benedek összeállítású csapata a Vasas alakulatát múlta felül, a piros-kékeknek így két második hely jutott a fiúk viadalán.

A lányok mezőnyében mindent vittek a debreceniek. Egyéniben Kálmán Gyöngyvér nyert roppant magabiztosan, a döntőben 15:6-ra múlta felül a tapolcai Salamon Rékát, majd csapatban Boros Bertával, Kálmán Zillével és Varga Dóra Líviával kiegészülve újabb aranyérmet nyert, ezúttal a BVSC-Zugló előtt.

A hatnapos balatoni versenydömping után immár – igaz, kicsit késve – a fiatal párbajtőrözőknek is elkezdődhet a nyári szünet a nagyon hosszú versenyévad után.

SERDÜLŐ PÁRBAJTŐR ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BALATONFÜRED
Fiúk. Egyéni:
1. Tusjak Adrián (Kondoros), 2. Semerédy Péter (Vasas), 3. Fekete Ádám (Balaton Vívóklub) és Kovács Gergely (Alba Regia). Csapat: 1. BVSC-Zugló (Frank Csaba, Hutás Barna, Kó Ágoston, Kó Benedek), 2. Vasas, 3. Balaton Vívóklub
Leányok. Egyéni: 1. Kálmán Gyöngyvér (Debrecen), 2. Salamon Réka (Tapolca), 3. Szabó Eszter (BVSC-Zugló) és Szarvas Rita (Fless). Csapat: 1. Debrecen (Boros Berta, Kálmán Gyöngyvér, Kálmán Zille, Varga Dóra Lívia), 2. BVSC-Zugló, 3. Vasas

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.07.06 13:08:14

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A MOL Fehérvár FC leigazolta a Haladás együttesétől Funsho Bamgboyet. A 20 esztendős nigériai szélső célja, hogy bekerüljön válogatottja, a szupersasok felnőttkeretébe. A székesfehérváriak új üdvöskéjéről Kovács Zoltán sportigazgató is elismerően nyilatkozott a klub honlapjának.

2019.07.05 14:09:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Rajtbüntetés és plusz 50 kiló – várhatóan nem Tassi Attila és nem is a Honda hétvégéje lesz a soron következő portugáliai állomás a túraautós világkupa-sorozatban (WTCR). A 20 éves magyar ennek ellenére bizakodó a nyári szünet előtti utolsó megmérettetést illetően.

2019.07.03 19:47:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Óriásit úszott az FTC 16 éves versenyzője, Mihályvári-Farkas Viktória a kazanyi junior Európa-bajnokság nyitónapján: 400 m vegyesen egyéni csúccsal lett ezüstérmes, utána pedig 800 m gyorson negyedikként ért be; a 4x100 méteres leány gyorsváltó a nyolcadik helyen végzett.

2019.06.21 16:02:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb játékost ad a hazai felnőttélvonalba a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia. A 19 éves irányító-átlövő Bálint Bence került az elmúlt szezonban bronzérmes Grundfos Tatabánya együtteséhez, ám súlyos sérülése miatt debütálása várhatóan csúszik.

2019.06.21 09:12:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Trion SC fiataljai kiváló eredményekkel tértek haza a korosztályos öttusa Európa-bajnokságokról. Az egyesület vezetőedzője, Burcsa Szabolcs tanítványairól és a sikerek hátteréről is mesélt.