HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.06.21 10:18 Frissítve: 2018.06.21 10:25

Vívás: vidéki fölény a serdülő párbajtőrözők országos bajnokságán

A többi korosztállyal ellentétben a serdülő párbajtőrözők országos bajnoksága a vidéki versenyzőkről szólt, négyből három elsőséget ők gyűjtöttek be Balatonfüreden. A lányok mezőnyében a debreceniek Kálmán Gyöngyvér révén dupláztak is.

HIRDETÉS

B. V. – utanpotlassport.huA nyári szünet előtt még egyszer, utoljára a Balaton partján csaptak össze az utánpótláskorú párbajtőrözők a gyermek-, az újonc- és a serdülőkorosztály országos bajnokságon. A hatnapos füredi viadal előbbi két korosztályának versenyéről már korábban beszámoltunk, ezúttal a serdülők voltak a soron.

Három korosztály párbajtőrözői is Balatonfüreden versenyeztek a héten Fotó: Steirer Máté

Három korosztály párbajtőrözői is Balatonfüreden versenyeztek a héten  •  Fotó: Steirer Máté

A fiúk egyéni versenyében a kondorosi Tusjak Adrián nyert. A Békés megyei fiatal a fináléban a Vasasban vívó Semerédy Pétert verte szoros asszóban 15:12-re. Csapatban viszont fővárosi aranyérem született, a BVSC-Zugló Frank Csaba, Hutás Barna, Kó Ágoston, Kó Benedek összeállítású csapata a Vasas alakulatát múlta felül, a piros-kékeknek így két második hely jutott a fiúk viadalán.

A lányok mezőnyében mindent vittek a debreceniek. Egyéniben Kálmán Gyöngyvér nyert roppant magabiztosan, a döntőben 15:6-ra múlta felül a tapolcai Salamon Rékát, majd csapatban Boros Bertával, Kálmán Zillével és Varga Dóra Líviával kiegészülve újabb aranyérmet nyert, ezúttal a BVSC-Zugló előtt.

A hatnapos balatoni versenydömping után immár – igaz, kicsit késve – a fiatal párbajtőrözőknek is elkezdődhet a nyári szünet a nagyon hosszú versenyévad után.

SERDÜLŐ PÁRBAJTŐR ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BALATONFÜRED
Fiúk. Egyéni:
1. Tusjak Adrián (Kondoros), 2. Semerédy Péter (Vasas), 3. Fekete Ádám (Balaton Vívóklub) és Kovács Gergely (Alba Regia). Csapat: 1. BVSC-Zugló (Frank Csaba, Hutás Barna, Kó Ágoston, Kó Benedek), 2. Vasas, 3. Balaton Vívóklub
Leányok. Egyéni: 1. Kálmán Gyöngyvér (Debrecen), 2. Salamon Réka (Tapolca), 3. Szabó Eszter (BVSC-Zugló) és Szarvas Rita (Fless). Csapat: 1. Debrecen (Boros Berta, Kálmán Gyöngyvér, Kálmán Zille, Varga Dóra Lívia), 2. BVSC-Zugló, 3. Vasas

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS