UP-info utanpotlassport.hu 2019.11.09 20:32 Frissítve: 2019.11.09 20:33

Vívás: Szemes Gergő nyerte az európai kadét tőrözők versenyét

Az FTC 16 éves tőrözője, Szemes Gergő aranyérmet szerzett a kadétok budapesti európai körversenyén. A döntő után elmondta, nem hitte volna, hogy nyerni tud, hiszen nem kezdte jól a főtáblát, ám a világelső legyőzésétől kapott erő egészen a dobogó legfelső fokáig segítette.

cr78v

 •  Forrás: fradi.hu

Szombaton a kadét tőrözők budapesti európai körversenyének fiú mezőnyében 285 versenyző állt pástra. A magyarok közül az FTC 16 éves tőrözője, Szemes Gergő jutott a legtovább, egészen az aranyéremig. A csapatban kadét Európa-bajnok tőröző  egyedüli magyarként, magabiztosan ért a legjobb 32 közé, de ott sem kellett túlságosan megerőltetnie magát, a szlovák Marc Leopold Kuchtát 15:9-cel ejtette ki.

Aztán két nehezebb összecsapásnak kellett volna következnie, de a remek formája segített: előbb az kadét világelső orosz Dmitrij Oszipovot 15:6-ra, utóbb a brit Oliver Strange-et 15:5-re győzte le. Az elődöntőben a francia Gautier Lardy ellen nyert 12:10-re, majd jött a finálé, ahol az olasz Damiano di Veroli várt rá. Adigra mindkét versenyző alaposan elfáradt, de Szemes maradt koncentráltabb, 15:12-re hozta az asszót, így megnyerte a rangos körversenyt.

„Nem gondoltam volna, hogy megnyerem – mondta a döntő után. – A héten betegséggel küszködtem, ezért gyengének is éreztem magam. Az utóbbi időben csak erre a versenyre készültem, örültem, hogy hazai közönség előtt vívhatok, ezért is indultam el. Magamhoz képest nem kezdtem jól a főtáblát, de amikor az orosz világelsőt legyőztem, új erőre kaptam, elkaptam a fonalat. Az akkora lökést adott, hogy utána azt éreztem, innen már nem lehet gond. Szerencsére, az asszók között nem telt el sok idő, így nem estem ki a ritmusból. A döntő nem volt egyszerű. Az olasz fiút ismertem, az összecsapás felénél nekem a csuklóm kezdett fájni, neki a lába. Fárasztó nap volt, de boldog vagyok, hogy sikerült győznöm.”

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.