UP-info utanpotlassport.hu 2019.11.09 20:32 Frissítve: 2019.11.09 20:33

Vívás: Szemes Gergő nyerte az európai kadét tőrözők versenyét

Az FTC 16 éves tőrözője, Szemes Gergő aranyérmet szerzett a kadétok budapesti európai körversenyén. A döntő után elmondta, nem hitte volna, hogy nyerni tud, hiszen nem kezdte jól a főtáblát, ám a világelső legyőzésétől kapott erő egészen a dobogó legfelső fokáig segítette.

cr78v

 •  Forrás: fradi.hu

Szombaton a kadét tőrözők budapesti európai körversenyének fiú mezőnyében 285 versenyző állt pástra. A magyarok közül az FTC 16 éves tőrözője, Szemes Gergő jutott a legtovább, egészen az aranyéremig. A csapatban kadét Európa-bajnok tőröző  egyedüli magyarként, magabiztosan ért a legjobb 32 közé, de ott sem kellett túlságosan megerőltetnie magát, a szlovák Marc Leopold Kuchtát 15:9-cel ejtette ki.

Aztán két nehezebb összecsapásnak kellett volna következnie, de a remek formája segített: előbb az kadét világelső orosz Dmitrij Oszipovot 15:6-ra, utóbb a brit Oliver Strange-et 15:5-re győzte le. Az elődöntőben a francia Gautier Lardy ellen nyert 12:10-re, majd jött a finálé, ahol az olasz Damiano di Veroli várt rá. Adigra mindkét versenyző alaposan elfáradt, de Szemes maradt koncentráltabb, 15:12-re hozta az asszót, így megnyerte a rangos körversenyt.

„Nem gondoltam volna, hogy megnyerem – mondta a döntő után. – A héten betegséggel küszködtem, ezért gyengének is éreztem magam. Az utóbbi időben csak erre a versenyre készültem, örültem, hogy hazai közönség előtt vívhatok, ezért is indultam el. Magamhoz képest nem kezdtem jól a főtáblát, de amikor az orosz világelsőt legyőztem, új erőre kaptam, elkaptam a fonalat. Az akkora lökést adott, hogy utána azt éreztem, innen már nem lehet gond. Szerencsére, az asszók között nem telt el sok idő, így nem estem ki a ritmusból. A döntő nem volt egyszerű. Az olasz fiút ismertem, az összecsapás felénél nekem a csuklóm kezdett fájni, neki a lába. Fárasztó nap volt, de boldog vagyok, hogy sikerült győznöm.”

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.11.12 14:33:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A Törökországban rendezett U16-os sakkvilágbajnokságon kevés hiányzott a magyar csapatnak ahhoz, hogy a kiszámíthatatlan mezőnyben megtartsa kiinduló helyezését. Ruck Róbert csapatvezető a verseny összegzése mellett külön kiemelte a hibátlan Juhász Judit teljesítményét.

2019.11.09 15:03:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) októberben tette közzé azt a tanulmányát, amely a 2000-ben vagy azt követően született labdarúgókat a felnőttek között szerzett rutinjuk alapján rangsorolta. Mint ismeretes, Szoboszlai Dominikot a 23. helyre sorolták. A 100-as listát október 1-gyel bezárólag készítették, de az elmúlt hetekben is több 19 éves vagy annál fiatalabb labdarúgó tette le a névjegyét az európai topligákban vagy a nemzetközi kupákban – folyamatosan bővül a lista, itt az új generáció!

2019.11.08 11:46:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elkészítették a 2021-es U21-es labdarúgó Európa-bajnokság előzetes menetrendjét, amely szerint mindkét rendező ország, vagyis Magyarország és Szlovénia válogatottja már a nyitónapon pályára lép. Az U21-es Európa-bajnokságok történetében most először lesz két ország a torna házigazdája.

2019.11.01 20:14:15

Utánpótlássport Krasznai Bence utanpotlassport.hu

Nem sikerült jól kötöttfogású birkózóink bemutatkozása a budapesti U23-as világbajnokság ötödik versenynapján: öt, esélyes versenyzőnkből csupán ketten, a minszki Európa Játékok ezüstérmese, Torba Erik (63 kg) és Rácz Richárd (55 kg) folytathatja a vigaszágon szombaton a Ludovika Arénában. Lévai Zoltán (77 kg), Papp Bertalan (87 kg) és Érsek Róbert (130 kg) kiesett.

2019.11.01 17:54:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az 57 kilogrammos Kovács Kitti ötödik helyezésével indult az oroszországi Izsevszkben zajló U23-as Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott 14 (köztük 11 juniorkorú) versenyzővel igyekszik minél eredményesebben helytállni. A nyitónapon négy magyarért szoríthattunk, közülük egyedül a Budapesti Honvéd SE dzsúdósa léphetett tatamira éremért, Varga Brigitta (57 kg), Monori Dániel (60 kg) és Boros Bence (67 kg) számára hamar véget ért a megméretés.