HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.01.06 21:17 Frissítve: 2019.01.06 21:20

Vívás: negyeddöntős helyek az udinei junior vk-versenyről

Büki Lili és Turcsák Bianka a párbajtőrözők, Hajas Nóra a tőrözők között jutott a legjobb nyolc közé Udinében, a junior világkupa-sorozat olaszországi állomásán.

K. T. I. – utanpotlassport.hu A hétvége első napja a tőrözőké volt Olaszországban. A 168 fős fiúmezőnyben Szemes Gergő szerepelt a legjobban a magyarok közül, ő a 12. helyet szerezte meg, úgy, hogy még másfél szezonja van a kadétkorosztályban is. A legjobb harminckettőbe még egy magyar, Mihályi Andor tudta beverekedni magát.

A leányoknál Hajas Nóra remekelt. Ő egészen a negyeddöntőig menetelt, ott aztán a szingapúri Berthiertől kikapott, így az érmekről egy hajszállal lemaradt. A 7. hely és a döntős helyezés vigasztalhatja a Törekvés tőrözőjét.

A teljes képhez hozzá tartozik, a korosztályos magyar ranglista élén álló Pöltz Anna sérülés miatt nem lehetett ott Udinében.

Turcsák Bianka és Büki Lili is nyolc közé került Udinében Forrás: hunfencing.hu

Turcsák Bianka és Büki Lili is nyolc közé került Udinében  •  Forrás: hunfencing.hu

A zárónap a párbajtőröző leányoké volt, s bár érem itt sem jutott a mieinknek, két újabb erős helyezést sikerült gyűjteni: Büki Lili az 5. Turcsák Bianka a 7. helyen zárta a versenyt. A legjobb tizenhat közé jutott még Kardos Edina és Szarvas Rita.

A 2018-as évben a kadét Európa-bajnoki címtől kezdve a felnőtt magyar bajnokságig szinte mindent megnyerő Muhari Eszter ezúttal a 32 között esett ki: ő a 17. pozícióban végzett.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Open-en a Nagy Adrienn, Kawaguchi Natsumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.

2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.