utanpotlassport.hu 2019.01.06 21:17 Frissítve: 2019.01.06 21:20

Vívás: negyeddöntős helyek az udinei junior vk-versenyről

Büki Lili és Turcsák Bianka a párbajtőrözők, Hajas Nóra a tőrözők között jutott a legjobb nyolc közé Udinében, a junior világkupa-sorozat olaszországi állomásán.

K. T. I. – utanpotlassport.hu A hétvége első napja a tőrözőké volt Olaszországban. A 168 fős fiúmezőnyben Szemes Gergő szerepelt a legjobban a magyarok közül, ő a 12. helyet szerezte meg, úgy, hogy még másfél szezonja van a kadétkorosztályban is. A legjobb harminckettőbe még egy magyar, Mihályi Andor tudta beverekedni magát.

A leányoknál Hajas Nóra remekelt. Ő egészen a negyeddöntőig menetelt, ott aztán a szingapúri Berthiertől kikapott, így az érmekről egy hajszállal lemaradt. A 7. hely és a döntős helyezés vigasztalhatja a Törekvés tőrözőjét.

A teljes képhez hozzá tartozik, a korosztályos magyar ranglista élén álló Pöltz Anna sérülés miatt nem lehetett ott Udinében.

Turcsák Bianka és Büki Lili is nyolc közé került Udinében Forrás: hunfencing.hu

Turcsák Bianka és Büki Lili is nyolc közé került Udinében  •  Forrás: hunfencing.hu

A zárónap a párbajtőröző leányoké volt, s bár érem itt sem jutott a mieinknek, két újabb erős helyezést sikerült gyűjteni: Büki Lili az 5. Turcsák Bianka a 7. helyen zárta a versenyt. A legjobb tizenhat közé jutott még Kardos Edina és Szarvas Rita.

A 2018-as évben a kadét Európa-bajnoki címtől kezdve a felnőtt magyar bajnokságig szinte mindent megnyerő Muhari Eszter ezúttal a 32 között esett ki: ő a 17. pozícióban végzett.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.22 17:39:15

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

A Tiszavasvári-Balmazújváros-Balatonboglár útvonalat járta be eddigi pályafutása során a fiú U19-es kézilabda-világbajnokság All Star-csapatába választott Kecskés Dániel. A NEKA 17 éves jobbszélsőjével a sikeres vb-ről, az akadémiáról és a céljairól beszélgettünk.

2019.08.22 09:49:18

Utánpótlássport Budai Zoltán utanpotlassport.hu

A 17 éves Bajos Gitta azután, hogy a suhli világkupán két érmet is szerzett, a plzeni Olimpiai Reménységek Versenyén újabb öttel, köztük három arannyal gazdagodott.

2019.08.21 21:09:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az írországi Európa-bajnokságon szerephez jutó játékosokkal harcolta ki a győzelmet a magyar U18-as válogatott, amely 3–2-re múlt felül a lettek korosztályos együttesét. Preisinger Sándor a mieink második félidőben alábbhagyó figyelmét emelte ki a hazai szövetség holnapjának adott nyilatkozatában.

2019.08.20 09:09:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Nem akármilyen teljesítménnyel vétette észre magát a magyar síugrósport egyik legnagyobb ígérete, Vörös Virág. A 20 esztendős lánynak olyasvalami sikerült, ami előtte senkinek hazánkból: pontot szerzett a nyári Grand Prix-sorozatban. Ezzel a 2022-es pekingi olimpiai részvételhez is tett egy óriási lépést.

2019.08.18 20:59:15

Utánpótlássport Krasznai Bence jelenti Tallinnból utanpotlassport.hu

Magyar aranyéremmel zárult a junior birkózók tallinni világbajnoksága: Takács István (82 kg) a júnusi junior Európa-bajnoki címe után a világ mezőnyét is maga mögé utasította a Tondiraba jégcsarnokban − Lám Bálint 2012-es pattajai sikere óta először ünnepelhetett vb-címet ebben a korosztályban a sportág. Szőke Alexért (97 kg) is szoríthattunk vasárnapi helyosztón, ám ő végül ötödik lett.