utanpotlassport.hu 2019.04.12 19:52 Frissítve: 2019.04.12 20:34

Vívás: Nagy Dávid ötödik a junior-világbajnokságon

Érem nélkül maradtak a magyar junior párbajtőrözők a toruni korosztályos világbajnokság egyéni versenynapján, a legtovább az ötödik helyen végzett Nagy Dávid jutott. A leánymezőnyben Gnám Tamara és a még kadétkorú Muhari Eszter egyaránt a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Leiner Soma - utanpotlassport.huPénteken a lengyelországi korosztályos vívó-világbajnokság utolsó harmadára fordultunk, hiszen pástra léptek a párbajtőrözők, elsőként a juniorok. Noha a tőrözők nem szállítottak érmet az elmúlt három napon, a kardozók révén így is két arannyal várhattuk a toruni viadal záró felvonását, s bízhattunk abban, hogy a java még csak most következik...

Nagy Dávid ötödikként zárt Torunban Fotó: Bizzi Team

Nagy Dávid ötödikként zárt Torunban  •  Fotó: Bizzi Team

Különösen, hogy világ- és Európa-bajnok magyar versenyzők szálltak harcba az érmekért, a selejtezőben ennek megfelelően csak „bemelegítettek” a fiatalok, és mind a nyolcan a főtáblára jutottak. Az egyenes kieséses szakasz első köre azonban hidegzuhanyként hatott, miután Bende Bence és Koch Máté is elvérzett már a 128 között. Nem erre számítottunk, különösen, hogy mind a négy magyar fiút az első tízben jegyzik a juniorok ranglistáján, ráadásul Koch megnyerte az idei Európa-bajnokságot. Andrásfi Tibor és Nagy Dávid azonban folytathatta, ám előbbinek finoman szólva sem kedvezett a sorsolás, a Honvéd vívóját a következő körben az arany talán legfőbb várományosa, Davide di Veroli állította meg.

Így már csak Nagy Dávidban bízhattunk, a Vasas fiatalja pedig magabiztosan ugrotta meg a sorra következő lépcsőfokokat − a harminckettő között a spanyol Diego Calderon, majd a nyolcaddöntőben Bendét búcsúztató kínai Liu Jong-csang sem jelentett problémát. A nyolc között azonban véget ért a diadalmenet, Nagy Dávid 15:11-re kikapott az azeri Ruszlan Haszanovtól, így be kellett érnie az ötödik hellyel.

A leányok mezőnyében Dékány Kinga fájóan hamar búcsúzott, ám másik három vívónk egyaránt bejutott a legjobb 32 közé. Ha párhuzamot szeretnénk vonni, Büki Lili Andrásfi sorsára jutott, és junior-világbajnok állította meg, jelesül az orosz Szodolkova. Gnám Tamara és a még kadétkorú Muhari Eszter azonban szépen haladt a cél felé, ám a nyolcaddöntő mindkettejüknek a végállomást jelentette: előbbi az észt Karoliine Loit, míg utóbbit az amerikai Emily Vermuele ellen veszített.

Szombaton a kadét párbajtőrözők egyéni versenyével folytatódik a toruni korosztályos világbajnokság.

JUNIOR ÉS KADÉT VÍVÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, TORUN (LENGYELORSZÁG)
Junior párbajtőr.
Fiúk: 5. Nagy Dávid, …49. Andrásfi Tibor, …66. Bende Bence, …93. Koch Máté
Leányok: 11. Gnám Tamara, 12. Muhari Eszter, …22. Büki Lili, ...65. Dékány Kinga

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.

2019.04.11 09:14:18

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ugyan az edzések zömét már jó ideje a felnőttcsapat tagjaként végzi, a juniorbajnokság múlt hétvégi nyolcas döntőjében megvédte címét a korosztályos együttessel a 17 esztendős Lukács Norbert, aki ráadásul bekerült a torna All Star-válogatottjába is.

2019.03.28 14:24:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A W Series bejelentette a rajtrácsot kiérdemlők listáját, melyből kiderül, hogy a 18 éves Keszthelyi Vivien a sorozat szerződtetett, hivatalos tesztpilótájaként folytatja pályafutását, így ő lesz a mezőny egyik legfiatalabb tagja.

2019.03.27 18:33:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első sikerét a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben U17-es leányválogatottunk. Schumi Dorottya együttese magabiztos, 4−0-s győzelmet aratott a grúzok felett, így másodikként zárt csoportjában. A kvartettből az angolok jutottak ki a bulgáriai kontinensviadalra.