utanpotlassport.hu 2019.04.12 19:52 Frissítve: 2019.04.12 20:34

Vívás: Nagy Dávid ötödik a junior-világbajnokságon

Érem nélkül maradtak a magyar junior párbajtőrözők a toruni korosztályos világbajnokság egyéni versenynapján, a legtovább az ötödik helyen végzett Nagy Dávid jutott. A leánymezőnyben Gnám Tamara és a még kadétkorú Muhari Eszter egyaránt a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Leiner Soma - utanpotlassport.huPénteken a lengyelországi korosztályos vívó-világbajnokság utolsó harmadára fordultunk, hiszen pástra léptek a párbajtőrözők, elsőként a juniorok. Noha a tőrözők nem szállítottak érmet az elmúlt három napon, a kardozók révén így is két arannyal várhattuk a toruni viadal záró felvonását, s bízhattunk abban, hogy a java még csak most következik...

Nagy Dávid ötödikként zárt Torunban Fotó: Bizzi Team

Nagy Dávid ötödikként zárt Torunban  •  Fotó: Bizzi Team

Különösen, hogy világ- és Európa-bajnok magyar versenyzők szálltak harcba az érmekért, a selejtezőben ennek megfelelően csak „bemelegítettek” a fiatalok, és mind a nyolcan a főtáblára jutottak. Az egyenes kieséses szakasz első köre azonban hidegzuhanyként hatott, miután Bende Bence és Koch Máté is elvérzett már a 128 között. Nem erre számítottunk, különösen, hogy mind a négy magyar fiút az első tízben jegyzik a juniorok ranglistáján, ráadásul Koch megnyerte az idei Európa-bajnokságot. Andrásfi Tibor és Nagy Dávid azonban folytathatta, ám előbbinek finoman szólva sem kedvezett a sorsolás, a Honvéd vívóját a következő körben az arany talán legfőbb várományosa, Davide di Veroli állította meg.

Így már csak Nagy Dávidban bízhattunk, a Vasas fiatalja pedig magabiztosan ugrotta meg a sorra következő lépcsőfokokat − a harminckettő között a spanyol Diego Calderon, majd a nyolcaddöntőben Bendét búcsúztató kínai Liu Jong-csang sem jelentett problémát. A nyolc között azonban véget ért a diadalmenet, Nagy Dávid 15:11-re kikapott az azeri Ruszlan Haszanovtól, így be kellett érnie az ötödik hellyel.

A leányok mezőnyében Dékány Kinga fájóan hamar búcsúzott, ám másik három vívónk egyaránt bejutott a legjobb 32 közé. Ha párhuzamot szeretnénk vonni, Büki Lili Andrásfi sorsára jutott, és junior-világbajnok állította meg, jelesül az orosz Szodolkova. Gnám Tamara és a még kadétkorú Muhari Eszter azonban szépen haladt a cél felé, ám a nyolcaddöntő mindkettejüknek a végállomást jelentette: előbbi az észt Karoliine Loit, míg utóbbit az amerikai Emily Vermuele ellen veszített.

Szombaton a kadét párbajtőrözők egyéni versenyével folytatódik a toruni korosztályos világbajnokság.

JUNIOR ÉS KADÉT VÍVÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, TORUN (LENGYELORSZÁG)
Junior párbajtőr.
Fiúk: 5. Nagy Dávid, …49. Andrásfi Tibor, …66. Bende Bence, …93. Koch Máté
Leányok: 11. Gnám Tamara, 12. Muhari Eszter, …22. Büki Lili, ...65. Dékány Kinga

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.