Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2020.05.17 15:48 Frissítve: 2020.05.17 15:51

Vívás: még az is lehet, hogy Battai Sugárnak jót tett a leállás

A tokiói olimpiai kvótaszerzésre is esélyes kardvívóval, a 17 éves Battai Sugárral beszélgettünk arról, hogyan készült a koronavírus-járvány okozta kényszerpihenőben, emellett szóba került az is, mikor állhat vissza minden a régi kerékvágásba.

A február végén megrendezett poreci utánpótlás Európa-bajnokságon a kardvívócsapatban a juniorok és a kadétok között egyaránt aranyérmes, a már felőttválogatott, még mindig csak 17 éves Battai Sugár nem tétlenkedett a koronavírus-járvány okozta kényszerpihenőben:

Battai Sugárnak (balról) nem sikerült jól egyéniben a poreci Európa-bajnokság Forrás: EFC

Battai Sugárnak (balról) nem sikerült jól egyéniben a poreci Európa-bajnokság  •  Forrás: EFC

„Vegyes volt a felkészülésem programja, sokat futottam, emellett a lábaimat és a törzsemet is erősítettem. Egyelőre nem tudom, mennyit esett vissza a teljesítményem, ez majd akkor derül ki, amikor újra vívhatok. Szerencsére, adódott lehetőségem az iskolázásra − igaz, csak egy garázsban, de ott azt éreztem, hogy azok a technikai elemek, amelyeket korábban tanultam, sokkal stabilabban mennek. Még az is lehet, hogy jót tett a leállás!” − mondja nevetve a fiatal.

Habár a kormány immár közel két hete engedélyezi az edzéseket, az Interfencing DSC sportolói még nem kezdték meg a felkészülést − ekképpen Sugár sem.

„A korlátozásokon enyhítettek, de egyelőre megvan kötve a kezünk, hiszen az egyik helyi iskola csarnokában készülnénk, amely zárva tart. A klub kérvényezte a tréningek megtartásának lehetőségét, az ügy ugyanakkor még folyamatban van. Ha oda nem mehetünk, akkor feltehetően ideiglenesen bérlünk egy termet.”

A Salt Lake City-i utánpótlás-világbajnokság április elején lett volna esedékes, a fertőzés miatt persze ezt is elhalasztották.

„Nagyon szomorú voltam a hír hallatán, de nem lehet mit tenni. Az első két hétben még jó volt pihenni, de már nagyon hiányzik, hogy minden visszaálljon a régi kerékvágásba. A szövetség nemrégiben közölte, hogy május 31-ig biztosan nem lesznek keretedzések, erről ennyi információm van. A horvátországi Eb nem úgy sikerült, ahogyan azt elterveztem, az Egyesült Államokba viszont úgy utaztam volna, hogy javítsak, és a tudásom legjava szerint küzdjek. Amikor ez sikerül, általában nincs nagy gond.”

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).