F. T. utanpotlassport.hu 2020.09.28 12:51 Frissítve: 2020.09.28 13:01

Vívás: folytatódott a korosztályos versenydömping

Párbajtőrben a junioroknak és a kadétoknak rendeztek Magyar-kupa-fordulót, míg kardban és tőrben a serdülők bizonyíthattak a budapesti országos bajnokságon.

A koronavírus-járvány okozta hosszas leállást követően lassan végre újra kijelenthető, hogy visszatért az élet a honi vívásba. Az egészen kicsik után hétvégén a serdülők, a kadétok és a juniorok is pástra léptek, hogy megmutassák, mit sem veszítettek a kényszerszünet előtti formájukból.

Muhari Eszter győzelemmel tért vissza a hosszú leállást követő első versenyén Forrás: MVSZ

Muhari Eszter győzelemmel tért vissza a hosszú leállást követő első versenyén  •  Forrás: MVSZ

A legidősebbek közül örvendetesen sokan indultak a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett párbajtőr Magyar-kupa-viadalon: a fiúk mezőnyében 110-en, míg a lányoknál 89-en mérették meg magukat az egyben válogatónak is számító korosztályos viadalon. A hölgyeknél a Budapesti Honvéd ötszörös utánpótlás Európa-bajnoka, Muhari Eszter vitte a prímet, aki a döntőben 15–11-re győzte le a csapatban szintén kadét Európa-bajnok Dékány Kingát. A fiúk utolsó, mindent eldöntő asszója jóval egyoldalúbban alakult: a BVSC-s Osman-Touson Maruán 15–5-re győzte le Nagy Marcellt.

A kadét párbajtőrözők között kiválóan szerepeltek az MTK Budapest sportolói, hiszen a fiúknál Somody Soma diadalmaskodott (15–12-re Hirtling Márton ellen), a lányoknál pedig a dobogó alsóbb fokait foglalták el a kék-fehér színeket képviselő fiatalok. Az aranyérmet azonban a BVSC-s Demeter Diána érdemelte ki magának, miután szoros csatában, 15–14-re legyőzte Wimmer Dorinát.

A serdülők országos bajnokságán a Vasas kardozói majdnem taroltak hazai pályán. Az egyesület fiú- és leánycsapata mellett a hölgyek egyéni versenyét is a klub reménysége, Spiesz Anna nyerte (15–11-re Kovács Zsanett ellen). De a TFSE-s srácoknak is jár a gratuláció, hiszen Hanzély Zsombor és Vajda Oszkár révén kisajátították a fiúk egyéni viadalának döntőjét, amelyen előbbi nyert 15–12-re.

Tőrben ismét a Törekvés járt az élen: Marosi Gréta egyéniben (15–10-re Sperka Jázmin ellen), valamint a fiúcsapat győzött. A lányok csapatversenyében azonban a halásztelkiek állhattak fel a dobogó tetejére, csakúgy, mint a fiúk között a szigetszentmiklósi Bagdányi Albert, aki 15–7-re verte Budaházy Ambrust a döntőben.

PÁRBAJTŐR, MAGYAR-KUPA, BUDAPEST
Junior fiú egyéni: 1. Osman-Touson Maruán (BVSC), 2. Nagy Marcell (Vasas), 3. Horváth Zsombor (BVSC) és Kó Benedek (BVSC)
Junior leány egyéni: 1. Muhari Eszter (Honvéd), 2. Dékány Kinga (AVA Békéscsaba), 3. Gálfalvy Réka (Vasas) és Kolcoznay Borbála (Fless)
Kadét fiú egyéni: 1. Somody Soma (MTK), 2. Hirtling Márton (Honvéd), 3. Mérő Leon (Óbuda) és Szilárd Zsigmond (Honvéd)
Kadét leány egyéni: 1. Demeter Diána (BVSC), 2. Wimmer Dorina (MTK), 3. Marschall Réka (MTK) és Miskó Dorina (MTK)
KARD, ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BUDAPEST
Serdülő fiú egyéni: 1. Hanzély Zsombor (TFSE), 2. Vajda Oszkár (TFSE), 3. Kiss Benedek (Gödöllő) és Tfirst Balázs (KVSE)
Serdülő leány egyéni: 1. Spiesz Anna (Vasas), 2. Kovács Zsanett (Törökbálint), 3. Domonkos Emese (Vasas) és Felföldi Nóra (BVSC)
Serdülő fiú csapat: 1. Vasas (Bíró Huba, Dallos Benedek, Herkó Domonkos, Missurai Jonatán), 2. KVSE, 3. BVSC
Serdülő leány csapat: 1. Vasas (Bende Barbara, Bognár Liza, Domonkos Emese, Spiesz Anna), 2. Törökbálint, 3. UTE
TŐR, ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BUDAPEST
Serdülő fiú egyéni: 1. Bagdány Albert (Szigetszentmiklós), 2. Budaházy Ambrus (Törekvés), 3. Benyus András (Törekvés) és Rubin Mattia (Tus)
Serdülő leány egyéni: 1. Marosi Gréta (Törekvés), 2. Sperka Jázmin (Honvéd), 3. Papp Jázmin (Csomorkány) és Pintér Abigél (Törekvés)
Serdülő fiú csapat: 1. Törekvés (Bálint Álmos, Benyus András, Budaházy Ambrus, Vasvári Bence), 2. Szigetszentmiklós, 3. FTC
Serdülő leány csapat: 1. Halásztelek (Badár Szonja, Bajáky Bernadett, Bartus Claudia, Polonyi Petra), 2. Törekvés, 3. Honvéd

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.