Vívás: érem nélkül a plovdivi U23-as Eb nyitó napján

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.29. 16:14
Címkék
UP-info – utanpotlassport.hu •  Egy negyeddöntős szereplés jelentette a legjobb eredményt a magyar vívók számára a bulgáriai Plovdivban zajló U23-es Európa-bajnokság nyitónapján: a férfi kardozók között a 22 éves György Lehel jutott a legjobb nyolcig. Ebben a fegyvernemben a 64-es főtáblán

UP-info – utanpotlassport.hu Egy negyeddöntős szereplés jelentette a legjobb eredményt a magyar vívók számára a bulgáriai Plovdivban zajló U23-es Európa-bajnokság nyitónapján: a férfi kardozók között a 22 éves György Lehel jutott a legjobb nyolcig.Ebben a fegyvernemben a 64-es főtáblán három magyar versenyző volt érdekelt, Lehel és Péch Miklós (23) az első körben erőnyerőként nem lépett pástra, a 32 között azonban egymással néztek farkasszemet.Lehel 15-11-es végeredménnyel lépett tovább, majd egy spanyol riválist is legyőzött, mielőtt a negyedddöntőben kikapott a német Raoul Bonah-tól. Mellettük Kossuth Bálint (22) ugyancsak a 32 között csatlakozott be a küzdelmekbe, előbb nagy csatában búcsúztatott egy román riválist, a következő kanyarban viszont nem bírt olasz ellenfelével. Kovács István (22) a 32 között esett ki.UP-info – utanpotlassport.hu Egy negyeddöntős szereplés jelentette a legjobb eredményt a magyar vívók számára a bulgáriai Plovdivban zajló U23-es Európa-bajnokság nyitónapján: a férfi kardozók között a 22 éves György Lehel jutott a legjobb nyolcig.Ebben a fegyvernemben a 64-es főtáblán három magyar versenyző volt érdekelt, Lehel és Péch Miklós (23) az első körben erőnyerőként nem lépett pástra, a 32 között azonban egymással néztek farkasszemet.Lehel 15-11-es végeredménnyel lépett tovább, majd egy spanyol riválist is legyőzött, mielőtt a negyedddöntőben kikapott a német Raoul Bonah-tól. Mellettük Kossuth Bálint (22) ugyancsak a 32 között csatlakozott be a küzdelmekbe, előbb nagy csatában búcsúztatott egy román riválist, a következő kanyarban viszont nem bírt olasz ellenfelével. Kovács István (22) a 32 között esett ki.

György Lehet a 8. helyen zárt az Eb első napján Fotó: Hunfencing
György Lehet a 8. helyen zárt az Eb első napján Fotó: Hunfencing

György Lehel a 8. helyen zárt az Eb első napján  •  Fotó: Hunfencing

Női párbajtőrben három magyar indult a 64-es főtáblán. Az első körben a 18 esztendős Kardos Edina búcsúzott, majd őt követte a legjobb 32 között Gnám Tamara (19). Legjobb magyarként Borsody Emma (18) a nyolcaddöntőig jutott.

A kontinensviadal csütörtökön a férfi párbajtőrözők és a női tőrözők küzdelmével folytatódik.

További korosztályos hírekVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik