Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2020.06.30 14:30 Frissítve: 2020.06.30 14:35

Vívás: Bódy István szerint van mit kiheverniük a gyerekeknek

A BVSC-Zugló kardvívómesterével, Bódy Istvánnal beszélgettünk arról, miként indult újra az élet a klubban, emellett szóba került az is, hogyan lehetett fenntartani a gyerekek motivációját.

Másfél hónapja, május 12-én beszélgettünk a BVSC-Zugló kardvívóedzőjével, Bódy Benjáminnal a koronavírus-járvány okozta leállás hatásairól. Az ifjú tréner akkor érdekes nyilatkozatot tett arról, szerinte miként lehet fenntartani a sportolók motivációját:

„Ha a versenyzők motiválatlanná váltak, az az ő és az edzőjük hibája, hiszen számtalan feladatban lehet találni olyan kihívást, amely munkára ösztönöz. Legyen szó meggymagköpésről vagy arról, milyen gyorsan futják körbe a Margitszigetet” − mondta.

Bódy Benjamin (balról), Pusztai Liza és Bódy István Forrás: bvsc.hu

Bódy Benjámin (balról), Pusztai Liza és Bódy István  •  Forrás: bvsc.hu

Most az édesapját, Bódy István mesteredzőt kérdeztük, hogyan vélekedik erről.

„Hasonlóan gondolkodom. A gyerekek imádnak versenyt csinálni mindenből. Az edzőtáborokban is gyakran megfigyelhető, hogy különböző játékokból szerveznek vetélkedőt egymás között. Gondoljunk csak a tábortűzre: egyszerűbb egy-egy fát óránként rádobni, mint megvárni, amíg kialszik és újratenni. Hasonló a helyzet jelen esetben is. A felnőttek valamivel különb helyzetben vannak, esetükben nehezebb folyamatosan fenntartani a lelkesedést. A női kardválogatott edzései talán pont emiatt vannak megtartva, miközben az utánpótláscsapatoké nem. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy két kiválóságunk, a tizenkilenc éves Pusztai Liza, valamint a tizenhét esztendős Szűcs Luca is csatlakozhatott a vezetőedző, Gárdos Gábor tréningjeihez.”

A BVSC-ben egyébként a fokozatosság elvét betartva kezdték meg a munkát:

„Május közepén kezdődtek a foglalkozások. Még arra is ügyeltünk, hogy ne találkozzanak egymással a kis csoportokra osztott ifjak; ezért fél órás szüneteket írtunk ki az edzések között. Természetesen figyeltünk a távolságtartásra és a higiéniai előírások betartására. Nem vagyok már fiatal, így én csak délelőttönként tartózkodhattam a teremben; egyszerre egy vívónak adhattam iskolát. Varga József mesteredző kollégám ugyanebben a cipőben jár: augusztusban térhetünk vissza a régi kerékvágásba. Addig mindenki az egy hónapos pihenőidőszakát tölti: van mit kiheverniük a gyerekeknek...”

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.

2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.