UP-info utanpotlassport.hu 2020.01.11 20:20 Frissítve: 2020.01.15 08:56

Vívás: Battai és Ondrik nyerte meg a kadét kardbajnokságot

Az Interfencing DSC felnőttválogatott kardvívója, Battai Sugár, valamint a BVSC-Zugló kiválósága, Ondrik Konrád nyerte Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett kadét egyéni országos bajnokságot.

Battai Sugár nem talált legyőzőre a kadét országos bajnokságon Forrás: debreciner.hu

Battai Sugár nem talált legyőzőre a kadét országos bajnokságon  •  Forrás: debreciner.hu

Hetvenöt fiú és negyvenkilenc leány kardozó vett rész a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett kadét egyéni kard országos bajnokságon. Az Interfencing DSC felnőttválogatott versenyzője, Battai Sugár esélyeshez méltó magabiztossággal iskolázta le a mezőnyt. A 32 között Boros Lucát (15:3) győzte le, majd Domonkos Emesének (15:3), Kobra Virágnak (15:7), Keszei Kírának (15:9) és Fenyősi Zitának (15:5) sem volt kegyelem. És megszerezte meg az aranyérmet. Úgy, hogy öt meccsen mindössze 27 tust vittek be neki.

A BVSC-Zugló kiválósága, Ondrik Konrád magabiztos győzelemmel kezdett Kocsis Márton ellen (15:8). Nem sokon múlt, hogy a folytatásban viszont kikapjon: mindössze egy tussal bizonyult jobbnak a Vasas vívójánál, Mikes Mátyásnál. Aztán már nem volt megállás; Engelbrecht Patrik (15:11), Szabó Márton (15:13) és Vigh Benedek (15:4) sem tudott megállj parancsolni neki, így a dobogó legfelső fokára állhatott.

KADÉT KARD ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, BUDAPEST, GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK
A dobogósok
Fiúk
1. Ondrik Konrád (BVSC-Zugló), 2. Vigh Benedek (Vasas), 3. Hunyady Dániel (Vasas) és Szabó Márton (Kertvárosi VSE)
Leányok
1. Battai Sugár (Interfencing DSC), 2. Fenyősi Zita (Vasas), 3. Keszei Kíra (Budapesti Honvéd) és Spiesz Anna (Vasas)

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.