Utánpótlás-nevelés: összefogott a KSI póló- és öttusaszakosztálya

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.14. 09:00
Címkék
Az úszás magabiztos elsajátítása a fő cél a KSI Budaörsön indított előkészítő csoportjában, amelyből kikerülve a gyerekek eldönthetik, vízilabdázni vagy öttusázni szeretnének tovább.

Októbertől az eddiginél is jobban megpezsdült az élet a Budaörs Városi Uszodában, hiszen a létesítményt a KSI öttusa-vízilabda előkészítő csoportja is elkezdte használni. A gyerekek hatéves kortól jelentkezhetnek a képzésre, melynek lényege, hogy az úszóalapok magas szintű elsajátítása után a eldönthetik, melyik sportágban szeretnének kiteljesülni a későbbiekben.

A KSI-sek az úszóalapok elsajátítása után választhatnak sportágat Forrás: KSI
A KSI-sek az úszóalapok elsajátítása után választhatnak sportágat Forrás: KSI

A KSI-sek az úszóalapok elsajátítása után választhatnak sportágat  •  Forrás: KSI

„Néhány hónapja fogalmazódott meg az előkészítő ötlete, elsősorban Takács Péter, az öttusaszakosztály vezetőjének köszönhetően – mondja a világ- és Európa-bajnok öttusázó, Madaras Ádám, a KSI sportágfejlesztési programvezetője. – Zsoldos Péter ügyvezető elnök irányított minket Budaörsre, és a helyi városi uszoda létesítmény-, egyben a vízilabda szakosztályunk vezetőjével, Székely Bulcsúval történő megbeszélésen egyből körvonalazódott, hogy mit és hogyan lehetne elkezdeni. Az úszásoktatás adott, a helyszín gyönyörű. Minden egy helyen megtalálható. Nem csak medencék, de különböző állagú futópályák is rendelkezésünkre állnak, és a mobil lőterünket is fel tudjuk állítani bent és kint is. Sokan közhelynek gondolják, hogy érezze magát jól a gyerek abban, amit csinál, de a KSI-nek a kezdetektől ez volt a szemlélete. Nem véletlen, hogy az edzőink közül is sokan itt kezdtek sportolni, és megkérdezzük az egyesületből kinőtt olimpiai és világbajnokokat, az első, ami eszükbe jut a KSI-ről az a családias, baráti légkör. Azt szeretnénk, ha továbbra is ez lenne az egyik legfőbb húzóerőnk.”

Az olimpiai bajnok Székely Bulcsú szerint szakmai szempontból nagy előrelépés a KSI-nek, hogy olyan helyen indult az előkészítő csoport, ahol rengeteg a gyerek, igény van a sportra és a városvezetés is a kezdeményezések mellé áll.

„A biztos alapokat kell megadnunk a legkisebbeknek, utána bármelyik sportágat választják, a KSI múltja garancia arra, hogy jó helyre kerülnek. A legfontosabb feladatunk az, hogy a gyerekeket a sport szeretetére és az egészséges életmódra neveljük, mellette megadjuk számukra az esélyt, hogy ha van tehetségük, kitartásuk és akaraterejük, akkor eredményes vízilabdázó vagy öttusázó válhasson belőlük.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik