B. Z. utanpotlassport.hu 2020.10.14 09:00 Frissítve: 2020.10.14 09:10

Utánpótlás-nevelés: összefogott a KSI póló- és öttusaszakosztálya

Az úszás magabiztos elsajátítása a fő cél a KSI Budaörsön indított előkészítő csoportjában, amelyből kikerülve a gyerekek eldönthetik, vízilabdázni vagy öttusázni szeretnének tovább.

Októbertől az eddiginél is jobban megpezsdült az élet a Budaörs Városi Uszodában, hiszen a létesítményt a KSI öttusa-vízilabda előkészítő csoportja is elkezdte használni. A gyerekek hatéves kortól jelentkezhetnek a képzésre, melynek lényege, hogy az úszóalapok magas szintű elsajátítása után a eldönthetik, melyik sportágban szeretnének kiteljesülni a későbbiekben.

A KSI-sek az úszóalapok elsajátítása után választhatnak sportágat Forrás: KSI

A KSI-sek az úszóalapok elsajátítása után választhatnak sportágat  •  Forrás: KSI

„Néhány hónapja fogalmazódott meg az előkészítő ötlete, elsősorban Takács Péter, az öttusaszakosztály vezetőjének köszönhetően – mondja a világ- és Európa-bajnok öttusázó, Madaras Ádám, a KSI sportágfejlesztési programvezetője. – Zsoldos Péter ügyvezető elnök irányított minket Budaörsre, és a helyi városi uszoda létesítmény-, egyben a vízilabda szakosztályunk vezetőjével, Székely Bulcsúval történő megbeszélésen egyből körvonalazódott, hogy mit és hogyan lehetne elkezdeni. Az úszásoktatás adott, a helyszín gyönyörű. Minden egy helyen megtalálható. Nem csak medencék, de különböző állagú futópályák is rendelkezésünkre állnak, és a mobil lőterünket is fel tudjuk állítani bent és kint is. Sokan közhelynek gondolják, hogy érezze magát jól a gyerek abban, amit csinál, de a KSI-nek a kezdetektől ez volt a szemlélete. Nem véletlen, hogy az edzőink közül is sokan itt kezdtek sportolni, és megkérdezzük az egyesületből kinőtt olimpiai és világbajnokokat, az első, ami eszükbe jut a KSI-ről az a családias, baráti légkör. Azt szeretnénk, ha továbbra is ez lenne az egyik legfőbb húzóerőnk.”

Az olimpiai bajnok Székely Bulcsú szerint szakmai szempontból nagy előrelépés a KSI-nek, hogy olyan helyen indult az előkészítő csoport, ahol rengeteg a gyerek, igény van a sportra és a városvezetés is a kezdeményezések mellé áll.

„A biztos alapokat kell megadnunk a legkisebbeknek, utána bármelyik sportágat választják, a KSI múltja garancia arra, hogy jó helyre kerülnek. A legfontosabb feladatunk az, hogy a gyerekeket a sport szeretetére és az egészséges életmódra neveljük, mellette megadjuk számukra az esélyt, hogy ha van tehetségük, kitartásuk és akaraterejük, akkor eredményes vízilabdázó vagy öttusázó válhasson belőlük.”

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.