Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2020.01.20 16:41 Frissítve: 2020.01.21 08:56

Úszás: olimpiára és Eb-re készülnek a dunaharasztiak

Családias környezetben, de kőkemény munkával hangolnak az új versenyévre a Dunaharaszti MTK úszói. Gyurinovics Fanni és Kurdi Zsófia a tokiói olimpiára hajt, Bujdosó Zsombor és Cserfalvi Olaf pedig a júliusi junior Eb-n szeretne ott lenni; az egyesület vezetőedzőjével, Lőrinczi Györggyel beszélgettünk.

Az elmúlt néhány hónapban Shane Tusup és Bujdosó Zsombor közös munkája kapcsán lehetett hallani a Dunaharaszti MTK úszószakosztályáról. A történet röviden így szól: Bujdosó korábban már dolgozott az amerikai szakemberrel, aztán Lőrinczi György csapatába került. Majd Tusup újra megjelent a magyar úszósportban, megkereste a 15 éves magyar fiút, és újra belevágtak. A közös munka második felvonása decemberben ért véget, Bujdosó akkor visszatért a Tüske Uszodába, és azóta is ott rója a kilométereket.

Kurdi Zsófia (balra) és Gyurinovics Fanni Tokióra készül Lőrinczi György irányításával

Kurdi Zsófia (balra) és Gyurinovics Fanni Tokióra készül Lőrinczi György irányításával

A DMTK műhelyében hatfős szakmai stáb dolgozik az ötvenhárom versenyzővel, akik között a felnőttektől egészen a legkisebbekig valamennyi korosztály képviselteti magát. Ketten közülük a tokiói olimpiára is készülnek, Lőrinczi azt szeretné, ha a már felnőttkorú, de még mindig nagyon fiatal, egyaránt 18 éves Gyurinovics Fanni és Kurdi Zsófia is kijutna a nyári játékokra.

„Fanni a kvalitásai alapján inkább a száz és kétszáz méter gyorsra koncentrál, míg Zsófi igazi robbanékony sprinter, vagyis az ötvenre és százra összpontosít. Ez azt jelenti, hogy mindkét lány szóba jöhet 4x100 m-es gyorsváltó összeállításánál, de örülnék, ha egyéniben is megúsznák az olimpiai A-szintet.”

De nem szabad elfeledkezni a klub két nagy ígéretéről, a már említett Bujdosó Zsomborról és a nemrégiben Nyíregyházáról szerződtetett, szintén 15 esztendős Cserfalvi Olafról sem, akik kétségkívül korosztályuk legjobbjai közé tartoznak.

Bujdosó Zsombor decemberben visszatért a DMTK-ba

Bujdosó Zsombor decemberben visszatért a DMTK-ba

„Zsombor inkább a gyorstávokon erős, míg Olaf elsősorban a pillangóra és a hátra koncentrál, de vegyesen találkoznak az érdekek. Így minden edzés háború, húzzák egymást felfelé,  jó értelemben vett rivalizálás zajlik köztük nap mint nap. A cél, hogy a serdülő országos bajnokságon minél több aranyérmet nyerjenek, és fontos lenne a nyári junior Eb-szereplés is a tapasztalatszerzés miatt.”

A családias hangulatú egyesületben az edzésen a „rabszolgahajcsárok” parancsolnak, de a medenceparton kifejezetten oldott a hangulat, sok csapatépítő programot szerveznek. Lőrinczi erre, és persze a folyamatosan javuló eredményekre is büszke.

„Amióta megalakult az klubunk, minden évben sikerült előrelépnünk. Kétezer-tizenkilencben bekerültünk az első húszba az egyesületi pontversenyben. Ha pedig ebben az évben a legjobb tizenkettőben végeznénk, annak már nagyon tudnánk örülni.”

„Nem lehetett nemet mondani”
A magyar úszósport egyik nagy reménysége Bujdosó Zsombor az ősszel néhány hónapot újra együtt készült korábbi trénerével Shane Tusuppal. Bár a közös munkát decemberben megszakították, nem bánta meg, hogy belevágott.
„Nem vagyok csalódott az elmúlt néhány hónap miatt. Dolgoztam már korábban Shane-nel, és nem tudtam nemet mondani egy második lehetőségre. Jól éreztem magam a csapatában, de ebben most ennyi volt. Visszatértem DMTK-ba, és mindenféleképpen a junior Eb a cél, azon kívül pedig szeretnék nagyon sok számban javítani.”

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.