Úszás: elképesztő időt ment a 14 éves Jacob Whittle

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.23. 16:43
Címkék
Egyszerre több korosztályos rekordot megdöntött a brit felnőtt úszóbajnokságon a 14 esztendős Jacob Whittle. 100 m gyorson produkált ideje jobb, mint amit Caeleb Dressel úszott ennyi idősen. Petrov Iván, a magyar utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya óvatosságra int az eredmény értékelésével kapcsolatban.

B. V./UP-infoAz egész uszoda felkapta a fejét az idei brit úszó országos bajnokságon a mindössze 14 éves Jacob Whittle teljesítményére. Az elsőéves serdülőkorú versenyző 50.40 másodperces időt úszott 100 m gyorson a felnőttbajnokság előfutamában.B. V./UP-infoAz egész uszoda felkapta a fejét az idei brit úszó országos bajnokságon a mindössze 14 éves Jacob Whittle teljesítményére. Az elsőéves serdülőkorú versenyző 50.40 másodperces időt úszott 100 m gyorson a felnőttbajnokság előfutamában.

A 14 éves Jacob Whittle nagyot úszott 100 m gyorson a brit felnőtt ob-n Forrás: swimswam.com
A 14 éves Jacob Whittle nagyot úszott 100 m gyorson a brit felnőtt ob-n Forrás: swimswam.com

A 14 éves Jacob Whittle nagyot úszott 100 m gyorson a brit felnőtt ob-n  •  Forrás: swimswam.com

Whittle ezzel a 12. helyen zárta a viadalt és bőven megjavította egyéni csúcsát, egyben az aktuális korosztályos rekordot (52.04). Sőt megúszta az U16-osok legjobbját is, csakhogy az addigi csúcstartó, Matt Richards is továbbjavította az idejét.

A valóban kiváló eredmény egyébként a legjobb produkció amerikai viszonylatban is. Az Egyesült Államokban ugyanisa szintén óriási ígéretnek kikiáltott Michael Andrew még 2014-ben úszott 51.30-as időt. A kétszeres olimpiai és hétszeres világbajnok Caeleb Dressel pedig „csupán” 52.53-ra volt képes ebben a korban. A magyar ifjúsági ranglistát pedig jelenleg vezetné ezzel az eredménnyel.

Az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya, Petrov Iván óvatosságra int a csodagyerekek kapcsán.

„Nem sokat jelent, hogy ki mit úszik ebben a korban. Fogalmunk sincs arról, hogy milyen körülmények között, milyen edzettségi állapotban, milyen felkészüléssel érte el az eredményt. Tizennégy évesen ez remek idő, de az olimpiai A-szinttől messze van. Tehát óvatosan kell bánni azokkal a kijelentésekkel, hogy megérkezett a következő Michael Phelps.”

További korosztályos hírek ÚSZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik