utanpotlassport.hu 2019.06.09 10:41 Frissítve: 2019.06.09 10:56

Triatlon: Karai Levente győzött a dnyiprói junior Európa-kupán

Rajt-cél győzelmet aratott Karai Levente a junior Európa-kupa sorozat ukrajnai állomásán. A bajaiak versenyzője az úszó és futó résztávban is a leggyorsabb volt, így nagy fölénnyel nyert Dnyipróban.

Mozgalmas napokat tudhat maga mögött a Mogyi SE Baja 18 éves triatlonistája, Karai Levente. A múlt hét végén a weerti junior Európa-bajnokságon a mixváltó befutójában bravúros vetődése bronzérmet ért a magyar egységnek. Szombaton pedig a junior Európa-kupa dnyiprói állomásán remekelt.

Karai Levente nyerte a junior Európa-kupa sorozat ukrajnai állomását Fotó: Pass Ferenc

Karai Levente nyerte a junior Európa-kupa sorozat ukrajnai állomását  •  Fotó: Pass Ferenc

Az európai körverseny Ukrajnában rendezett viadalán rajt-cél győzelmet aratott. Úszásban és a végén, futásban is a mezőny legjobbja volt, miközben a kerékpáros szakaszon is felfért a képzeletbeli dobogóra, vagyis ilyen résztávokkal kétség sem férhetett az aranyérméhez.

Az egy héttel az év legfontosabb eseménye után tartott megméretésen egyébként a korábbi hasonló versenyekhez képest foghíjas volt a mezőny. Nyugat-európai sportoló például egyáltalán nem is utazott el Ukrajnába, míg Karai egyedüliként – nem is akármilyen teljesítménnyel – képviselte a magyar színeket.

További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.