utanpotlassport.hu 2019.06.09 10:41 Frissítve: 2019.06.09 10:56

Triatlon: Karai Levente győzött a dnyiprói junior Európa-kupán

Rajt-cél győzelmet aratott Karai Levente a junior Európa-kupa sorozat ukrajnai állomásán. A bajaiak versenyzője az úszó és futó résztávban is a leggyorsabb volt, így nagy fölénnyel nyert Dnyipróban.

Mozgalmas napokat tudhat maga mögött a Mogyi SE Baja 18 éves triatlonistája, Karai Levente. A múlt hét végén a weerti junior Európa-bajnokságon a mixváltó befutójában bravúros vetődése bronzérmet ért a magyar egységnek. Szombaton pedig a junior Európa-kupa dnyiprói állomásán remekelt.

Karai Levente nyerte a junior Európa-kupa sorozat ukrajnai állomását Fotó: Pass Ferenc

Karai Levente nyerte a junior Európa-kupa sorozat ukrajnai állomását  •  Fotó: Pass Ferenc

Az európai körverseny Ukrajnában rendezett viadalán rajt-cél győzelmet aratott. Úszásban és a végén, futásban is a mezőny legjobbja volt, miközben a kerékpáros szakaszon is felfért a képzeletbeli dobogóra, vagyis ilyen résztávokkal kétség sem férhetett az aranyérméhez.

Az egy héttel az év legfontosabb eseménye után tartott megméretésen egyébként a korábbi hasonló versenyekhez képest foghíjas volt a mezőny. Nyugat-európai sportoló például egyáltalán nem is utazott el Ukrajnába, míg Karai egyedüliként – nem is akármilyen teljesítménnyel – képviselte a magyar színeket.

További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.