utanpotlassport.hu 2019.06.09 10:41 Frissítve: 2019.06.09 10:56

Triatlon: Karai Levente győzött a dnyiprói junior Európa-kupán

Rajt-cél győzelmet aratott Karai Levente a junior Európa-kupa sorozat ukrajnai állomásán. A bajaiak versenyzője az úszó és futó résztávban is a leggyorsabb volt, így nagy fölénnyel nyert Dnyipróban.

Mozgalmas napokat tudhat maga mögött a Mogyi SE Baja 18 éves triatlonistája, Karai Levente. A múlt hét végén a weerti junior Európa-bajnokságon a mixváltó befutójában bravúros vetődése bronzérmet ért a magyar egységnek. Szombaton pedig a junior Európa-kupa dnyiprói állomásán remekelt.

Karai Levente nyerte a junior Európa-kupa sorozat ukrajnai állomását Fotó: Pass Ferenc

Karai Levente nyerte a junior Európa-kupa sorozat ukrajnai állomását  •  Fotó: Pass Ferenc

Az európai körverseny Ukrajnában rendezett viadalán rajt-cél győzelmet aratott. Úszásban és a végén, futásban is a mezőny legjobbja volt, miközben a kerékpáros szakaszon is felfért a képzeletbeli dobogóra, vagyis ilyen résztávokkal kétség sem férhetett az aranyérméhez.

Az egy héttel az év legfontosabb eseménye után tartott megméretésen egyébként a korábbi hasonló versenyekhez képest foghíjas volt a mezőny. Nyugat-európai sportoló például egyáltalán nem is utazott el Ukrajnába, míg Karai egyedüliként – nem is akármilyen teljesítménnyel – képviselte a magyar színeket.

További korosztályos hírek TRIATLONBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.06.12 18:46:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Története legsikeresebb szezonját zárta a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A balatonboglári mind a négy korosztályos bajnokság döntőjébe bejutottak, ebből kettőt meg is nyertek. Jövőre pedig mind a férfi, mind a női mezőnyben megcéloznák az NB I-es tagságot.

2019.06.12 14:16:09

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencváros U17-es labdarúgócsapata egy éven belül másodszor vívta meg sikerrel a három korosztály élvonalbeli szerepléséről döntő osztályozót. A Fradi idén a Mol Vidit verte meg, a fővárosiak a párharc mindkét meccsét megnyerték, 10–3-as összesítéssel győztek, és maradtak első osztályúak.

2019.06.05 09:16:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon kialakult a negyeddöntő mezőnye. A legjobb tizenhat között két olyan csapat is búcsúzott, amelyik a csoportmeccsek során mind a három mérkőzését megnyerte, Uruguay és a végső győzelemre is esélyes Franciaország, de kiesett Argentína is.

2019.06.02 12:27:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon pénteken befejeződött a csoportkör. A hat csoport első két helyezettje, illetve a négy legjobb harmadik vasárnaptól a nyolcaddöntőben folytathatja a küzdelmet. A vb első szakasza után két hibátlan csapat maradt a mezőnyben, Franciaország és Uruguay, ugyanakkor Ukrajna, Olaszország, Szenegál és Japán is veretlenül jutott tovább.  

2019.06.01 05:48:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A decemberi U20-as vb-n parádézott, felgyorsult a világ talán legerősebb juniorbajnokságának szintjére, és jövőre már a felnőttválogatottban bizonyítana. Az év ifjúsági korú magyar jégkorongozójának választott, az USHL-es Madison Capitols gárdájában edződő Papp Kristóffal beszélgettünk.