utanpotlassport.hu 2020.03.25 15:54 Frissítve: 2020.03.25 15:58

Torna: a szövetség nem hagyja punnyadni a magyar fiatalokat

A koronavírus-járvány a tornászokat is komoly kihívás elé állítja, de dr. Magyar Zoltán szövetségi elnök szerint semmiképpen nem szabad magukra hagyni a gyerekeket, hanem össze kell fogni értük, és az újonnan létrehozott, egységes rendszerben biztosítani kell számukra, hogy otthon edzhessenek – áll a szövetség közleményében.

A teljes tornásztársadalom összefogott a gyerekekért Forrás: beol.hu

A teljes tornásztársadalom összefogott a gyerekekért  •  Forrás: beol.hu

A teljes tornásztársadalom – a szövetség koordinálásával sportvezetők, edzők, versenyzők, szülők – összefogott annak érdekében, hogy a magyar torna ne veszítse el azokat az eredményeket, amelyeket a kormánynak köszönhetően elért: például azt, hogy versenyzői létszámát ötszörösére növelte. Dr. Magyar Zoltán elnök éppen ezért bejelentette, hogy a magyar tornasport nem hagyja cserben a gyerekeket, hanem a koronavírus-járvány okozta kényszerszünetben az edzők interneten keresztül tartják a kapcsolatot tanítványaikkal, akik így az otthoni punnyadás helyett napi 1-3 órában formában tarthatják magukat – áll a szövetség közleményében.

„Jelen helyzetben nyilván az emberélet, a járványügyi helyzet a legfontosabb, de úgy véljük, hogy azt a rendszert, amit az elmúlt években a kormánynak köszönhetően felépítettünk, nem szabad elveszíteni. Éppen ezért az edzők és a gyerekek napi kapcsolatban maradnak az interneten keresztül, és 1-3 órás online edzéseket tartanak, amiért a szülők is nagyon hálásak, elvégre a gyerekek így nem a tévé vagy az internet előtt ülnek. Jelenleg kidolgozás alatt áll az egységes rendszerünk. Noha a világ nagyjai is rengeteg edzésötlettel árasztották el a világhálót, ki szeretnénk alakítani a sajátunkat. Célunk, hogy ne a nulláról induljunk, amint véget ér a járvány" – vélekedik dr. Magyar Zoltán.

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.