utanpotlassport.hu 2020.03.25 15:54 Frissítve: 2020.03.25 15:58

Torna: a szövetség nem hagyja punnyadni a magyar fiatalokat

A koronavírus-járvány a tornászokat is komoly kihívás elé állítja, de dr. Magyar Zoltán szövetségi elnök szerint semmiképpen nem szabad magukra hagyni a gyerekeket, hanem össze kell fogni értük, és az újonnan létrehozott, egységes rendszerben biztosítani kell számukra, hogy otthon edzhessenek – áll a szövetség közleményében.

A teljes tornásztársadalom összefogott a gyerekekért Forrás: beol.hu

A teljes tornásztársadalom összefogott a gyerekekért  •  Forrás: beol.hu

A teljes tornásztársadalom – a szövetség koordinálásával sportvezetők, edzők, versenyzők, szülők – összefogott annak érdekében, hogy a magyar torna ne veszítse el azokat az eredményeket, amelyeket a kormánynak köszönhetően elért: például azt, hogy versenyzői létszámát ötszörösére növelte. Dr. Magyar Zoltán elnök éppen ezért bejelentette, hogy a magyar tornasport nem hagyja cserben a gyerekeket, hanem a koronavírus-járvány okozta kényszerszünetben az edzők interneten keresztül tartják a kapcsolatot tanítványaikkal, akik így az otthoni punnyadás helyett napi 1-3 órában formában tarthatják magukat – áll a szövetség közleményében.

„Jelen helyzetben nyilván az emberélet, a járványügyi helyzet a legfontosabb, de úgy véljük, hogy azt a rendszert, amit az elmúlt években a kormánynak köszönhetően felépítettünk, nem szabad elveszíteni. Éppen ezért az edzők és a gyerekek napi kapcsolatban maradnak az interneten keresztül, és 1-3 órás online edzéseket tartanak, amiért a szülők is nagyon hálásak, elvégre a gyerekek így nem a tévé vagy az internet előtt ülnek. Jelenleg kidolgozás alatt áll az egységes rendszerünk. Noha a világ nagyjai is rengeteg edzésötlettel árasztották el a világhálót, ki szeretnénk alakítani a sajátunkat. Célunk, hogy ne a nulláról induljunk, amint véget ér a járvány" – vélekedik dr. Magyar Zoltán.

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".