HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.11.05 08:35 Frissítve: 2018.11.09 20:39

Tenisz: Nagy Adrienn tengerentúli versenykörútra utazott

Ötállomásos tengerentúli túrára indult az MTK 17 esztendős teniszezője, Nagy Adrienn. A lawrence-i felnőtt, 25 ezer dollár összdíjazású női tornán a kvalifikáció első körében búcsúzni kényszerült, de a folytatásban következő négy korosztályos versenyen jó eredményt vár tőle edző-édesapja Nagy Tamás. A két mexikói és két egyesült államokbeli viadalból álló sorozatot a rangos Orange Bowl tornával zárja.

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.hu Nagy meneteléssel zárja az idei évet Nagy Adrienn a teniszezők junior ITF világranglistájának pillanatnyilag egyetlen Top50-es magyar játékosa. Az MTK 17 éves versenyzője a napokban a tengerentúlra utazott edzőjével Csurgó Virággal, hogy nem kevesebb, mint öt tornán próbálja meg bebiztosítani a jövő évi szezon előkelő helyezéséhez szükséges ranglistapontokat. Az első, egy felnőtt 25.000 dolláros viadal volt a Kansas állambeli Lawrence városában, ahol a hétvégén a kvalifikáció első körében 6:4, 2:6, 6:3-as vereséget szenvedett az amerikai Emma Jacksontól.

Nagy Adrienn a junior US Open után gyorsan visszatért a tengerentúlra Fotó: MTSZ/Zádor Péter

Nagy Adrienn a junior US Open után gyorsan visszatért a tengerentúlra  •  Fotó: MTSZ/Zádor Péter

− Bosszantó vereség volt, hiszen amint a második szett alakulása mutatja, Adri nyerhetett volna – elemezte a mérkőzést honlapunknak az edző-édesanya Csurgó Virág – Nem volt gond, hogy az első szett elment, hiszen a másodikat simán hozta, jól játszott, azt csinálta amit kell. A harmadikban viszont váratlanul szétesett játéka, elmondása szerint nem érezte a ritmust.

Adrienn több hetes magyarországi felkészülés után vágott neki az amerikai túrának, amely a kansasi felnőttviadalt követően Mexikóban két juniorversennyel folytatódik, majd az Egyesült Államokba visszatérve részt vesz a legrangosabb utánpótlástornák közé számító Eddie Herr bajnokságon, majd pedig az Orange Bowl-on. A felnőtt 25 ezres a szabályváltozások miatt lett volna fontos, mert a jövő évtől a 15 ezreseken elért eredmény már nem fog  beszámítani a WTA-pontokba, ami a felnőttkor küszöbén álló játékosok, így Adrienn számára is lényeges változás. A junior-tornákon viszont az év hátralévő idejében még bebiztosíthatja a jövő évi korosztályos Grand Slam-tornák főtábláján induláshoz szükséges Top50-es helyezést.

− Az utóbbi néhány hét valóban az edzésekről szólt, ám ez korántsem jelentett Adrienn számára pihenést – mesél a felkészülésről a fiatal játékos edző-édesapja, Nagy Tamás, aki itthonról követi az amerikai eredményeket. – Kézsérülése szerencsésen meggyógyult, így nagyon keményen tudtunk edzeni. Ennek köszönhetően remek formában utazott el, biztos vagyok benne, hogy a befektetett munka meghozza gyümölcsét. Éppen ezért, a hétvégi vereség ellenére is jó eredményt várok tőle a folytatásban. Az utóbbi időben már mindig főtábláról indulhatott, talán túl nagy tehernek érezte, hogy ezúttal a selejtezőben kellett kezdenie. Nagy hajtás vár Adrira ebben a bő egy hónapban, de ő pontosan tudja mi a dolga, s hogy  másképp nem lehet eredményt elérni. Amennyiben ez a túra az elvárásoknak megfelelően alakul, és a januári ausztráliai előversenyen is helyt tud állni, akkor annyi pontot tud szerezni, hogy jövőre a korosztályos Grand Slamek kivételével már nem kellene juniortornán indulnia.

Márpedig az MTK fiatal játékosa számára egyértelműen egyre inkább a felnőtt mezőny jelenti majd az igazi kihívást. Még akkor is, ha elméletileg maradt egy kis ideje arra, hogy a WTA-touron bizonyítson. A gyakorlatban hatalmas a nyomás a fiatal játékosokon, hogy a nagyok között is minél gyorsabban kiharcolják maguknak a legelőkelőbb helyezéseket.

− Az edzések itt Amerikában is remekül mentek, Adri gyorsan, erősen játszik, tényleg jó formában van. Úgy látom, túl van a vereségen, helyre tette a dolgokat. Most a párosra koncentrál, azután pedig utazunk tovább az elsőkategóriás juniortornánkra, Mexikóba – összegezte a történteket Csurgó Virág, aki sikeres versenyzőként maga is éveken át járta a világot tornáról tornára. A szakszerű támogatáson tehát biztosan nem múlik majd a tengerentúli túra sikere.

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.02.17 19:22:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Klujber Katrin és Pásztor Noémi érkezésével immár öt tavalyi junior-világbajnok játékos erősíti az FTC felnőtt női kézilabdacsapatát. A zöld-fehérek még nem kiforrott játékosokkal a fedélzeten gyakorlatilag bárki ellen felveszik a versenyt a Bajnokok Ligájában. A klub filozófiájáról, a fiatalos koncepcióról Elek Gábor vezetőedzőt, a már rutinos fradistának számító Márton Grétát és a legújabb szerzeményt, Pásztor Noémit kérdeztük.

2019.02.13 15:32:16

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencvárosi Torna Club újraindítja gyorskorcsolya-szakosztályát, ennek okán a zöld-fehér egyesület sajtótájékoztató keretein belül mutatta be szakmai vezetőit, illetve versenyzőit: a Liu testvérek a klubnál folytatják pályafutásukat.

2019.02.12 20:42:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A sikeres hétfői versenynapot követően kedden folytatódtak a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) küzdelmei. Az előző napihoz hasonlóan ezúttal is a curlingesek és a rövid pályás gyorskorcsolyázók vitték a prímet. Bontovics Balázs egyéniben az 500 méteres távon szerzett bronzérmet, a vegyes váltónk pedig a 3000 méteres versenyszámban a pénteki döntőbe jutott. Dicséret illeti curlingeseinket is, akik mindkét mérkőzésüket megnyerték, és továbbra is előkelő helyen állnak csoportjukban.

2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Openen a Nagy Adrienn, Kavagucsi Nacumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.

2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.