utanpotlassport.hu 2019.01.23 10:36 Frissítve: 2019.01.23 10:41

Tenisz: Nagy Adrienn párosban elődöntős az Australian Openen

A korosztályos Australian Open leány páros versenyében az MTK 17 esztendős teniszezője, Nagy Adrienn japán partnere oldalán bejutott az elődöntőbe. A fiatal magyar játékos az egyesek harmadik fordulójában is pályára lépett magyar idő szerint szerda hajnalban, ám thaiföldi ellenfele jobbnak bizonyult nála, így búcsúzni kényszerült a további küzdelmektől.

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.hu Egyesben nem, párosban viszont még versenyben van Nagy Adrienn a korosztályos Australian Openen. Utóbbiban ráadásul már a negyeddöntőn jutott túl japán partnere, Kawaguchi Natsumi oldalán. Az MTK 17 esztendős játékosára azonban előbb egy igen nehéz mérkőzés várt a thaiföldi Mananchaya Savanghae ellen a leány egyesek harmadik fordulójában.

Nagy Adrienn és japán partnere Kawaguchi Natsumi joggal mosolyoghat, hiszen már elődöntősök Melbourne-ban

Nagy Adrienn és japán partnere, Kawaguchi Natsumi joggal mosolyoghat, hiszen már elődöntős

− Azt kell mondanom, hogy az ellenfél ma jobb volt – számolt be honlapunknak a magyar idő szerint szerda hajnalban lejátszott mérkőzésről Nagy Tamás edző-édesapa. – Kívülről úgy láttam, hogy Adri ici-picit lassabban mozgott, mint az előző napokon, ő viszont nem érezte ezt. A thaiföldi lány erős volt, atlétikus, az a tipikusan fiús versenyző, aki ellen nem találtuk meg az ellenszert. Adrienn kicsit gyengébben szervált, mint szokott, ezen a szinten pedig már minden apróság számít. Összességében azonban egy rossz szavam nem lehet, remekül helytállt, minden tőle telhetőt megtett.

A fiatal magyar teniszezőnek nem sok ideje maradt a búslakodásra, hiszen rövid pihenő után párosban kellett pályára lépni, ráadásul már a negyeddöntőben. Az ellenfél egy burundi-japán duó volt, a Sada Nahiman, Uchipina Moyuka kettős.

A találkozó nehezen indult Adriennék számára (0:2), a magyar lányon látszódott kicsit a fáradtság. Azután beindult a magyar-japán gépezet, és 6:2-re hozta az első szettet. A második elején az ellenfél remekül használta ki az apró hibákat, és 3:3-ig breakhátrányban kellett tartania magát Nagyéknak. Ezt követően azonban megtalálták a megszokott összhangot, és a tiebreaket pillanatok alatt, simán nyerték. A 6:2, 7:6(2)-os eredmény azt jelentette, hogy biztosították helyüket az elődöntőben, ahol a Francesca Curmi (málta), Loudmilla Bencheikh (francia) kettős lesz az ellenfelük.

− Nagyon sajnálom az egyes vereséget, de a páros győzelem szinte mindenért kárpótol – nyilatkozta honlapunknak boldogan a találkozó után Nagy Adrienn. – A második körben nagy meccset játszottam, az abból eredő fáradtságot még érzem kicsit, de nem vészes. Ahhoz képest, milyen nagy sorozat közepén vagyok, egész jól érzem magam, rendben vagyok. Ma két meccsem volt, mégis rendesen tudok menni. Tegnap ez másképp volt, úgyhogy bizakodom. Natsumival egyre jobban érezzük a játékot. Nem tudok másra gondolni, csak a végső győzelemre!

Nagy Adrienn tehát búcsúzott az egyéni küzdelmektől, párosban viszont már csak egyetlen lépésre van élete eddigi legnagyobb álmának megvalósításától. Ebbe csak a francia-máltai kettősnek lehet beleszólása.

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

2020.01.14 13:07:01

Utánpótlássport G. G. utanpotlassport.hu

Fantasztikus hangulatú összecsapáson az LSU nyerte az amerikai egyetemi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Tigrisek harcában – merthogy mindkét együttest Tigersnek hívják – 42–25-re diadalmaskodtak, ezzel 2007 óta az első, történetük negyedik végső sikerét aratták az NCAA-ben. Joe Burrow tovább halmozta a rekordokat.

2020.01.12 11:35:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

Januárban még nem jellemzőek a kimondott utánpótlás-futballesemények, de februárban már indul a Premier League Cup, az UEFA Ifjúsági Liga, folytatódnak a hazai küzdelmek, majd márciustól már egyre több válogatott mérkőzést is rendeznek. Összegyűjtöttük a fontosabb, magyar vonatkozású futballesemények időpontjait, helyszíneit 2020-ból.

2020.01.11 21:25:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Több honlap is arról számolt be, hogy – a folyamatos érdeklődés ellenére – nem vált klubot a Red Bull Salzburg mindössze 19 éves magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik, akinek a kivásárlási árát immár 15 millió euróra taksálja a legnagyobb játékospiaci értékekkel fogalkozó portál, a transfermarkt.com.

2020.01.11 14:05:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2020-as szezont is a túraautó-világkupában teljesíti Tassi Attila. A fiatal magyar versenyző azt is nyilvánosságra hozta, hogy továbbra is a Honda színeiben folytatja a versenyzést, és reméli, a tanuló éve után immár jobban kijön neki a lépés.