utanpotlassport.hu 2019.01.23 10:36 Frissítve: 2019.01.23 10:41

Tenisz: Nagy Adrienn párosban elődöntős az Australian Openen

A korosztályos Australian Open leány páros versenyében az MTK 17 esztendős teniszezője, Nagy Adrienn japán partnere oldalán bejutott az elődöntőbe. A fiatal magyar játékos az egyesek harmadik fordulójában is pályára lépett magyar idő szerint szerda hajnalban, ám thaiföldi ellenfele jobbnak bizonyult nála, így búcsúzni kényszerült a további küzdelmektől.

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.hu Egyesben nem, párosban viszont még versenyben van Nagy Adrienn a korosztályos Australian Openen. Utóbbiban ráadásul már a negyeddöntőn jutott túl japán partnere, Kawaguchi Natsumi oldalán. Az MTK 17 esztendős játékosára azonban előbb egy igen nehéz mérkőzés várt a thaiföldi Mananchaya Savanghae ellen a leány egyesek harmadik fordulójában.

Nagy Adrienn és japán partnere Kawaguchi Natsumi joggal mosolyoghat, hiszen már elődöntősök Melbourne-ban

Nagy Adrienn és japán partnere, Kawaguchi Natsumi joggal mosolyoghat, hiszen már elődöntős

− Azt kell mondanom, hogy az ellenfél ma jobb volt – számolt be honlapunknak a magyar idő szerint szerda hajnalban lejátszott mérkőzésről Nagy Tamás edző-édesapa. – Kívülről úgy láttam, hogy Adri ici-picit lassabban mozgott, mint az előző napokon, ő viszont nem érezte ezt. A thaiföldi lány erős volt, atlétikus, az a tipikusan fiús versenyző, aki ellen nem találtuk meg az ellenszert. Adrienn kicsit gyengébben szervált, mint szokott, ezen a szinten pedig már minden apróság számít. Összességében azonban egy rossz szavam nem lehet, remekül helytállt, minden tőle telhetőt megtett.

A fiatal magyar teniszezőnek nem sok ideje maradt a búslakodásra, hiszen rövid pihenő után párosban kellett pályára lépni, ráadásul már a negyeddöntőben. Az ellenfél egy burundi-japán duó volt, a Sada Nahiman, Uchipina Moyuka kettős.

A találkozó nehezen indult Adriennék számára (0:2), a magyar lányon látszódott kicsit a fáradtság. Azután beindult a magyar-japán gépezet, és 6:2-re hozta az első szettet. A második elején az ellenfél remekül használta ki az apró hibákat, és 3:3-ig breakhátrányban kellett tartania magát Nagyéknak. Ezt követően azonban megtalálták a megszokott összhangot, és a tiebreaket pillanatok alatt, simán nyerték. A 6:2, 7:6(2)-os eredmény azt jelentette, hogy biztosították helyüket az elődöntőben, ahol a Francesca Curmi (málta), Loudmilla Bencheikh (francia) kettős lesz az ellenfelük.

− Nagyon sajnálom az egyes vereséget, de a páros győzelem szinte mindenért kárpótol – nyilatkozta honlapunknak boldogan a találkozó után Nagy Adrienn. – A második körben nagy meccset játszottam, az abból eredő fáradtságot még érzem kicsit, de nem vészes. Ahhoz képest, milyen nagy sorozat közepén vagyok, egész jól érzem magam, rendben vagyok. Ma két meccsem volt, mégis rendesen tudok menni. Tegnap ez másképp volt, úgyhogy bizakodom. Natsumival egyre jobban érezzük a játékot. Nem tudok másra gondolni, csak a végső győzelemre!

Nagy Adrienn tehát búcsúzott az egyéni küzdelmektől, párosban viszont már csak egyetlen lépésre van élete eddigi legnagyobb álmának megvalósításától. Ebbe csak a francia-máltai kettősnek lehet beleszólása.

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.