utanpotlassport.hu 2019.05.25 12:37 Frissítve: 2019.05.25 12:46

Tenisz: mindhárom magyar jó formában a junior Roland Garros előtt

Makk Péter, Nagy Adrienn és Tóth Amarissa harcolta ki az indulás jogát a csütörtökön kezdődő junior Roland Garroson. A párizsi viadalon Nagy a főtáblán, míg a másik két magyar a selejtezőben kezd, ám az elmúlt hetek formája alapján nekik is van okuk a bizakodásra.

B. V. – utanpotlassport.huNem szükséges messzire visszatekintenünk ahhoz, hogy a magyar versenyzőt találjunk a junior Roland Garros győztesei között: 2017-ben Piros Zsombor nyerte meg párosban a spanyol Nicola Kuhn oldalán a párizsi viadalt.

Nagy Adrienn junior Grand Slam-győztesként utazik Párizsba Fotó: Zádor Péter

Nagy Adrienn junior Grand Slam-győztesként utazik Párizsba  •  Fotó: Zádor Péter

A legutóbb magyar junor GS-siker pedig még elevenebben élhet az emlékünkben, miután Nagy Adrienn januárban az Australian Open trónjára ülhetett fel a japán Kavagucsi Nacumi párjaként. És ezzel ő lett az első magyar, aki Kapros Anikó 2000-es diadala óta győzni tudott Ausztráliában a leány párosok mezőnyében.

És természetesen az év eleji siker után nagy erőkkel készül a Garrosra, amelynek egyedüli magyar főtáblásként vághat neki.
„Nagy súlyt fektettünk az erőnléti felkészülésre, ezen a téren mindent előre megtervezett feladatot elvégeztünk. Az idei salakos szezonban néha gondom akadt a szervákkal, ezért azoknak a gyakorlására is több időt szenteltünk. Viszont aki ismer, tudja: a versenyzés a lételemem, úgyhogy most is alig várom már, hogy induljon.

Makk Péter két tornagyőzelemmel a háta mögött készül a Garrosra Fotó: Zádor Péter/MTSZ

Makk Péter két tornagyőzelemmel a háta mögött készül a Garrosra  •  Fotó: Zádor Péter/MTSZ

Akár a főtábláról kezdhetné a párizsi viadalt Makk Péter is. Csakhogy a 18 éves versenyző pechére a szervezők a verseny kiemelését hetekkel korábban elkészítik, így értelemszerűen az elmúlt hetek eredményeit már nem számolják. Pedig két (második kategóriás) tornát is nyert Ausztriában, előbb Villachban majd Tribuswinkelben, míg a héten, a milánói juniorviadalon is csak a világranglista ötödik helyezettje állította meg.

S bár a selejtezőből vág a küzdelmeknek, kitűnő formáját tekintve a legkevésbé sem számít esélytelennek az év egyetlen salakos Grand Slam-versenyén a junior-világranglistán immár a 29. helyen álló teniszező. Azt mondja:
„Sok játékosnak a salak a kedvence, én azért szeretem, mert lényegesen lassabb a játék, több idő van döntést hozni. S nagy előny lehet nekem, hogy a második adogatásom erős kick-szerva, amely után nagyon magasra pattan a labda. Bízom abban, hogy a jó formám kitart Párizsig, örülnék, ha először is feljutnék a táblára, aztán pedig mennék egy-két kört, ami újabb lendületet adna az év hátralévő részére.”

Tóth Amarissa Kiara boldogan készül pályafutása első korosztályos Grand Slam-viadalára Forrás: Facebook

Tóth Amarissa Kiara boldogan készül pályafutása első korosztályos Grand Slam-viadalára  •  Forrás: Facebook

A harmadik magyar szereplő szintén a selejtezőben kezd, és első junior Grand Slam-viadalára hangol. A mindössze 16 esztendős Tóth Amarissa Kiara is, aki szintén remek formának örvend az utóbbi hetekben.
A Garrosra viszont egyelőre csak tapasztalatot szerezni megy:
„Sokan csak nagy küzdőnek neveznek, s bizony az utolsó pillanatig nem adom fel. A belga lány is magabiztosan vezetett már a második szettben, s mégis visszajöttem. De annyira elfáradtam az előző meccseken, hogy ezúttal mégsem sikerült fordítanom.  Párizsba is úgy utazom, hogy minden labdáért, minden pontért megküzdök, még ha tudom is, hogy a tapasztalatlanságom miatt egyelőre az esélytelenek nyugalmával léphetek pályára.”

Csütörtökön pedig indul a menet, Makk és Tóth elkezdi a harcot a főtáblára kerülésért.

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.06.21 16:02:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb játékost ad a hazai felnőttélvonalba a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia. A 19 éves irányító-átlövő Bálint Bence került az elmúlt szezonban bronzérmes Grundfos Tatabánya együtteséhez, ám súlyos sérülése miatt debütálása várhatóan csúszik.

2019.06.21 09:12:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Trion SC fiataljai kiváló eredményekkel tértek haza a korosztályos öttusa Európa-bajnokságokról. Az egyesület vezetőedzője, Burcsa Szabolcs tanítványairól és a sikerek hátteréről is mesélt.

2019.06.18 16:57:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Andrásfi Tibort csupán a negyeddöntőben tudta megállítani jóval rutinosabb olasz ellenfele, de a 19 éves magyar párbajtőröző így is a nap legjobb magyar eredményét érte el a düsseldorfi felnőtt vívó Európa-bajnokságon.

2019.06.12 18:46:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Története legsikeresebb szezonját zárta a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A balatonboglári mind a négy korosztályos bajnokság döntőjébe bejutottak, ebből kettőt meg is nyertek. Jövőre pedig mind a férfi, mind a női mezőnyben megcéloznák az NB I-es tagságot.

2019.06.12 14:16:09

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencváros U17-es labdarúgócsapata egy éven belül másodszor vívta meg sikerrel a három korosztály élvonalbeli szerepléséről döntő osztályozót. A Fradi idén a Mol Vidit verte meg, a fővárosiak a párharc mindkét meccsét megnyerték, 10–3-as összesítéssel győztek, és maradtak első osztályúak.