utanpotlassport.hu 2019.05.25 12:37 Frissítve: 2019.05.25 12:46

Tenisz: mindhárom magyar jó formában a junior Roland Garros előtt

Makk Péter, Nagy Adrienn és Tóth Amarissa harcolta ki az indulás jogát a csütörtökön kezdődő junior Roland Garroson. A párizsi viadalon Nagy a főtáblán, míg a másik két magyar a selejtezőben kezd, ám az elmúlt hetek formája alapján nekik is van okuk a bizakodásra.

B. V. – utanpotlassport.huNem szükséges messzire visszatekintenünk ahhoz, hogy a magyar versenyzőt találjunk a junior Roland Garros győztesei között: 2017-ben Piros Zsombor nyerte meg párosban a spanyol Nicola Kuhn oldalán a párizsi viadalt.

Nagy Adrienn junior Grand Slam-győztesként utazik Párizsba Fotó: Zádor Péter

Nagy Adrienn junior Grand Slam-győztesként utazik Párizsba  •  Fotó: Zádor Péter

A legutóbb magyar junor GS-siker pedig még elevenebben élhet az emlékünkben, miután Nagy Adrienn januárban az Australian Open trónjára ülhetett fel a japán Kavagucsi Nacumi párjaként. És ezzel ő lett az első magyar, aki Kapros Anikó 2000-es diadala óta győzni tudott Ausztráliában a leány párosok mezőnyében.

És természetesen az év eleji siker után nagy erőkkel készül a Garrosra, amelynek egyedüli magyar főtáblásként vághat neki.
„Nagy súlyt fektettünk az erőnléti felkészülésre, ezen a téren mindent előre megtervezett feladatot elvégeztünk. Az idei salakos szezonban néha gondom akadt a szervákkal, ezért azoknak a gyakorlására is több időt szenteltünk. Viszont aki ismer, tudja: a versenyzés a lételemem, úgyhogy most is alig várom már, hogy induljon.

Makk Péter két tornagyőzelemmel a háta mögött készül a Garrosra Fotó: Zádor Péter/MTSZ

Makk Péter két tornagyőzelemmel a háta mögött készül a Garrosra  •  Fotó: Zádor Péter/MTSZ

Akár a főtábláról kezdhetné a párizsi viadalt Makk Péter is. Csakhogy a 18 éves versenyző pechére a szervezők a verseny kiemelését hetekkel korábban elkészítik, így értelemszerűen az elmúlt hetek eredményeit már nem számolják. Pedig két (második kategóriás) tornát is nyert Ausztriában, előbb Villachban majd Tribuswinkelben, míg a héten, a milánói juniorviadalon is csak a világranglista ötödik helyezettje állította meg.

S bár a selejtezőből vág a küzdelmeknek, kitűnő formáját tekintve a legkevésbé sem számít esélytelennek az év egyetlen salakos Grand Slam-versenyén a junior-világranglistán immár a 29. helyen álló teniszező. Azt mondja:
„Sok játékosnak a salak a kedvence, én azért szeretem, mert lényegesen lassabb a játék, több idő van döntést hozni. S nagy előny lehet nekem, hogy a második adogatásom erős kick-szerva, amely után nagyon magasra pattan a labda. Bízom abban, hogy a jó formám kitart Párizsig, örülnék, ha először is feljutnék a táblára, aztán pedig mennék egy-két kört, ami újabb lendületet adna az év hátralévő részére.”

Tóth Amarissa Kiara boldogan készül pályafutása első korosztályos Grand Slam-viadalára Forrás: Facebook

Tóth Amarissa Kiara boldogan készül pályafutása első korosztályos Grand Slam-viadalára  •  Forrás: Facebook

A harmadik magyar szereplő szintén a selejtezőben kezd, és első junior Grand Slam-viadalára hangol. A mindössze 16 esztendős Tóth Amarissa Kiara is, aki szintén remek formának örvend az utóbbi hetekben.
A Garrosra viszont egyelőre csak tapasztalatot szerezni megy:
„Sokan csak nagy küzdőnek neveznek, s bizony az utolsó pillanatig nem adom fel. A belga lány is magabiztosan vezetett már a második szettben, s mégis visszajöttem. De annyira elfáradtam az előző meccseken, hogy ezúttal mégsem sikerült fordítanom.  Párizsba is úgy utazom, hogy minden labdáért, minden pontért megküzdök, még ha tudom is, hogy a tapasztalatlanságom miatt egyelőre az esélytelenek nyugalmával léphetek pályára.”

Csütörtökön pedig indul a menet, Makk és Tóth elkezdi a harcot a főtáblára kerülésért.

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).