Tenisz: Makk Péter a negyeddöntőben esett ki a junior Roland Garroson

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.06. 19:00
Címkék
Előbb óriási bravúrral, az első helyen kiemelt Lorenzo Musettit búcsúztatta, majd néhány órával később, a negyeddöntőben az amerikai Martin Dammtól kapott ki Makk Péter a junior Roland Garroson. A 18 éves teniszező parádés, ötmeccses sorozata ugyan véget ért, de Nagy Adrienn továbbra is áll párosban, miután dél-koreai partnerével a nyolc közé jutott.

Az esős szerda után csütörtökre a nap is kisütött Párizsban, és nem csak azért, mert elvonultak a felhők. Folytatódhattak a Roland Garros, egyúttal a juniorverseny mérkőzései is, amelyeken a magyar fiatalok kitűnően szerepeltek.

Makk Péter hatalmas küzdelemben győzte le az első kiemeltet, néhány órával később azonban a negyeddöntőben búcsúzott a junior Garroson
Makk Péter hatalmas küzdelemben győzte le az első kiemeltet, néhány órával később azonban a negyeddöntőben búcsúzott a junior Garroson

Makk Péter hatalmas küzdelemben győzte le az első kiemeltet, néhány órával később azonban a negyeddöntőben búcsúzott a junior Garroson

Elsőként Makk Péter lépett pályára a francia fővárosban, méghozzá a korosztályos világranglistán a második helyen álló, első kiemelt, az év eddigi egyetlen junior Grand Slam-tornáját, az Australian Opent megnyerő olasz Lorenzo Musetti ellen. Ám a 18 éves magyar fiú egy cseppet sem ijedt meg esélyesebb riválisától. Nem is volt rá oka, hiszen kitűnő salakos szezont fut, a selejtezőmeccseket beleszámolva a Garroson is négy győztes meccset tudott felmutatni.

Igaz, az első nyolc poén az olaszé volt, így korán brékelőnybe került. Makk viszont azonnal visszajött, majd folyamatosan szorongatta Musettit. A nyitójátszma végül rövidítésbe torkollt, amelyet az addig látottak alapján teljesen megérdemelten a magyar játékos nyert meg 7:5-re.

A folytatásban talán a korábbiaknál is nagyobb erőket mozgósított a torna esélyese, és az újabb korai brék már nem fért bele, az ellenfél végigvitte az előnyét és 6:4-gyel elvitte a második szettet.

Majd a döntő játszmában is lépéselőnybe került, ő irányított. De 2:4-es állásnál Makk előbb bréklabdát hárított, majd hozta adogatását, ami új lendületet adott neki, és rögvest visszavette elvesztett szerváját.

Az őrült végjátékból pedig Makk került ki győztesen: 5:5-nél nehezen, de hozta szerváját, aztán amikor kellett, meccslabdánál hibára kényszerítette Musetti egykezes fonákját, és a legjobb nyolc közé jutott.

Határtalan lehetett volna az öröm, hiszen pályafutása talán legnagyobb győzelmét aratta a magyar teniszező, csakhogy a program csúszása miatt még egyszer, néhány órával később pályára kellett lépnie.

A háromszettes thriller pedig láthatóan sokat kivett belőle. A szintén nagyon előkelő helyen rangsorolt, tizedik helyen kiemelt amerikai Martin Damm szerváival és erős alapvonalütéseivel nem tudott mit kezdeni Makk, láthatóan sokkal fáradtabban mozgott, mint kora délután.

Nagy Adrienn párosban negyeddöntős a dél-koreai Park oldalán Fotó: Zádor Péter/MTSZ
Nagy Adrienn párosban negyeddöntős a dél-koreai Park oldalán Fotó: Zádor Péter/MTSZ

Nagy Adrienn párosban negyeddöntős a dél-koreai Park oldalán  •  Fotó: Zádor Péter/MTSZ

Az első játszma, simán 6:1-gyel lett az amerikaié, a másodikban már nagyobb küzdelem alakult ki, de a 4:4-es állásnál elvesztett adogatójáték végzetesnek bizonyult, és Damm jutott a legjobb négy közé. Makk Péternek pedig öt pazar siker után véget ért a Roland Garros, de a Párizsban látottak és az azt megelőző hetek alapján meredeken elindult felfelé, és nem csak a világranglistán.

Az egyesbúcsú ellenére is lesz kinek szurkolnunk a folytatásban is, miután Nagy Adrienn a dél-koreai Park Szo-hjun oldalán sikerrel vette a párosviadal második akadályát is: partnerével 4:6, 6:4, 10:6-ra múlták felül az Avaneszjan, Snajder orosz kettőst, és pénteken immár a legjobb négy közé kerülésért léphetnek pályára a Nahimana, Wong burundi, hongkongi kettős ellen.

JUNIOR ROLAND GARROS (PÁRIZS), 5. NAP
Fiú egyes
Nyolcaddöntő: Makk Péter–Lorenzo Musetti (olasz) 7:6 (5), 4:6, 7:5
Negyeddöntő: Makk–Martin Damm (amerikai) 1:6, 4:6
Leány páros
Nyolcaddöntő: Nagy Adrienn, Park Szo-hjun (dél-koreai)–Jelena Avaneszjan, Dijana Snajder (orosz) 4:6, 6:4, 10:6

További korosztályos hírekTENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik