HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.01.21 17:46 Frissítve: 2019.01.21 17:51

Tenisz: Makk kikapott, Nagy nyert az Australian Open-en

Egyik szemünk sír, a másik nevet a korosztályos Australian Open hétfői versenynapját követően. A fiúk versenyében Makk Péter vereséget szenvedett, és ezzel elbúcsúzott a viadaltól, Nagy Adrienn viszont nyert párosban, így rá kedden két mérkőzés is vár.

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.hu Eddigi karrierje legnagyobb élményeként jellemezte Makk Péter a korosztályos Australian Open-en való részvételét magyar idő szerint hétfőn hajnalban, miután vereséget szenvedett a cseh Jonas Forejtektől. A 17 éves magyar teniszező első junior Grand Slam-versenyén a második fordulóban búcsúzott, ám nagy valószínűséggel csak a szépre fog emlékezni Melbourne-ből.

Makk Péter számára nemcsak a mérkőzések, de a hangulat is nagy élmény volt karrierje első korosztályos Grand Slam-viadalán

Makk Péter számára nemcsak a mérkőzések, de a hangulat miatt is felejthetetlen marad karrierje első junior GS-viadala

− Sajnos kikaptam, mégis azt kell mondanom, élvezetes mérkőzés volt – mesélte a találkozó után, amelyen 6:4, 6:4 arányban maradt alul a junior ITF-világranglista 13. helyén rangsorolt, így nála jóval esélyesebb ellenfelével szemben. – Az első szerváim nem jöttek be, az előző meccsen sokkal jobban ment. Ő viszont remekül adogatott, és fogadásban is jobb volt nálam. Ez a két dolog pecsételte meg a mérkőzés sorsát, hiszen az alapütésekben és a nyerőkben nem igazán volt köztünk különbség.

A fiatal teniszező a nemzetközi szövetség (ITF) csapatával utazott el Ausztráliába, és a találkozó után az őt kísérő edző is hasonlóan foglalta össze a látottakat. Összességében elégedett volt a játékos közel kéthetes teljesítményével, egyik legjobb tanítványaként jellemezte, akivel öröm volt edzeni. S bár Makk Péter a második körnél messzebb szeretett volna jutni, idén még három korosztályos GS-viadal vár rá. Melbourne-ben csupán egyetlen mérkőzést nyert, ez a győzelem azonban jó jel a különleges sorozat nyitányán. Az ausztráliai túra persze nemcsak a lejátszott mérkőzésekről szólt, hanem arról a felejthetetlen élményről is, amelyben a „nagyok” között része lehetett.

− Eddig természetesen a saját találkozóimra koncentráltam, de azért láttam egy-két jó meccset, például Federerét vagy Dimitrovét. Az edzéseket is néztem, szinte mindenkinek belekukkantottam a gyakorlásába. Hatalmas élmény volt – zárta beszámolóját Makk, aki néhány napon belül itthon is lesz, hogy a további versenyekre való felkészülését folytassa.

A leányok mezőnyében Nagy Adrienn párosban lépett pályára. Japán partnerével, Kawaguchi Natsumival 6:3, 6:4-re verték a szabadkártyával főtáblára került Berezov, Gibson ausztrál kettőst, következő ellenfelük a brit Allen, Martins duó lesz.

− Első körös meccs volt, kicsit döcögősen ment, de remekül megoldották a lányok – értékelte a japán-magyar páros találkozóját Nagy Tamás, Adrienn edző-édesapja. − Adri jól szervált és röptézett, viszont gyengébb volt a fogadásban. Natsumi a hálónál volt bizonytalanabb.

A keddi nap igencsak nehéznek ígérkezik Nagy Adrienn számára, hiszen nemcsak párosban,  de egyesben is pályára fog lépni az orosz Daria Frayman ellen.

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.02.17 19:22:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Klujber Katrin és Pásztor Noémi érkezésével immár öt tavalyi junior-világbajnok játékos erősíti az FTC felnőtt női kézilabdacsapatát. A zöld-fehérek még nem kiforrott játékosokkal a fedélzeten gyakorlatilag bárki ellen felveszik a versenyt a Bajnokok Ligájában. A klub filozófiájáról, a fiatalos koncepcióról Elek Gábor vezetőedzőt, a már rutinos fradistának számító Márton Grétát és a legújabb szerzeményt, Pásztor Noémit kérdeztük.

2019.02.13 15:32:16

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencvárosi Torna Club újraindítja gyorskorcsolya-szakosztályát, ennek okán a zöld-fehér egyesület sajtótájékoztató keretein belül mutatta be szakmai vezetőit, illetve versenyzőit: a Liu testvérek a klubnál folytatják pályafutásukat.

2019.02.12 20:42:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A sikeres hétfői versenynapot követően kedden folytatódtak a 14. téli ifjúsági olimpiai fesztivál (EYOF) küzdelmei. Az előző napihoz hasonlóan ezúttal is a curlingesek és a rövid pályás gyorskorcsolyázók vitték a prímet. Bontovics Balázs egyéniben az 500 méteres távon szerzett bronzérmet, a vegyes váltónk pedig a 3000 méteres versenyszámban a pénteki döntőbe jutott. Dicséret illeti curlingeseinket is, akik mindkét mérkőzésüket megnyerték, és továbbra is előkelő helyen állnak csoportjukban.

2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Openen a Nagy Adrienn, Kavagucsi Nacumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.

2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.