utanpotlassport.hu 2019.01.21 17:46 Frissítve: 2019.01.21 17:51

Tenisz: Makk kikapott, Nagy nyert az Australian Open-en

Egyik szemünk sír, a másik nevet a korosztályos Australian Open hétfői versenynapját követően. A fiúk versenyében Makk Péter vereséget szenvedett, és ezzel elbúcsúzott a viadaltól, Nagy Adrienn viszont nyert párosban, így rá kedden két mérkőzés is vár.

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.hu Eddigi karrierje legnagyobb élményeként jellemezte Makk Péter a korosztályos Australian Open-en való részvételét magyar idő szerint hétfőn hajnalban, miután vereséget szenvedett a cseh Jonas Forejtektől. A 17 éves magyar teniszező első junior Grand Slam-versenyén a második fordulóban búcsúzott, ám nagy valószínűséggel csak a szépre fog emlékezni Melbourne-ből.

Makk Péter számára nemcsak a mérkőzések, de a hangulat is nagy élmény volt karrierje első korosztályos Grand Slam-viadalán

Makk Péter számára nemcsak a mérkőzések, de a hangulat miatt is felejthetetlen marad karrierje első junior GS-viadala

− Sajnos kikaptam, mégis azt kell mondanom, élvezetes mérkőzés volt – mesélte a találkozó után, amelyen 6:4, 6:4 arányban maradt alul a junior ITF-világranglista 13. helyén rangsorolt, így nála jóval esélyesebb ellenfelével szemben. – Az első szerváim nem jöttek be, az előző meccsen sokkal jobban ment. Ő viszont remekül adogatott, és fogadásban is jobb volt nálam. Ez a két dolog pecsételte meg a mérkőzés sorsát, hiszen az alapütésekben és a nyerőkben nem igazán volt köztünk különbség.

A fiatal teniszező a nemzetközi szövetség (ITF) csapatával utazott el Ausztráliába, és a találkozó után az őt kísérő edző is hasonlóan foglalta össze a látottakat. Összességében elégedett volt a játékos közel kéthetes teljesítményével, egyik legjobb tanítványaként jellemezte, akivel öröm volt edzeni. S bár Makk Péter a második körnél messzebb szeretett volna jutni, idén még három korosztályos GS-viadal vár rá. Melbourne-ben csupán egyetlen mérkőzést nyert, ez a győzelem azonban jó jel a különleges sorozat nyitányán. Az ausztráliai túra persze nemcsak a lejátszott mérkőzésekről szólt, hanem arról a felejthetetlen élményről is, amelyben a „nagyok” között része lehetett.

− Eddig természetesen a saját találkozóimra koncentráltam, de azért láttam egy-két jó meccset, például Federerét vagy Dimitrovét. Az edzéseket is néztem, szinte mindenkinek belekukkantottam a gyakorlásába. Hatalmas élmény volt – zárta beszámolóját Makk, aki néhány napon belül itthon is lesz, hogy a további versenyekre való felkészülését folytassa.

A leányok mezőnyében Nagy Adrienn párosban lépett pályára. Japán partnerével, Kawaguchi Natsumival 6:3, 6:4-re verték a szabadkártyával főtáblára került Berezov, Gibson ausztrál kettőst, következő ellenfelük a brit Allen, Martins duó lesz.

− Első körös meccs volt, kicsit döcögősen ment, de remekül megoldották a lányok – értékelte a japán-magyar páros találkozóját Nagy Tamás, Adrienn edző-édesapja. − Adri jól szervált és röptézett, viszont gyengébb volt a fogadásban. Natsumi a hálónál volt bizonytalanabb.

A keddi nap igencsak nehéznek ígérkezik Nagy Adrienn számára, hiszen nemcsak párosban,  de egyesben is pályára fog lépni az orosz Daria Frayman ellen.

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.

2019.09.14 14:11:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Jól kezdett, végül szerencsétlen vereségbe futott bele kétszeres U23-as Európa-bajnokunk, Lévai Zoltán (82 kg) a nur-szultani felnőtt-világbajnokság kötöttfogású nyitónapján. A Budapesti Honvéd SE kiválósága már a vigaszágban sem bízhat: legyőzője, a kategória idei Európa-bajnoka, a dán Bisultanov kikapott a következő körben.

2019.09.13 13:10:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A hétvégi 3. Horváth Judit Emléktornán a kadét lányok lépnek pályára.

2019.09.08 15:52:16

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Gáll András a budapesti laser run-világbajnokságon U17-ben egyéniben és vegyes váltóban is ezüstérmet szerzett. A Mol Alapítvány által támogatott 16 éves sportoló elégedett idei teljesítményével, pedig az év utolsó nagy eseménye előtt még úgy gondolta, sikerülhettek volna jobban is világversenyek.