Tenisz: Makk kikapott, Nagy nyert az Australian Open-en

Vágólapra másolva!
2019.01.21. 17:46
Címkék
Egyik szemünk sír, a másik nevet a korosztályos Australian Open hétfői versenynapját követően. A fiúk versenyében Makk Péter vereséget szenvedett, és ezzel elbúcsúzott a viadaltól, Nagy Adrienn viszont nyert párosban, így rá kedden két mérkőzés is vár.

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.huEddigi karrierje legnagyobb élményeként jellemezte Makk Péter a korosztályos Australian Open-en való részvételét magyar idő szerint hétfőn hajnalban, miután vereséget szenvedett a cseh Jonas Forejtektől. A 17 éves magyar teniszező első junior Grand Slam-versenyén a második fordulóban búcsúzott, ám nagy valószínűséggel csak a szépre fog emlékezni Melbourne-ből.Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.huEddigi karrierje legnagyobb élményeként jellemezte Makk Péter a korosztályos Australian Open-en való részvételét magyar idő szerint hétfőn hajnalban, miután vereséget szenvedett a cseh Jonas Forejtektől. A 17 éves magyar teniszező első junior Grand Slam-versenyén a második fordulóban búcsúzott, ám nagy valószínűséggel csak a szépre fog emlékezni Melbourne-ből.

Makk Péter számára nemcsak a mérkőzések, de a hangulat is nagy élmény volt karrierje első korosztályos Grand Slam-viadalán
Makk Péter számára nemcsak a mérkőzések, de a hangulat is nagy élmény volt karrierje első korosztályos Grand Slam-viadalán

Makk Péter számára nemcsak a mérkőzések, de a hangulat miatt is felejthetetlen marad karrierje első junior GS-viadala

− Sajnos kikaptam, mégis azt kell mondanom, élvezetes mérkőzés volt – mesélte a találkozó után, amelyen 6:4, 6:4 arányban maradt alul a junior ITF-világranglista 13. helyén rangsorolt, így nála jóval esélyesebb ellenfelével szemben. – Az első szerváim nem jöttek be, az előző meccsen sokkal jobban ment. Ő viszont remekül adogatott,és fogadásban is jobb volt nálam. Ez a két dolog pecsételte meg a mérkőzés sorsát, hiszen az alapütésekben és a nyerőkben nem igazán volt köztünk különbség.

A fiatal teniszező a nemzetközi szövetség (ITF) csapatával utazott el Ausztráliába, és a találkozó után az őt kísérő edző is hasonlóan foglalta össze a látottakat. Összességében elégedett volt a játékos közel kéthetes teljesítményével, egyik legjobb tanítványaként jellemezte, akivel öröm volt edzeni. S bár Makk Péter a második körnél messzebb szeretett volna jutni, idén még három korosztályos GS-viadal vár rá. Melbourne-ben csupán egyetlen mérkőzést nyert, ez a győzelem azonban jó jel a különleges sorozat nyitányán. Az ausztráliai túra persze nemcsak a lejátszott mérkőzésekről szólt, hanem arról a felejthetetlen élményről is, amelyben a „nagyok” között része lehetett.

− Eddig természetesen a saját találkozóimra koncentráltam, de azért láttam egy-két jó meccset, például Federerét vagy Dimitrovét. Az edzéseket is néztem, szinte mindenkinek belekukkantottam a gyakorlásába. Hatalmas élmény volt – zárta beszámolóját Makk, aki néhány napon belül itthon is lesz, hogy a további versenyekre való felkészülését folytassa.

A leányok mezőnyében Nagy Adriennpárosban lépett pályára. Japán partnerével, Kawaguchi Natsumival6:3, 6:4-re verték a szabadkártyával főtáblára került Berezov, Gibson ausztrál kettőst, következő ellenfelük a brit Allen, Martins duó lesz.

− Első körös meccs volt, kicsit döcögősen ment, de remekül megoldották a lányok – értékelte a japán-magyar páros találkozóját Nagy Tamás, Adrienn edző-édesapja. − Adri jól szervált és röptézett, viszont gyengébb volt a fogadásban. Natsumi a hálónál volt bizonytalanabb.

A keddi nap igencsak nehéznek ígérkezik Nagy Adrienn számára, hiszen nemcsak párosban, de egyesben is pályára fog lépni az orosz Daria Frayman ellen.

További korosztályos hírekTENISZBENa sportági aloldalunkon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik