utanpotlassport.hu 2019.01.21 17:46 Frissítve: 2019.01.21 17:51

Tenisz: Makk kikapott, Nagy nyert az Australian Open-en

Egyik szemünk sír, a másik nevet a korosztályos Australian Open hétfői versenynapját követően. A fiúk versenyében Makk Péter vereséget szenvedett, és ezzel elbúcsúzott a viadaltól, Nagy Adrienn viszont nyert párosban, így rá kedden két mérkőzés is vár.

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.hu Eddigi karrierje legnagyobb élményeként jellemezte Makk Péter a korosztályos Australian Open-en való részvételét magyar idő szerint hétfőn hajnalban, miután vereséget szenvedett a cseh Jonas Forejtektől. A 17 éves magyar teniszező első junior Grand Slam-versenyén a második fordulóban búcsúzott, ám nagy valószínűséggel csak a szépre fog emlékezni Melbourne-ből.

Makk Péter számára nemcsak a mérkőzések, de a hangulat is nagy élmény volt karrierje első korosztályos Grand Slam-viadalán

Makk Péter számára nemcsak a mérkőzések, de a hangulat miatt is felejthetetlen marad karrierje első junior GS-viadala

− Sajnos kikaptam, mégis azt kell mondanom, élvezetes mérkőzés volt – mesélte a találkozó után, amelyen 6:4, 6:4 arányban maradt alul a junior ITF-világranglista 13. helyén rangsorolt, így nála jóval esélyesebb ellenfelével szemben. – Az első szerváim nem jöttek be, az előző meccsen sokkal jobban ment. Ő viszont remekül adogatott, és fogadásban is jobb volt nálam. Ez a két dolog pecsételte meg a mérkőzés sorsát, hiszen az alapütésekben és a nyerőkben nem igazán volt köztünk különbség.

A fiatal teniszező a nemzetközi szövetség (ITF) csapatával utazott el Ausztráliába, és a találkozó után az őt kísérő edző is hasonlóan foglalta össze a látottakat. Összességében elégedett volt a játékos közel kéthetes teljesítményével, egyik legjobb tanítványaként jellemezte, akivel öröm volt edzeni. S bár Makk Péter a második körnél messzebb szeretett volna jutni, idén még három korosztályos GS-viadal vár rá. Melbourne-ben csupán egyetlen mérkőzést nyert, ez a győzelem azonban jó jel a különleges sorozat nyitányán. Az ausztráliai túra persze nemcsak a lejátszott mérkőzésekről szólt, hanem arról a felejthetetlen élményről is, amelyben a „nagyok” között része lehetett.

− Eddig természetesen a saját találkozóimra koncentráltam, de azért láttam egy-két jó meccset, például Federerét vagy Dimitrovét. Az edzéseket is néztem, szinte mindenkinek belekukkantottam a gyakorlásába. Hatalmas élmény volt – zárta beszámolóját Makk, aki néhány napon belül itthon is lesz, hogy a további versenyekre való felkészülését folytassa.

A leányok mezőnyében Nagy Adrienn párosban lépett pályára. Japán partnerével, Kawaguchi Natsumival 6:3, 6:4-re verték a szabadkártyával főtáblára került Berezov, Gibson ausztrál kettőst, következő ellenfelük a brit Allen, Martins duó lesz.

− Első körös meccs volt, kicsit döcögősen ment, de remekül megoldották a lányok – értékelte a japán-magyar páros találkozóját Nagy Tamás, Adrienn edző-édesapja. − Adri jól szervált és röptézett, viszont gyengébb volt a fogadásban. Natsumi a hálónál volt bizonytalanabb.

A keddi nap igencsak nehéznek ígérkezik Nagy Adrienn számára, hiszen nemcsak párosban,  de egyesben is pályára fog lépni az orosz Daria Frayman ellen.

További korosztályos hírek TENISZBEN a sportági aloldalunkon

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.