Taekwondo: Kamilah Salim, a 27 kg-os Európa-bajnok

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.12.09. 11:49
Címkék
A tékvandós Salim famíliából a fivérek, Sharif és Omar után a húg, Kamilah is Európa-bajnoki érmet, méghozzá rögtön aranyat szerzett Magyarországnak. A 9-11 éves gyermekeknek kiírt és a németországi Sindelfingenben a hétvégén lebonyolított kontinensviadalon bátyjaihoz hasonlóan honosított ifjú hölgy a 27 kilogrammosok mezőnyében diadalmaskodott.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu Rövid időn belül három Eb-medállal is gazdagodott a magyar tékvandó a Salim család jóvoltából. A magyarként egykoron világbajnoki bronzig jutó, jó ideje az Egyesült Államokban élő Salim Gergő gyermekei közül a piros-fehér-zöld színekben októberben, Spanyolországban debütáló fivérek a junioroknál egyformán felállhattak a korosztályos Európa-bajnoki dobogóra – a 16 éves Sharif a második, a 15 éves Omar pedig a harmadik fokára -, most pedig itt az újabb családi siker: húguk, Kamilah a gyermekek vasárnap zárult Európa-bajnokságán aranyérmes lett.Jancsó Kornél – utanpotlassport.hu Rövid időn belül három Eb-medállal is gazdagodott a magyar tékvandó a Salim család jóvoltából. A magyarként egykoron világbajnoki bronzig jutó, jó ideje az Egyesült Államokban élő Salim Gergő gyermekei közül a piros-fehér-zöld színekben októberben, Spanyolországban debütáló fivérek a junioroknál egyformán felállhattak a korosztályos Európa-bajnoki dobogóra – a 16 éves Sharif a második, a 15 éves Omar pedig a harmadik fokára -, most pedig itt az újabb családi siker: húguk, Kamilah a gyermekek vasárnap zárult Európa-bajnokságán aranyérmes lett.

A hazai szövetség beszámolója szerint a 9-11 évesek között, a 27 kg-osok kategóriájában bizonyult a legjobbnak Kamilah, aki első kiemeltként erőnyerő volt a nyitókörben, majd jöttek a hatalmas pontkülönbséggel megnyert mérkőzései. Ukrán riválisát 26-4-re, bolgár ellenfelét 64-17-re, míg a döntőben vele szembe került horvát vetélytársát 39-10-re verte. Mondhatnánk, hogy sétagaloppban, ám a kifejezés csak korlátozottan helytálló a koreai eredetű küzdősportban, ahol már a legifjabb korosztályba tartozók is minden meccsükön apait-anyait beleadva mennek csatába a győzelemért, alaposan megharcolva a sikerért.

Salim Kamilah Eb-aranyéremmel mutatkozott be a piros-fehér-zöld színek képviseletében Forrás: wtftaekwondo.hu
Salim Kamilah Eb-aranyéremmel mutatkozott be a piros-fehér-zöld színek képviseletében Forrás: wtftaekwondo.hu

Salim Kamilah Eb-aranyéremmel mutatkozott be a piros-fehér-zöld színek képviseletében  •  Forrás: wtftaekwondo.hu

A régóta kimagasló ígéretként számon tartott Kamilah kétségtelenül helyzeti előnyt élvezve, kellő tudással felszerelkezve, jelentős hátországi – értsd: családi - támogatással maga mögött érkezett a németországi Sindelfingenben megrendezett Európa-bajnokságra. A világklasszis apa mellett jó ideje már fivéreitől is elleshetett szakmai titkokat, segítségükkel folyamatosan csiszolgathatta ütő és rúgó tudományát. Mindezt kamatoztatta is az Eb-n, ahol életében először indult magyar színekben. És egészen bizonyosan nem utoljára.

Patakfalvy Miklós, az olimpiai tékvondót képviselő WTF hazai szövetségének elnöke korábban elmondta: már jó ideje ügyködött együtt a szülőkkel a csemeték honosítása érdekében, s nyárra érett meg a helyzet rá, hogy az elképzelés megvalósuljon.

„A magyarként annak idején világbajnoki bronzérmes, jelenleg az Egyesült Államokban élő, Los Angelesben klubot vezető Salim Gergely évek óta szorgalmazta, hogy gyermekei magyar színekben versenyezzenek, s végre célba értünk” – mondta.

Az elnök már akkor is hangsúlyozta, hogy a fiúk mellett érdemes odafigyelni kishúgukra, Kamilah-ra, aki talán a legtehetségesebb a családban. Képességeit viharos gyorsasággal igazolta a kislány, aki debütálásként Magyarország első gyermek Európa-bajnoka lett tekvondóban.

További korosztályos hírek TAEKWONDÓBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik