utanpotlassport.hu 2018.06.28 15:03 Frissítve: 2018.06.28 15:05

Strandröplabda: az U20-asok kezdenek a korosztályos Eb-k sorában

Anapa, Jurmala és Brno. Fekete-tenger, Balti-tenger, és Csehország szíve. Homok mindhárom helyen van, és Európa-bajnokság is, illetve lesz e három városban, strandröplabdában. A korosztályos Eb-k az oroszországi Anapában kezdődnek, a Benkő, Oláh-, illetve a Harmat, Orbán-páros szereplésével.

Benkő Balázs és Oláh Botond továbbjuthat a csoportból

Benkő Balázs és Oláh Botond továbbjuthat a csoportból

A. A. – utanpotlassport.huA strandolás és a strandröplabdázás fő szezonja is elkezdődik, e héttől bejárja a kontinensünket a korosztályos Európa-bajnokságok sorozata. A legkellemesebb dolguk az U20-osnak van, legalábbis ha a helyszínt nézzük, rájuk a Fekete-tenger partja, az oroszországi Anapa homokja vár csütörtöktől vasárnapig. Az U22-esek július végén szintén tengerpartra, csak egy kicsit hűvösebb környezetbe, a Balti-tengernél lévő, lettországi Jurmalába utaznak az Eb-re, míg az U18-osoknak idén augusztusban sós víz nem jut, csak homok, mégpedig Csehország egyik nagyvárosában, Brnoban.

Egy dolog viszont a helyszín és egy másik – adott esetben sokkal fontosabb – a csapat helye a mezőnyben. Az U20-asokra nehéz mezőny vár, ebben a fiúknál Benkő Balázs és Oláh Botond, a lányoknál Harmat Borbála és Orbán Orsolya igyekszik helytállni.

Ami a fiúkat illeti, őket a szakma valahová az európai középmezőnybe, a 10-20. helyre teszi. Ez alapján a 32-es Eb csoportköréből reális a továbbjutás, annál is inkább, hiszen a négytagú csoportokból a három legjobb pár folytathatja. Benkő és Oláh továbbra is fiatal párnak számít, nemcsak az életkor, hanem a pályán eltöltött évek alapján is, három éve váltott a strandröplabdára, és nem is a röplabdáról, hanem a kosárlabdáról. Nyertek már korosztályos magyar bajnoki címet és közép-európai tornát,  megcélozták a 2024-es párizsi olimpiát.

A lányok, Harmat Borbála és Orbán Orsolya helyzete nehezebb, tőlük a szakma szerint nagyon kellemes meglepetés lenne, ha továbbjutnának a csoportból. Rájuk ugyanakkor vár a nyáron még egy Eb, hiszen az U22-esek között is ők képviselik majd Magyarországot.

Egyéb korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.