Fekete Tamás 2019.07.11 08:58 Frissítve: 2019.07.11 09:00

Strandfoci: négy ország U21-es válogatottja a budapesti Talent Cupon

Negyedszer rendezi meg a Talent Cupot U21-es válogatottaknak a magyar strandlabdarúgó szakág. A pénteken a Lupa Beachen rajtoló torna a korosztály egyetlen nemzetközi erőpróbája Európában. A magyar fiatalok eddig kétszer nyerték meg, és most a spanyol, a cseh és a lengyel gárda ellenében szeretnék ismét.

„Sajnos, a mi szakágunkban egyelőre nincsenek korosztályos világ- és Európa-bajnokságok, amelyeken indulhatnánk, ezért van óriási jelentősége a Talent Cupnak: ez az egyetlen nemzetközi verseny, amelyen megmutathatják tudásukat az utánpótláskorú tehetségeink” – mondja Herbály Péter, a Magyar Strandlabdarúgás Menedzsment Nonprofit Kft. ügyvezető-igazgatója. A szakág egykori játékvezetője szerint tehát nem babra megy a játék.

Az U21-es válogatott játékosaitól ismét látványos megmozdulásokra számíthatunk a Talent Cupon Forrás: MLSZ

Az U21-es válogatott játékosaitól ismét látványos megmozdulásokra számíthatunk a Talent Cupon  •  Forrás: MLSZ

A Talent Cup pénteken kezdődik a Lupa Beachen, ahol – gazdag program keretében – a kontinens három erős válogatottja méri össze tudását a magyarral.

„Nagyon komolyan vesszük mind a rendezést, mind pedig a csapatunk teljesítményét – jelenti ki az ügyvezető. – Mindkettőben a hagyományoknak megfelelően kell szerepelnünk. Negyedik alkalommal tartjuk meg az eseményt, a magyar csapat jelesre vizsgázott az eddigi három kiírásban: az első két tornát megnyerte, tavaly szenvedett először vereséget, és akkor drámai körbeverés után a harmadik helyet szerezte meg.”

A torna sikerét bizonyítja, hogy idén is túljelentkezés előzte meg.

„A négycsapatos tornára igyekszünk a lehető legerősebb mezőnyt összehozni az U21-es válogatottunknak. Idén nyolc ország jelezte, hogy szívesen ellátogatna a Lupa Beachre. Közülük végül Spanyolország, Csehország, valamint Lengyelország korosztályos nemzeti csapatára esett a választásunk. Nagyon nehéz kihívás előtt állnak a magyarok, hiszen a hispánok még mindig a strandlabdarúgás egyik bástyájának számítanak, de a csehek is hagyományosan erősek.”

Herbály Péter hozzáteszi: az U21-es válogatott tagjait nem kell különösebben motiválni.

„Azt gondolom, Berkes László tanítványai ezer fokon égnek. Minden eddiginél több szurkolót várunk a Lupa Beachre (a korábbi években Siófok adott otthont az eseménynek – A szerk.), ahol a Talent Cup meccsei mellett az U17-es országos döntőt, illetve a moszkvai világbajnoki selejtezőre készülő magyar felnőttválogatott edzését is megtekinthetik az érdeklődők. Már csak a nagyok helyszíni jelenléte is garantálja, hogy nem kell nagyon motiválni az U21-es gárdát.”

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.07.21 23:09:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

„A játékosaink nem tanultak meg védekezni a klubokban, így nem tudunk nemzetközi szinten eredményes kézilabdát játszani" – értékelt csalódottan a Sport TV-nek Gyurka János vezetőedző a tanítványok produkciója láttán. A magyar juniorválogatott 36–28-ra kikapott a portugáloktól, a két csapat közti különbség félelmetes volt.

2019.07.21 19:29:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A birkózók szerezték a magyar küldöttség első érmét az azeri fővárosban zajló EYOF-on. A szabadfogás 55 kg-os súlycsoportjában a szegedi Kiss Benedek lengyel, finn és – a bronzmérkőzésen – ukrán ellenfelet győzött le. A kötöttfogású Vitek Amadeusz kilencedik lett.

2019.07.21 09:09:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Sorozatunkban utazásra invitáljuk olvasóinkat – a sportágak birodalmába. Túrakalauzunk egy-egy utánpótláskorú sportoló, edző és felnőtt klasszis; az ő segítségükkel igyekszünk bemutatni, milyen adottságok birtokában érdemes belevágni egy-egy sportágba, no meg azt, hogy mire számíthatnak azok a fiatalok, akik már ki is nézték maguknak valamelyik edzőtermet, pályát vagy uszodát. Ezúttal annak jártunk utána, miért jó a műugrás?

2019.07.06 13:08:14

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A MOL Fehérvár FC leigazolta a Haladás együttesétől Funsho Bamgboyet. A 20 esztendős nigériai szélső célja, hogy bekerüljön válogatottja, a szupersasok felnőttkeretébe. A székesfehérváriak új üdvöskéjéről Kovács Zoltán sportigazgató is elismerően nyilatkozott a klub honlapjának.

2019.07.05 14:09:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Rajtbüntetés és plusz 50 kiló – várhatóan nem Tassi Attila és nem is a Honda hétvégéje lesz a soron következő portugáliai állomás a túraautós világkupa-sorozatban (WTCR). A 20 éves magyar ennek ellenére bizakodó a nyári szünet előtti utolsó megmérettetést illetően.