Strandfoci: négy ország U21-es válogatottja a budapesti Talent Cupon

Vágólapra másolva!
2019.07.11. 08:58
Címkék
Negyedszer rendezi meg a Talent Cupot U21-es válogatottaknak a magyar strandlabdarúgó szakág. A pénteken a Lupa Beachen rajtoló torna a korosztály egyetlen nemzetközi erőpróbája Európában. A magyar fiatalok eddig kétszer nyerték meg, és most a spanyol, a cseh és a lengyel gárda ellenében szeretnék ismét.

„Sajnos, a mi szakágunkban egyelőre nincsenek korosztályos világ- és Európa-bajnokságok, amelyeken indulhatnánk, ezért van óriási jelentősége a Talent Cupnak: ez az egyetlen nemzetközi verseny, amelyen megmutathatják tudásukat az utánpótláskorú tehetségeink” – mondja Herbály Péter, a Magyar Strandlabdarúgás Menedzsment Nonprofit Kft. ügyvezető-igazgatója. A szakág egykori játékvezetője szerint tehát nem babra megy a játék.„Sajnos, a mi szakágunkban egyelőre nincsenek korosztályos világ- és Európa-bajnokságok, amelyeken indulhatnánk, ezért van óriási jelentősége a Talent Cupnak: ez az egyetlen nemzetközi verseny, amelyen megmutathatják tudásukat az utánpótláskorú tehetségeink” – mondja Herbály Péter, a Magyar Strandlabdarúgás Menedzsment Nonprofit Kft. ügyvezető-igazgatója. A szakág egykori játékvezetője szerint tehát nem babra megy a játék.

Az U21-es válogatott játékosaitól ismét látványos megmozdulásokra számíthatunk a Talent Cupon Forrás: MLSZ
Az U21-es válogatott játékosaitól ismét látványos megmozdulásokra számíthatunk a Talent Cupon Forrás: MLSZ

Az U21-es válogatott játékosaitól ismét látványos megmozdulásokra számíthatunk a Talent Cupon  •  Forrás: MLSZ

A Talent Cup pénteken kezdődik a Lupa Beachen, ahol – gazdag program keretében – a kontinens három erős válogatottja méri össze tudását a magyarral.

„Nagyon komolyan vesszük mind a rendezést, mind pedig a csapatunk teljesítményét – jelenti ki az ügyvezető.– Mindkettőben a hagyományoknak megfelelően kell szerepelnünk. Negyedik alkalommal tartjuk meg az eseményt, a magyar csapat jelesre vizsgázott az eddigi három kiírásban: az első két tornát megnyerte, tavaly szenvedett először vereséget, és akkor drámai körbeverés után a harmadik helyet szerezte meg.”

A torna sikerét bizonyítja, hogy idén is túljelentkezés előzte meg.

„A négycsapatos tornára igyekszünk a lehető legerősebb mezőnyt összehozni az U21-es válogatottunknak. Idén nyolc ország jelezte, hogy szívesen ellátogatna a Lupa Beachre. Közülük végül Spanyolország, Csehország, valamint Lengyelország korosztályos nemzeti csapatára esett a választásunk. Nagyon nehéz kihívás előtt állnak a magyarok, hiszen a hispánok még mindig a strandlabdarúgás egyik bástyájának számítanak, de a csehek is hagyományosan erősek.”

Herbály Péter hozzáteszi: az U21-es válogatott tagjait nem kell különösebben motiválni.

„Azt gondolom, Berkes László tanítványai ezer fokon égnek. Minden eddiginél több szurkolót várunk a Lupa Beachre (a korábbi években Siófok adott otthont az eseménynek – A szerk.), ahol a Talent Cup meccsei mellett az U17-es országos döntőt, illetve a moszkvai világbajnoki selejtezőre készülő magyar felnőttválogatott edzését is megtekinthetik az érdeklődők. Már csak a nagyok helyszíni jelenléte is garantálja, hogy nem kell nagyon motiválni az U21-es gárdát.”

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik