Fekete Tamás 2019.07.11 08:58 Frissítve: 2019.07.11 09:00

Strandfoci: négy ország U21-es válogatottja a budapesti Talent Cupon

Negyedszer rendezi meg a Talent Cupot U21-es válogatottaknak a magyar strandlabdarúgó szakág. A pénteken a Lupa Beachen rajtoló torna a korosztály egyetlen nemzetközi erőpróbája Európában. A magyar fiatalok eddig kétszer nyerték meg, és most a spanyol, a cseh és a lengyel gárda ellenében szeretnék ismét.

„Sajnos, a mi szakágunkban egyelőre nincsenek korosztályos világ- és Európa-bajnokságok, amelyeken indulhatnánk, ezért van óriási jelentősége a Talent Cupnak: ez az egyetlen nemzetközi verseny, amelyen megmutathatják tudásukat az utánpótláskorú tehetségeink” – mondja Herbály Péter, a Magyar Strandlabdarúgás Menedzsment Nonprofit Kft. ügyvezető-igazgatója. A szakág egykori játékvezetője szerint tehát nem babra megy a játék.

Az U21-es válogatott játékosaitól ismét látványos megmozdulásokra számíthatunk a Talent Cupon Forrás: MLSZ

Az U21-es válogatott játékosaitól ismét látványos megmozdulásokra számíthatunk a Talent Cupon  •  Forrás: MLSZ

A Talent Cup pénteken kezdődik a Lupa Beachen, ahol – gazdag program keretében – a kontinens három erős válogatottja méri össze tudását a magyarral.

„Nagyon komolyan vesszük mind a rendezést, mind pedig a csapatunk teljesítményét – jelenti ki az ügyvezető. – Mindkettőben a hagyományoknak megfelelően kell szerepelnünk. Negyedik alkalommal tartjuk meg az eseményt, a magyar csapat jelesre vizsgázott az eddigi három kiírásban: az első két tornát megnyerte, tavaly szenvedett először vereséget, és akkor drámai körbeverés után a harmadik helyet szerezte meg.”

A torna sikerét bizonyítja, hogy idén is túljelentkezés előzte meg.

„A négycsapatos tornára igyekszünk a lehető legerősebb mezőnyt összehozni az U21-es válogatottunknak. Idén nyolc ország jelezte, hogy szívesen ellátogatna a Lupa Beachre. Közülük végül Spanyolország, Csehország, valamint Lengyelország korosztályos nemzeti csapatára esett a választásunk. Nagyon nehéz kihívás előtt állnak a magyarok, hiszen a hispánok még mindig a strandlabdarúgás egyik bástyájának számítanak, de a csehek is hagyományosan erősek.”

Herbály Péter hozzáteszi: az U21-es válogatott tagjait nem kell különösebben motiválni.

„Azt gondolom, Berkes László tanítványai ezer fokon égnek. Minden eddiginél több szurkolót várunk a Lupa Beachre (a korábbi években Siófok adott otthont az eseménynek – A szerk.), ahol a Talent Cup meccsei mellett az U17-es országos döntőt, illetve a moszkvai világbajnoki selejtezőre készülő magyar felnőttválogatott edzését is megtekinthetik az érdeklődők. Már csak a nagyok helyszíni jelenléte is garantálja, hogy nem kell nagyon motiválni az U21-es gárdát.”

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.