UP-info utanpotlassport.hu 2020.01.23 18:58 Frissítve: 2020.01.23 19:10

Sportlövészet: Pekler Zalán a világcsúcsnál is jobbat lőtt

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

Már az első nap után sem panaszkodhatott a produkciójára Pekler Zalán a juniorkorú sportlövők németországi viadalán, a H&N-versenyen. A légpuskások első 10 méteres versenyét megnyerte, míg Kiss Viktor a harmadik, Török Ferenc pedig az ötödik helyen végzett.

 

Pekler Zalán a világcsúcsnál is jobbat lőtt Münchenben

Pekler Zalán a világcsúcsnál is jobbat lőtt Münchenben

 

Viszont ami csütörtökön történt (a szintén 10 m-es viadalon), arra senki sem számított. Az alapversenyben emberfeletti produkciót nyújtott a komáromi sportoló, 637.1 körrel jutott a döntőbe, amely új országos csúcs, és a felnőttvilágcsúcsnál is jobb. Az már más kérdés, hogy rekorddöntés nem történt, ahhoz vb-n, Eb-n, vagy világkupaversenyen kellene jobbat lőni, ám Pekler örömét ez sem ronthatta el.

„Jó formában éreztem magamat már az elmúlt egy-két hónapban is, de hasonló eredményre azért én sem számítottam, még edzésen sem lőttem soha ilyen jól. Ez nagyon sokat kivett belőlem, így kicsit ráment a döntő, de a második hellyel sem lehetek elégedetlen.”

Különösen, hogy az első napon aranyérmet is szerzett, ami azért volt fontos neki, mert az utóbbi eseményeken nem úgy sikerültek a döntői, ahogyan szerette volna. Nem mellesleg jól hangolt a február végi, lengyelországi junior Európa-bajnokságra.

„Ez a két nap mindenképpen erőt és önbizalmat adhat a folytatásra. Szeretnék az Eb-n és a világkupaversenyeken is jól szerepelni. A legnagyobb célom pedig az olimpiai kvóta; persze, ilyen fiatalon, akkor sincs nagy baj, ha most még nem sikerül, de szívesen kipróbálnám magamat már a tokiói játékokon.”

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.