UP-info utanpotlassport.hu 2020.01.23 18:58 Frissítve: 2020.01.23 19:10

Sportlövészet: Pekler Zalán a világcsúcsnál is jobbat lőtt

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

Már az első nap után sem panaszkodhatott a produkciójára Pekler Zalán a juniorkorú sportlövők németországi viadalán, a H&N-versenyen. A légpuskások első 10 méteres versenyét megnyerte, míg Kiss Viktor a harmadik, Török Ferenc pedig az ötödik helyen végzett.

 

Pekler Zalán a világcsúcsnál is jobbat lőtt Münchenben

Pekler Zalán a világcsúcsnál is jobbat lőtt Münchenben

 

Viszont ami csütörtökön történt (a szintén 10 m-es viadalon), arra senki sem számított. Az alapversenyben emberfeletti produkciót nyújtott a komáromi sportoló, 637.1 körrel jutott a döntőbe, amely új országos csúcs, és a felnőttvilágcsúcsnál is jobb. Az már más kérdés, hogy rekorddöntés nem történt, ahhoz vb-n, Eb-n, vagy világkupaversenyen kellene jobbat lőni, ám Pekler örömét ez sem ronthatta el.

„Jó formában éreztem magamat már az elmúlt egy-két hónapban is, de hasonló eredményre azért én sem számítottam, még edzésen sem lőttem soha ilyen jól. Ez nagyon sokat kivett belőlem, így kicsit ráment a döntő, de a második hellyel sem lehetek elégedetlen.”

Különösen, hogy az első napon aranyérmet is szerzett, ami azért volt fontos neki, mert az utóbbi eseményeken nem úgy sikerültek a döntői, ahogyan szerette volna. Nem mellesleg jól hangolt a február végi, lengyelországi junior Európa-bajnokságra.

„Ez a két nap mindenképpen erőt és önbizalmat adhat a folytatásra. Szeretnék az Eb-n és a világkupaversenyeken is jól szerepelni. A legnagyobb célom pedig az olimpiai kvóta; persze, ilyen fiatalon, akkor sincs nagy baj, ha most még nem sikerül, de szívesen kipróbálnám magamat már a tokiói játékokon.”

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.

2020.07.17 20:07:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökének, Kulcsár Krisztiánnak a véleményét kértük az után, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kongresszusa elfogadta a 2022-es dakari ifjúsági olimpia négyéves halasztásáról szóló javaslatot.

2020.07.16 15:57:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nemcsak az NB I-es csapatban, hanem a dunaújvárosi utánpótlásban is szerepet vállal a visszatérő Bulath Anita. A 106-szoros válogatott irányítót a számára nem is annyira ismeretlen feladatról kérdeztük.

2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.