utanpotlassport.hu 2018.09.24 14:49 Frissítve: 2018.09.24 14:57

Sportlövészet: Horváth Lea három aranyat szerzett az utánpótlás ob-n

Két főszereplője volt az utánpótláskorú sportlövők Fehér úton rendezett országos bajnokságának: a két aranyérmet szerző 18 éves Pekler Zalán, valamint a háromszor is a dobogó legfelső fokára álló 17 éves Horváth Lea. A puskások mellett a pisztolyos fiúk is összemérték tudásukat, csekély létszámban.

M. Sz.utanpotlassport.hu Hétvégén lezajlott az utánpótláskorú sportlövők országos bajnokságának második felvonása a Fehér úti lőtéren. Ezúttal a pisztolyos fiúk mellett a puskások mérték össze tudásukat két számban, 50 méteres fekvő, illetve 50 méteres három testhelyzetű versenyben.

A csangvoni junior-világbajnokság után az országos bajnokságon is Pekler Zalán volt a "sztár" Forrás: MSSZ

A csangvoni junior-világbajnokság után az országos bajnokságon is Pekler Zalán volt a "sztár"  •  Forrás: MSSZ

Csütörtökön a fekvő számmal kezdtek a junior fiú és leány puskások. Az erősebbik nem versenyében nem született meglepetés, hiszen az ifjúsági olimpiára készülő Pekler Zalán magabiztosan, 619.1 lőtt körrel szerezte meg az aranyérmet Hammerl Soma (617.0) és Gazdig Olivér (616.2) előtt. Sőt Pekler csapatban is a dobogó legfelső fokára állhatott. A leányok között már szorosabb volt a versengés, és ‒ némi meglepetésre ‒ a Finomító SLK lövője Bajos Gitta győzött, megelőzve az esélyesebbnek tartott Toma Dorinát és Gáspár Lalitát. A csapatok között az UTE diadalmaskodott.

Pénteken a juniorkorú puskások 50 méteres három testhelyzetű viadala mellett a pisztolyos fiúk küzdelmét rendezték meg. A puskás fiúk mezőnyében ismét Pekler bizonyult a legjobbnak Vas Péter és Hammerl Soma előtt, a leányoknál pedig Horváth Lea állt fel a dobogó legfelső fokára, Dénes Esztert és Toma Dorinát maga mögé utasítva. A pisztolyosok 50 méteres számában Agárdy Vilmos (525) egyetlen egységgel előzte meg Tamási Pétert (524), őket pedig Nagy Máté követte (511). A csapatok között a KSI SE tarolt.

Hétvégén a fiatalabbaké volt a főszerep. A fiúk versenye lényegében ‒ az UTE puskásai ‒ Hammerl Soma és Kiss Viktor között zajlott: a fekvő számban Kiss (Hammerl második), a három testhelyzetű viadalban pedig Hammerl (Kiss második) bizonyult jobbnak. Az ifjúsági leányok mezőnyében Horváth Lea abszolút egyeduralkodó volt mindkét számban. A legeredményesebb klub az UTE lett.

SPORTLÖVŐ UTÁNPÓTLÁS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG
PUSKA. 50 MÉTER FEKVŐ.
Egyéni.
Junior fiú: 1. Pekler Zalán (FSLK), 2. Hammerl Soma (UTE), 3. Gazdig Olivér (FSLK).
Junior leány: 1. Bajos Gitta (FSLK), 2. Toma Dorina (UTE), 3. Gáspár Lalita (Vasas SC-APLE).
Ifjúsági fiú: 1. Kiss Viktor (UTE), 2. Hammerl Soma (UTE), 3. Török Ferenc (Csepel LE).
Ifjúsági leány: 1. Horváth Lea (KVSE), 2. Bajos Gitta (FSLK), 3. Dénes Eszter (UTE).
Csapat.
Junior fiú: 1. Finomító SLK, 2. UTE, 3. Vasas SC-APLE.
Junior leány: 1. UTE, 2. Vasas SC-APLE, 3. TIG DSE.
Ifjúsági fiú: 1. UTE, 2. Vasas SC-APLE, 3. Csepel LE.
Ifjúsági leány: 1. TIG DSE, 2. UTE
PUSKA. 50 MÉTER HÁROM TESTHELYZET.
Egyéni.
Junior fiú: 1. Pekler Zalán (FSLK), 2. Vas Péter (FSLK), 3. Hammerl Soma (UTE).
Junior leány: 1. Horváth Lea (KVSE), 2. Dénes Eszter (UTE), 3. Tom Dorina (UTE).
Ifjúsági fiú: 1. Hammerl Soma (UTE), 2. Kiss Viktor (UTE), 3. Wittmann Péter (Vasas SC-APLE).
Ifjúsági leány: 1. Horváth Lea (KVSE), 2. Mészáros Eszter (TIG), 3. Storcz Júlia Ágnes (PVLK).
Csapat.
Junior fiú: 1. FSLK, 2. UTE, 3. Vasas SC-APLE.
Junior leány: 1. UTE, 2. TIG DSE, 3. Vasas SC-APLE.
Ifjúsági fiú: 1. UTE, 2. Vasas SC-APLE, 3. APLE-Vasas SC.
Ifjúsági leány: 1. TIG DSE, 2. UTE, 3. Pécs Városi Lövészklub.
PISZTOLY.  50 MÉTER.
Egyéni.
Junior fiú: 1. Agárdy Vilmos (NYPLE), 2. Tamási Péter (KSI), 3. Nagy Máté (BHSE).
Ifjúsági fiú: 1. Hajdú László Márk (KSI), 2. Szilárd Bendegúz (UTE), 3. Nizsalóczki Soma (NYPLE)
Csapat.
Junior fiú: 1. KSI SE, 2. Nyíregyházi PLE, 3. Csepel SE.
Ifjúsági fiú: 1. NYPLE, 2. Csepel SE.

További korosztályos híreink SPORTLÖVÉSZETBEN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.02 20:08:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

„Minden várakozásunkat felülmúlta a pénteki versenynap. Persze, tudtuk, erősek vagyunk, ugyanakkor azzal nem számoltunk, hogy ilyen jó lesz a kezdés” − mondta büszkén a nyílt vízi úszók szövetségi kapitánya, Gellért Gábor a racicei utánpótlás Európa-bajnokság pénteki versenynapja után, amelyen egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek a magyarok.

2019.08.01 14:28:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Szerdán az U16-os korosztály döntőjével folytatódott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság a Lupa-tónál. A dobogó tetejére a lányoknál Gubik Hanna és Puskás Sára, a fiúknál Udvarhelyi Márton és Zarka Márton állhatott fel.

2019.07.29 20:28:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A H-Moto Team 17 éves gyorsasági motorosa, Kovács Bálint a hétvégén ezúttal Schleizben, az IDM Suzuki-kupa sorozatának harmadik fordulójában állt rajthoz, és akárcsak az előző versenyhétvégén, a belgiumi Zolderben, itt is övé lett a pole pozíció, a versenyben futott leggyorsabb köridő, továbbá mindkét futamon őt intették le elsőként. A magyar fiú ezzel megerősítette vezető helyét összetettben is, előnye 31 pontra nőtt vetélytársai előtt.

2019.07.25 13:49:17

Utánpótlássport Krasznai Bence utanpotlassport.hu

„A fiúknak mindig azt mondom: kis hittel nem lehet fellépni a pályára, meg kell próbálni megszerezni az első két hely valamelyikét, hogy bejussunk a legjobb nyolcba. A realitás azt diktálja, hogy a kilenc-tizedik hely valamelyikén végzünk, de igyekszünk ennél jobban szerepelni” – mondta az U18-es fiú kosárválogatott vezetőedzője, Forray Gábor a korosztályos B divíziós nagyváradi Európa-bajnokság előtt.

2019.07.21 23:09:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

„A játékosaink nem tanultak meg védekezni a klubokban, így nem tudunk nemzetközi szinten eredményes kézilabdát játszani" – értékelt csalódottan a Sport TV-nek Gyurka János vezetőedző a tanítványok produkciója láttán. A magyar juniorválogatott 36–28-ra kikapott a portugáloktól, a két csapat közti különbség félelmetes volt.