B. Z. utanpotlassport.hu 2019.12.08 16:44 Frissítve: 2019.12.11 19:15

Sakk: a 12 éves Gaál Zsóka 2. korosztálya világranglistáján

A 12 éves, ajkai sakkozólány, Gaál Zsóka nem unatkozott az elmúlt hetekben, négy nap alatt ugyanis négy rangos versenyen szerepelt, korosztálya világranglistáján pedig a második helyre lépett elő.

Mozgalmas heteket tud maga mögött a 12 éves sakkozó, Gaál Zsóka, hiszen nemrégiben négy nap alatt négy rangos versenyen szerepelt, sorrendben Tiszaújvárosban, Tallinban és Budapesten ült asztalhoz. A jól sikerült tiszaújvárosi opent követően Zsóka azonnal Észtországba repült, Tallinn adott otthont a rapid és blitz Európa-bajnokságnak.

zsóka 1

Négy nap alatt négy kemény versenyen szerepelt Gaál Zsóka  •  Forrás: Gaál Zsóka

Nagyobb kihívást keresve rapid (15 perc játékidő) kategóriában nem a saját korcsoportjában, hanem hárommal feljebb, a 18 éves lányok között indult, ahol a hetedik helyen végzett. Másnap, a 14 éven aluliak Európa-bajnokságán a táblasorrendben Gaál Zsóka, Kolimár Kristóf, Palczert Mátyás, Farkas Ottó alkotta csapat a kilencedik helyen zárt. A két fárasztó játéknap után következett a blitz (3 perc játékidő) Eb, ahol Zsóka a 14 éven aluli lányok mezőnyében hetedik lett, a saját korosztályából csupán egyetlen versenyző előzte meg.

A viadal után néhány órával már indult is a repülőgép Budapestre, az ajkai versenyző másnap kora délután a felnőtt női bajnokságon ült asztalhoz. Ellenfele a címvédő Havanecz Bianka női nemzetközi mester volt. A továbbjutás két játszmában dőlt el, végül Zsóka kénytelen volt kezet nyújtani ellenfelének. A felnőttbajnokság neki lezárult, de az év még korántsem, hiszen december 27. és január 4. között Krakkóban vesz részt rangos versenyen. Eredményeinek köszönhetően korosztálya világranglistáján a harmadik helyről a másodikra lépett előre.

Nagyon vártam és élveztem a kihívásokat a tallinni Európa-bajnokságon. Kimondottan motivált, hogy idősebbekkel játszhattam. Amiért kicsit szomorkodom, hogy a két fontos verseny között nem jutott idő pihenésre, regenerálódásra. Ha kicsit frissebb vagyok, talán jobban sikerült volna a felnőttbajnokság selejtezőjének második fordulója. Sebaj, majd jövőre!” – összegzett honlapunknak.

További korosztályos hírek SAKKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.