utanpotlassport.hu 2019.05.15 18:42 Frissítve: 2019.05.15 18:47

RG: a magyar junior kéziszercsapat kiugrásra kész a bakui Eb-n

Az elmúlt hónapokban a junior kéziszercsapat számos kiemelkedő eredményt szállított, így érthetően nagy a várakozás a Bakuban csütörtökön kezdődő ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. Az együttes edzője, Lauber Zsófia szerint hibátlan gyakorlatra lesz szükség. Ahhoz a csapat minden segítséget megkapott a felkészülés során.

UP-info – utanpotlassport.hu A ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságot csütörtöktől Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban rendezik meg. A magyar küldöttségből a junior kéziszercsapattól lehet kiemelkedő eredményt várni.

magyar-RG-válogatott-facebook-2-hely_511x365_acf_croppedA Farkas Júlia, Fodor Nadin, Fekete Anita, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összetételű együttes április elején a házigazda bolgárokat is megelőzve aratott nagy sikert a szófiai nemzetközi versenyen, megnyerve az öt szalag szerenkénti döntőjét. Ez eleve bizakodásra adhat okot. A juniorok márciusban a kijevi Gyerjugina-kupán öt karikával a negyedik, öt szalaggal a harmadik helyen végeztek; a bakui nemzetközi versenyen összetettben és öt szalaggal is a hatodik helyen zártak.

„Hibátlan gyakorlatra lesz szükségünk, hogy a legjobbak közé jussunk. Mindenképpen szeretnénk a nyolcas fináléba kerülni” – nyilatkozta Lauber Zsófia, a kéziszercsapat edzője. A gárda a felkészülés hajrájában heti hat napot, és naponta nyolc órát edzett.

„Az volt a koncepciónk, hogy megpróbáljuk a maximumot kihozni, és felnőtt szintű gyakorlatokat készíteni. Úgy tűnik, ez bejött, sikerült az élmezőny sarkára lépni, és ezt az irányt szeretnénk tartani” – mondta Deutsch-Lazsányi Erika, a szövetség technikai bizottságának az elnöke.

A program csütörtökön a juniorok versenyével kezdődik, először öt karikával bizonyíthatnak a magyarok, majd szombaton az öt szalag következik. A döntőt vasárnap rendezik.

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.