utanpotlassport.hu 2019.05.15 18:42 Frissítve: 2019.05.15 18:47

RG: a magyar junior kéziszercsapat kiugrásra kész a bakui Eb-n

Az elmúlt hónapokban a junior kéziszercsapat számos kiemelkedő eredményt szállított, így érthetően nagy a várakozás a Bakuban csütörtökön kezdődő ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. Az együttes edzője, Lauber Zsófia szerint hibátlan gyakorlatra lesz szükség. Ahhoz a csapat minden segítséget megkapott a felkészülés során.

UP-info – utanpotlassport.hu A ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságot csütörtöktől Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban rendezik meg. A magyar küldöttségből a junior kéziszercsapattól lehet kiemelkedő eredményt várni.

magyar-RG-válogatott-facebook-2-hely_511x365_acf_croppedA Farkas Júlia, Fodor Nadin, Fekete Anita, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összetételű együttes április elején a házigazda bolgárokat is megelőzve aratott nagy sikert a szófiai nemzetközi versenyen, megnyerve az öt szalag szerenkénti döntőjét. Ez eleve bizakodásra adhat okot. A juniorok márciusban a kijevi Gyerjugina-kupán öt karikával a negyedik, öt szalaggal a harmadik helyen végeztek; a bakui nemzetközi versenyen összetettben és öt szalaggal is a hatodik helyen zártak.

„Hibátlan gyakorlatra lesz szükségünk, hogy a legjobbak közé jussunk. Mindenképpen szeretnénk a nyolcas fináléba kerülni” – nyilatkozta Lauber Zsófia, a kéziszercsapat edzője. A gárda a felkészülés hajrájában heti hat napot, és naponta nyolc órát edzett.

„Az volt a koncepciónk, hogy megpróbáljuk a maximumot kihozni, és felnőtt szintű gyakorlatokat készíteni. Úgy tűnik, ez bejött, sikerült az élmezőny sarkára lépni, és ezt az irányt szeretnénk tartani” – mondta Deutsch-Lazsányi Erika, a szövetség technikai bizottságának az elnöke.

A program csütörtökön a juniorok versenyével kezdődik, először öt karikával bizonyíthatnak a magyarok, majd szombaton az öt szalag következik. A döntőt vasárnap rendezik.

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.05.16 21:05:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összeállítású magyar junior ritmikusgimnasztika-kéziszercsapat öt karika gyakorlatával a 14. helyet érdemelte ki a bakui junior Európa-bajnokságon.

2019.05.15 19:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A legnagyobb szerencsém az, hogy olyan edzőm van, mint Somlai Béla, aki technikailag olyan dolgokat tanít, amilyeneket talán senki más. Azt mondják, dinamikus, gyors vagyok és a testalkatom is alkalmas a vívásra. Balkezesként pedig van némi előnyöm is, amely nagyon kemény edzéssel párosulva később is meghozhatja a gyümölcsét” − vélekedik sikerének titkáról a 17 éves ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó, Rabb Krisztián.

2019.05.15 11:47:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Négy év alatt az NB I-es és EHF-kupa negyeddöntős csapat alapemberévé nőtte ki magát Tatabányán ifj. Rosta Miklós. A 20 éves beállós igazi kézilabdacsaládból származik, az idén góllal mutatkozott be a nagyválogatottban, az ősztől pedig már a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged együttesét erősíti.

2019.05.13 17:24:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek az utánpótláskorú birkózók a három szakág felnőtt magyar bajnokságán. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a harminc súlycsoportból tizennégyet 23 év alatti fiatal nyert meg.

2019.05.05 16:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az már eldőlt az angol labdarúgó-bajnokságban, hogy a Fulham kiesik. Szombaton is kikapott a Wolverhamptontól. A londoniaknak mégis volt búcsúzó, nagy dobásuk. A hajrában pályára küldött Harvey Elliott lett minden idők legfiatalabb Premier League-szereplője.