utanpotlassport.hu 2018.01.28 13:13 Frissítve: 2018.01.28 20:43

Öttusa: a 17 éves Gulyás Michelle a felnőtt idénynyitón elért bravúrjáról

A 17 esztendős Gulyás Michelle nagy meglepetésre második helyen végzett az öttusázók Budapesten zajló, idénynyitó felnőtt nemzetközi versenyén . Az eredmény értékét növeli, hogy a KSI SE fiataljának ez volt az első felnőtt és egyben teljes, ötpróbás viadala. S bár egyelőre a neki új lovaglásban még sok tapasztalatra van szüksége, a többi számmal ellensúlyozta a hiányosságát. Az év legnagyobb próbája az októberi ifjúsági olimpia lesz, a csúcsformáját is arra tervezik időzíteni.

Gy. Szabó Csilla – utanpotlassport.hu Nagy meglepetést okozott élete első felnőtt versenyén a 17 esztendős Gulyás Michelle. A budapesti Peridot fedett pályás nemzetközi öttusaviadalon a női mezőnyben a fehérorosz Irina Praszjancova mögött a második helyen végzett, megelőzve a litván Gintare Ventskauskaitét. Bár a KSI SE fiatal versenyzője már tavaly felhívta magára a figyelmet azzal, hogy az ifjúsági olimpia Portugáliában megrendezett európai kvalifikációs versenyét rajt-cél győzelemmel nyerte meg, s magabiztosan szerezte meg az első kvótát kontinensünkről az októberi ötkarikás játékokra, arra senki sem számított, hogy a felnőttek között is ilyen gyorsan meg tudja csillantani kiváló képességeit.

Még ő maga sem:
− Egyáltalán nem számítottam arra, hogy ilyen fantasztikus eredményt érhetek el az első igazi ötszámos versenyemen. Nemcsak önmagamat, hanem az edzőimet is alaposan megleptem. Különösen azért, mert alapozásból érkeztem, azt szokták mondani, hogy ilyenkor mindenkinek ingadozó a teljesítménye. De persze ez a többiekre is igaz. A verseny előtt tényleg arra gondoltam, hogy ennél jobb tapasztalatszerzésre ritkán nyílik mód, most megnézhetem milyen is belülről a felnőttek mezőnye.

− Mit tapasztaltál, milyen?

−Nagyon jól éreztem magam, valóban élveztem minden pillanatát. Ráadásul vívásban a csapattársnőmmel, Bánki Adéllal kerültem párba, ami mindkettőnknek nagy segítség volt. Edzeni is együtt szoktunk, van egy „szerencsepacsink”, amivel egymást lelkesítjük. Szerintem ez is nagyban közrejátszott abban, hogy jó hangulatban tudtunk versenyezni. Tavaly egyébként is nagy figyelmet fordítottam a vívásra, sokat gyakoroltam külön is a mestereimmel, annak az eredménye jött ki most. De általánosságban is úgy gondolom, hogy az elmúlt esztendőben befektetett sok munka van benne ebben a második helyezésben.

Gulyás Michelle-nek lovaglásban kell a legtöbbet fejlődnie Fotó: Gulyás Gergely

Gulyás Michelle-nek lovaglásban kell a legtöbbet fejlődnie  •  Fotó: Gulyás Gergely

− Először kellett téthelyzetben lovagolnod, hogy sikerült?

− Egyelőre ez a leggyengébb számom, hiszen nem is olyan régen szereztem csak meg a lovasképesítésemet. Ahhoz képest viszont nem volt rossz. De tudom, hogy nagyon sok tapasztalatra van még szükségem, sokat kell fejlődnöm. Viszont majdnem egyéni csúcsot úsztam! Ennek nagyon örülök, mégis úgy érzem, ebben a számban van a legkisebb tartalékom, nem hiszem, hogy túl sokat tudok még javulni. Jól futottam, és az alapozáshoz viszonyítva ezen a számon még jó sok munka van előttünk, szeretnék is gyorsulni. Végül, azt hiszem, a lövészetnek köszönhettem az ezüstérmet.  Tudtam, hogy ez csak felmérő verseny, nem izgultam különösebben, bár mindig a legjobb eredményre törekszem. És így volt ez most is.

− Milyen versenyekre készülsz az idén?

− Áprilisban rendeznek ifjúsági világbajnokságot, amelyen szeretnék indulni, de az októberi Buenos Aires-i ifjúsági olimpia lesz a fő versenyem. Az edzőimmel is megbeszéltük: a csúcsformámat mindenképpen arra időzítjük. Ott egyébként nem lesz lovaglás, ennyiben könnyebb dolgom lesz. A többi négy számban pedig megpróbálom a maximumot hozni.

Ahogy azt általában már meg is szoktuk Gulyás Michelle-től.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.04.04 14:29:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztrál bajnokságban vitézkedő Illawara Hawks kosárlabdacsapata súlyos anyagi gondokkal küzd, a klub év újoncának választott fiatalja, LaMelo Ball pedig a jelek szerint nem tétlenkedik: az NBA-be igyekvő 18 éves srác nemes egyszerűséggel megvásárolja imádott együttesét – minderről az ifjú menedzsere, Jermaine Jackson számolt be az ESPN-nek.

2020.03.09 09:48:14

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Lehet-e gond, ha egy sportág nagyon népszerűvé válik? Bírják-e a szakosztályok a megnövekedett érdeklődést edzőkkel, infrastruktúrával, ha egy-egy nagy siker után tömegével érkeznek a gyerekek? Öt hazai nevelőműhelyben érdeklődtünk.

2020.02.29 09:18:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az utóbbi néhány évben egyre több 21 éves vagy annál fiatalabb külföldi labdarúgót szerződtetnek az NB I-es klubok. Sallói István, a Zalaegerszeg sportigazgatója szerint ezzel az égvilágon semmi baj nincs, sőt…

2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.