utanpotlassport.hu 2018.06.15 19:48 Frissítve: 2018.06.15 19:54

Öttusa: kettős magyar siker az U17-es fiúknál az Eb-n

A kombinált számot a mezőny fele, huszonöt ember kezdte hasonló pozícióból az U17-es Eb-n a fiúknál, ebből tényleg száguldó cirkusz lett, és a KSI-s Koleszár Mihály mellett a magyar csapat is győztesen jött ki belőle. Az U19-es lányoknál a verseny kiegészült még egy tusával, éppen azzal volt a baj.

Koleszár Mihály kihúzhatja magát egy ilyen nap után, hiszen egyszerre két aranyat nyert

Koleszár Mihály kihúzhatja magát egy ilyen nap után, hiszen egyszerre két aranyat nyert

Arday Attila –– utanpotlassport.hu Az öttusaversenyek eleinte sokat szidott, majd sokat dicsért számát, a 2008-as drasztikus szabálymódosítással létrehozott, futásból és lövészetből álló kombinált versenyszámot többször hasonlítottuk már hangulatában a száguldó cirkuszhoz. Most Szloboda József utánpótlás-kapitánynak is Hamilton és Vettel sportága jutott eszébe, ahogy Drzonkówban, az ifjúsági Eb-n az U17-es fiúk küzdelmét végignézte. Itt ugyan még csak három tusa van, de a kombinált szám nem hiányozhat, sőt miután az első tusa nem döntött semmiről, szinte csak ez volt a lényeg.

„Régen láttam már ilyen izgalmas versenyt – mondta a szakember. – Az úszás nem rostálta meg a mezőnyt, huszonöten egyszerre rohantak be utána a futás-lövészet elején, olyan volt, mint egy Forma–1-es verseny, az idegek csatája. Nagyon úgy nézett ki, hogy két dobogós helyünk is lesz, miután Koleszár Mihály nyert, de Szakály Bence beragadt az utolsó lövészetnél, végül éppen lecsúszott a dobogóról."

Az 52 fős mezőnyben a náluk egy évvel fiatalabb, 2003 születésű Gáll AndrásCh. Gáll András kollégánk fia – tizedik, Horváth Bálint huszonötödik lett, a csapat pedig (amelynek a szabályok szerint immár a legjobb három a tagja) aranyat nyert.

Az U19-es lányok szereplése már nem volt ilyen fényes. Náluk már négy számból áll az öttusa, ezúttal éppen azzal a számmal volt a baj, amely újnak számít a kisebbekhez képest.

„A vívás nem úgy alakult, ahogy elterveztük, ott el is ment a dobogó – mondta Szloboda József. – Nem vagyunk ugyanis a legjobb úszók, a kombinált számra már kilencven másodperc hátránya volt a csapatnak."

Ebből így nem is lett érem (ez volt az első ilyen szám a kedd óta tartó Eb-n), a váltóval korábban aranyérmes Turbucz Anna legjobb magyarként huszonkettedik lett, a 36-os döntőben közel tíz hellyel megelőzve keddi váltótársát, Dallos Lillát (30.) és a mögötte befutó Bánki Adélt. A csapat ötödik helyen kötött ki.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN  a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.05.16 21:05:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összeállítású magyar junior ritmikusgimnasztika-kéziszercsapat öt karika gyakorlatával a 14. helyet érdemelte ki a bakui junior Európa-bajnokságon.

2019.05.15 19:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A legnagyobb szerencsém az, hogy olyan edzőm van, mint Somlai Béla, aki technikailag olyan dolgokat tanít, amilyeneket talán senki más. Azt mondják, dinamikus, gyors vagyok és a testalkatom is alkalmas a vívásra. Balkezesként pedig van némi előnyöm is, amely nagyon kemény edzéssel párosulva később is meghozhatja a gyümölcsét” − vélekedik sikerének titkáról a 17 éves ifjúsági olimpiai bajnok kardvívó, Rabb Krisztián.

2019.05.15 11:47:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Négy év alatt az NB I-es és EHF-kupa negyeddöntős csapat alapemberévé nőtte ki magát Tatabányán ifj. Rosta Miklós. A 20 éves beállós igazi kézilabdacsaládból származik, az idén góllal mutatkozott be a nagyválogatottban, az ősztől pedig már a bajnoki címvédő MOL-Pick Szeged együttesét erősíti.

2019.05.13 17:24:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek az utánpótláskorú birkózók a három szakág felnőtt magyar bajnokságán. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a harminc súlycsoportból tizennégyet 23 év alatti fiatal nyert meg.

2019.05.05 16:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az már eldőlt az angol labdarúgó-bajnokságban, hogy a Fulham kiesik. Szombaton is kikapott a Wolverhamptontól. A londoniaknak mégis volt búcsúzó, nagy dobásuk. A hajrában pályára küldött Harvey Elliott lett minden idők legfiatalabb Premier League-szereplője.