HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.06.15 19:48 Frissítve: 2018.06.15 19:54

Öttusa: kettős magyar siker az U17-es fiúknál az Eb-n

A kombinált számot a mezőny fele, huszonöt ember kezdte hasonló pozícióból az U17-es Eb-n a fiúknál, ebből tényleg száguldó cirkusz lett, és a KSI-s Koleszár Mihály mellett a magyar csapat is győztesen jött ki belőle. Az U19-es lányoknál a verseny kiegészült még egy tusával, éppen azzal volt a baj.

HIRDETÉS

Koleszár Mihály kihúzhatja magát egy ilyen nap után, hiszen egyszerre két aranyat nyert

Koleszár Mihály kihúzhatja magát egy ilyen nap után, hiszen egyszerre két aranyat nyert

Arday Attila –– utanpotlassport.hu Az öttusaversenyek eleinte sokat szidott, majd sokat dicsért számát, a 2008-as drasztikus szabálymódosítással létrehozott, futásból és lövészetből álló kombinált versenyszámot többször hasonlítottuk már hangulatában a száguldó cirkuszhoz. Most Szloboda József utánpótlás-kapitánynak is Hamilton és Vettel sportága jutott eszébe, ahogy Drzonkówban, az ifjúsági Eb-n az U17-es fiúk küzdelmét végignézte. Itt ugyan még csak három tusa van, de a kombinált szám nem hiányozhat, sőt miután az első tusa nem döntött semmiről, szinte csak ez volt a lényeg.

„Régen láttam már ilyen izgalmas versenyt – mondta a szakember. – Az úszás nem rostálta meg a mezőnyt, huszonöten egyszerre rohantak be utána a futás-lövészet elején, olyan volt, mint egy Forma–1-es verseny, az idegek csatája. Nagyon úgy nézett ki, hogy két dobogós helyünk is lesz, miután Koleszár Mihály nyert, de Szakály Bence beragadt az utolsó lövészetnél, végül éppen lecsúszott a dobogóról."

Az 52 fős mezőnyben a náluk egy évvel fiatalabb, 2003 születésű Gáll AndrásCh. Gáll András kollégánk fia – tizedik, Horváth Bálint huszonötödik lett, a csapat pedig (amelynek a szabályok szerint immár a legjobb három a tagja) aranyat nyert.

Az U19-es lányok szereplése már nem volt ilyen fényes. Náluk már négy számból áll az öttusa, ezúttal éppen azzal a számmal volt a baj, amely újnak számít a kisebbekhez képest.

„A vívás nem úgy alakult, ahogy elterveztük, ott el is ment a dobogó – mondta Szloboda József. – Nem vagyunk ugyanis a legjobb úszók, a kombinált számra már kilencven másodperc hátránya volt a csapatnak."

Ebből így nem is lett érem (ez volt az első ilyen szám a kedd óta tartó Eb-n), a váltóval korábban aranyérmes Turbucz Anna legjobb magyarként huszonkettedik lett, a 36-os döntőben közel tíz hellyel megelőzve keddi váltótársát, Dallos Lillát (30.) és a mögötte befutó Bánki Adélt. A csapat ötödik helyen kötött ki.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN  a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.18 12:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Felcsútra szerződött a magyar futball egyik legnagyobb ígérete, Kiss Tamás. A 17 esztendős támadó 4 gólt szerzett a mögöttünk hagyott NB I-es évadban, emellett a Haladás U19-es együttesével bajnoki címet ünnepelhetett. Habár meghatározó európai klubok − így a Sahtar Donyeck, vagy éppen a Besiktas − is csábították, a korosztályos-válogatott játékos szerint még nem jött el a külföldi folytatás ideje.

2018.07.17 16:26:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ismét megtelik élettel a Duna Aréna. Bár éremesélyesünk nincs, de a számok többségében összejöhet a döntő a hazai rendezésű junior műúszó-világbajnokságon – bizakodnak a sportág kedvelői.

2018.07.07 09:25:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Aranyérmes lett a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságon. A magyar csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a göteborgi kontinensviadalon, a döntőben hosszabbításban múlta felül a franciákat (31–30).

2018.07.01 21:35:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bámulatos! ‒ ezzel a jelzővel lehet leginkább leírni azt a hangulatot, amely a szurkolókkal megtelt debreceni Főnix Csarnokba költözött, ugyanis a hajdúsági városban rendezik a női U20-as kézilabda-világbajnokságot. Az első napon a hivatalos nyitóünnepség után ‒ a világhírű 2Cellos lenyűgöző előadásával megkoronázva ‒ a nyitómérkőzésen a magyar játékosok kápráztatták el a közönséget; nehézkesen ugyan, de végül 27‒24-re legyőzve Brazíliát.

2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

HIRDETÉS
HIRDETÉS