utanpotlassport.hu 2018.06.15 19:48 Frissítve: 2018.06.15 19:54

Öttusa: kettős magyar siker az U17-es fiúknál az Eb-n

A kombinált számot a mezőny fele, huszonöt ember kezdte hasonló pozícióból az U17-es Eb-n a fiúknál, ebből tényleg száguldó cirkusz lett, és a KSI-s Koleszár Mihály mellett a magyar csapat is győztesen jött ki belőle. Az U19-es lányoknál a verseny kiegészült még egy tusával, éppen azzal volt a baj.

Koleszár Mihály kihúzhatja magát egy ilyen nap után, hiszen egyszerre két aranyat nyert

Koleszár Mihály kihúzhatja magát egy ilyen nap után, hiszen egyszerre két aranyat nyert

Arday Attila –– utanpotlassport.hu Az öttusaversenyek eleinte sokat szidott, majd sokat dicsért számát, a 2008-as drasztikus szabálymódosítással létrehozott, futásból és lövészetből álló kombinált versenyszámot többször hasonlítottuk már hangulatában a száguldó cirkuszhoz. Most Szloboda József utánpótlás-kapitánynak is Hamilton és Vettel sportága jutott eszébe, ahogy Drzonkówban, az ifjúsági Eb-n az U17-es fiúk küzdelmét végignézte. Itt ugyan még csak három tusa van, de a kombinált szám nem hiányozhat, sőt miután az első tusa nem döntött semmiről, szinte csak ez volt a lényeg.

„Régen láttam már ilyen izgalmas versenyt – mondta a szakember. – Az úszás nem rostálta meg a mezőnyt, huszonöten egyszerre rohantak be utána a futás-lövészet elején, olyan volt, mint egy Forma–1-es verseny, az idegek csatája. Nagyon úgy nézett ki, hogy két dobogós helyünk is lesz, miután Koleszár Mihály nyert, de Szakály Bence beragadt az utolsó lövészetnél, végül éppen lecsúszott a dobogóról."

Az 52 fős mezőnyben a náluk egy évvel fiatalabb, 2003 születésű Gáll AndrásCh. Gáll András kollégánk fia – tizedik, Horváth Bálint huszonötödik lett, a csapat pedig (amelynek a szabályok szerint immár a legjobb három a tagja) aranyat nyert.

Az U19-es lányok szereplése már nem volt ilyen fényes. Náluk már négy számból áll az öttusa, ezúttal éppen azzal a számmal volt a baj, amely újnak számít a kisebbekhez képest.

„A vívás nem úgy alakult, ahogy elterveztük, ott el is ment a dobogó – mondta Szloboda József. – Nem vagyunk ugyanis a legjobb úszók, a kombinált számra már kilencven másodperc hátránya volt a csapatnak."

Ebből így nem is lett érem (ez volt az első ilyen szám a kedd óta tartó Eb-n), a váltóval korábban aranyérmes Turbucz Anna legjobb magyarként huszonkettedik lett, a 36-os döntőben közel tíz hellyel megelőzve keddi váltótársát, Dallos Lillát (30.) és a mögötte befutó Bánki Adélt. A csapat ötödik helyen kötött ki.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN  a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.