HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.06.15 19:48 Frissítve: 2018.06.15 19:54

Öttusa: kettős magyar siker az U17-es fiúknál az Eb-n

A kombinált számot a mezőny fele, huszonöt ember kezdte hasonló pozícióból az U17-es Eb-n a fiúknál, ebből tényleg száguldó cirkusz lett, és a KSI-s Koleszár Mihály mellett a magyar csapat is győztesen jött ki belőle. Az U19-es lányoknál a verseny kiegészült még egy tusával, éppen azzal volt a baj.

HIRDETÉS

Koleszár Mihály kihúzhatja magát egy ilyen nap után, hiszen egyszerre két aranyat nyert

Koleszár Mihály kihúzhatja magát egy ilyen nap után, hiszen egyszerre két aranyat nyert

Arday Attila –– utanpotlassport.hu Az öttusaversenyek eleinte sokat szidott, majd sokat dicsért számát, a 2008-as drasztikus szabálymódosítással létrehozott, futásból és lövészetből álló kombinált versenyszámot többször hasonlítottuk már hangulatában a száguldó cirkuszhoz. Most Szloboda József utánpótlás-kapitánynak is Hamilton és Vettel sportága jutott eszébe, ahogy Drzonkówban, az ifjúsági Eb-n az U17-es fiúk küzdelmét végignézte. Itt ugyan még csak három tusa van, de a kombinált szám nem hiányozhat, sőt miután az első tusa nem döntött semmiről, szinte csak ez volt a lényeg.

„Régen láttam már ilyen izgalmas versenyt – mondta a szakember. – Az úszás nem rostálta meg a mezőnyt, huszonöten egyszerre rohantak be utána a futás-lövészet elején, olyan volt, mint egy Forma–1-es verseny, az idegek csatája. Nagyon úgy nézett ki, hogy két dobogós helyünk is lesz, miután Koleszár Mihály nyert, de Szakály Bence beragadt az utolsó lövészetnél, végül éppen lecsúszott a dobogóról."

Az 52 fős mezőnyben a náluk egy évvel fiatalabb, 2003 születésű Gáll AndrásCh. Gáll András kollégánk fia – tizedik, Horváth Bálint huszonötödik lett, a csapat pedig (amelynek a szabályok szerint immár a legjobb három a tagja) aranyat nyert.

Az U19-es lányok szereplése már nem volt ilyen fényes. Náluk már négy számból áll az öttusa, ezúttal éppen azzal a számmal volt a baj, amely újnak számít a kisebbekhez képest.

„A vívás nem úgy alakult, ahogy elterveztük, ott el is ment a dobogó – mondta Szloboda József. – Nem vagyunk ugyanis a legjobb úszók, a kombinált számra már kilencven másodperc hátránya volt a csapatnak."

Ebből így nem is lett érem (ez volt az első ilyen szám a kedd óta tartó Eb-n), a váltóval korábban aranyérmes Turbucz Anna legjobb magyarként huszonkettedik lett, a 36-os döntőben közel tíz hellyel megelőzve keddi váltótársát, Dallos Lillát (30.) és a mögötte befutó Bánki Adélt. A csapat ötödik helyen kötött ki.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN  a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS