utanpotlassport.hu 2019.06.10 09:12 Frissítve: 2019.06.14 08:47

Öttusa: Kardos hajszállal maradt le az aranyról a junior Eb-n

Mindössze két ponton múlt, hogy az orosz Andrej Zujev, és nem a Trion SC 20 éves tehetsége tehette zsebre a legfényesebb elismerést a Drzonkówban rendezett junior kontinensviadal zárónapján a fiúk egyéni versenyében. Kardos Bence, korosztálya egyik legnagyobb reménysége azonban így is megismételte tavalyi bravúrját, hiszen Barcelona után ismét a dobogó második fokára állhatott.

Továbbra is bizonyítja rátermettségét a nemzetközi mezőnyben Kardos Bence. A fiatal öttusázó a tavalyi, barcelonai junior Európa-bajnoki ezüstérme és a kladnói junior világbajnokságon szerzett aranya után Lengyelországban is megmutatta, miért tartják generációja egyik legragyogóbb talentumának.

Kardos Bence ismét ezüstérmet szerzett Forrás: Magyar Öttusa Szövetség

Kardos Bence ismét ezüstérmet szerzett  •  Forrás: Magyar Öttusa Szövetség

Az ifjú sportoló végig az élmezőnyben haladt a drzonkówi kontinensbajnokság egyéni versenyszámában. Az Achilles-sarkának számító vívásban remekül teljesített, összesítésben a hatodik helyen zárta az első kört. Majd következett a kedvencének számító úszás, amelyben az ötödik pozíciót csípte meg. Ezt a lovaglásban megismételte, így a 36 döntős versenyző között harmadikként rajtolhatott az utolsó, kombinált számban. „Bence tudta – teljes joggal –, hogy a dobogó legfelső fokára is állhat, de épp emiatt úgy érzem, el is izgulta a lövészetet” – értékelte Martinek János, a fiúk szövetségi kapitánya a Trion SC tehetségének szereplését. Bence végül nyolcadik helyen zárta a kombit, amivel összesítésben a dobogó második fokára ért oda.

Noha Kardos Bence érte le a legjobb helyezést a lengyelországi kontinensviadal egyéni megméretésén, ne feledkezzünk meg a többiekről sem: Szép Balázs a 13., Bernáth Bálint a 25., Gaál András pedig a 28. helyen ért célba. A fiúcsapat ezzel az 5. pozícióba került. Juniorkorú öttusázóink nem lassíthatnak, hiszen egy hónap múlva ugyanitt már korosztályos világbajnokságot tartanak, amelyen természetesen részt vesznek a magyar fiatalok is.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.