utanpotlassport.hu 2019.06.10 09:12 Frissítve: 2019.06.14 08:47

Öttusa: Kardos hajszállal maradt le az aranyról a junior Eb-n

Mindössze két ponton múlt, hogy az orosz Andrej Zujev, és nem a Trion SC 20 éves tehetsége tehette zsebre a legfényesebb elismerést a Drzonkówban rendezett junior kontinensviadal zárónapján a fiúk egyéni versenyében. Kardos Bence, korosztálya egyik legnagyobb reménysége azonban így is megismételte tavalyi bravúrját, hiszen Barcelona után ismét a dobogó második fokára állhatott.

Továbbra is bizonyítja rátermettségét a nemzetközi mezőnyben Kardos Bence. A fiatal öttusázó a tavalyi, barcelonai junior Európa-bajnoki ezüstérme és a kladnói junior világbajnokságon szerzett aranya után Lengyelországban is megmutatta, miért tartják generációja egyik legragyogóbb talentumának.

Kardos Bence ismét ezüstérmet szerzett Forrás: Magyar Öttusa Szövetség

Kardos Bence ismét ezüstérmet szerzett  •  Forrás: Magyar Öttusa Szövetség

Az ifjú sportoló végig az élmezőnyben haladt a drzonkówi kontinensbajnokság egyéni versenyszámában. Az Achilles-sarkának számító vívásban remekül teljesített, összesítésben a hatodik helyen zárta az első kört. Majd következett a kedvencének számító úszás, amelyben az ötödik pozíciót csípte meg. Ezt a lovaglásban megismételte, így a 36 döntős versenyző között harmadikként rajtolhatott az utolsó, kombinált számban. „Bence tudta – teljes joggal –, hogy a dobogó legfelső fokára is állhat, de épp emiatt úgy érzem, el is izgulta a lövészetet” – értékelte Martinek János, a fiúk szövetségi kapitánya a Trion SC tehetségének szereplését. Bence végül nyolcadik helyen zárta a kombit, amivel összesítésben a dobogó második fokára ért oda.

Noha Kardos Bence érte le a legjobb helyezést a lengyelországi kontinensviadal egyéni megméretésén, ne feledkezzünk meg a többiekről sem: Szép Balázs a 13., Bernáth Bálint a 25., Gaál András pedig a 28. helyen ért célba. A fiúcsapat ezzel az 5. pozícióba került. Juniorkorú öttusázóink nem lassíthatnak, hiszen egy hónap múlva ugyanitt már korosztályos világbajnokságot tartanak, amelyen természetesen részt vesznek a magyar fiatalok is.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.