utanpotlassport.hu 2019.06.10 09:12 Frissítve: 2019.06.14 08:47

Öttusa: Kardos hajszállal maradt le az aranyról a junior Eb-n

Mindössze két ponton múlt, hogy az orosz Andrej Zujev, és nem a Trion SC 20 éves tehetsége tehette zsebre a legfényesebb elismerést a Drzonkówban rendezett junior kontinensviadal zárónapján a fiúk egyéni versenyében. Kardos Bence, korosztálya egyik legnagyobb reménysége azonban így is megismételte tavalyi bravúrját, hiszen Barcelona után ismét a dobogó második fokára állhatott.

Továbbra is bizonyítja rátermettségét a nemzetközi mezőnyben Kardos Bence. A fiatal öttusázó a tavalyi, barcelonai junior Európa-bajnoki ezüstérme és a kladnói junior világbajnokságon szerzett aranya után Lengyelországban is megmutatta, miért tartják generációja egyik legragyogóbb talentumának.

Kardos Bence ismét ezüstérmet szerzett Forrás: Magyar Öttusa Szövetség

Kardos Bence ismét ezüstérmet szerzett  •  Forrás: Magyar Öttusa Szövetség

Az ifjú sportoló végig az élmezőnyben haladt a drzonkówi kontinensbajnokság egyéni versenyszámában. Az Achilles-sarkának számító vívásban remekül teljesített, összesítésben a hatodik helyen zárta az első kört. Majd következett a kedvencének számító úszás, amelyben az ötödik pozíciót csípte meg. Ezt a lovaglásban megismételte, így a 36 döntős versenyző között harmadikként rajtolhatott az utolsó, kombinált számban. „Bence tudta – teljes joggal –, hogy a dobogó legfelső fokára is állhat, de épp emiatt úgy érzem, el is izgulta a lövészetet” – értékelte Martinek János, a fiúk szövetségi kapitánya a Trion SC tehetségének szereplését. Bence végül nyolcadik helyen zárta a kombit, amivel összesítésben a dobogó második fokára ért oda.

Noha Kardos Bence érte le a legjobb helyezést a lengyelországi kontinensviadal egyéni megméretésén, ne feledkezzünk meg a többiekről sem: Szép Balázs a 13., Bernáth Bálint a 25., Gaál András pedig a 28. helyen ért célba. A fiúcsapat ezzel az 5. pozícióba került. Juniorkorú öttusázóink nem lassíthatnak, hiszen egy hónap múlva ugyanitt már korosztályos világbajnokságot tartanak, amelyen természetesen részt vesznek a magyar fiatalok is.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.06.12 18:46:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Története legsikeresebb szezonját zárta a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A balatonboglári mind a négy korosztályos bajnokság döntőjébe bejutottak, ebből kettőt meg is nyertek. Jövőre pedig mind a férfi, mind a női mezőnyben megcéloznák az NB I-es tagságot.

2019.06.12 14:16:09

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencváros U17-es labdarúgócsapata egy éven belül másodszor vívta meg sikerrel a három korosztály élvonalbeli szerepléséről döntő osztályozót. A Fradi idén a Mol Vidit verte meg, a fővárosiak a párharc mindkét meccsét megnyerték, 10–3-as összesítéssel győztek, és maradtak első osztályúak.

2019.06.05 09:16:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon kialakult a negyeddöntő mezőnye. A legjobb tizenhat között két olyan csapat is búcsúzott, amelyik a csoportmeccsek során mind a három mérkőzését megnyerte, Uruguay és a végső győzelemre is esélyes Franciaország, de kiesett Argentína is.

2019.06.02 12:27:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon pénteken befejeződött a csoportkör. A hat csoport első két helyezettje, illetve a négy legjobb harmadik vasárnaptól a nyolcaddöntőben folytathatja a küzdelmet. A vb első szakasza után két hibátlan csapat maradt a mezőnyben, Franciaország és Uruguay, ugyanakkor Ukrajna, Olaszország, Szenegál és Japán is veretlenül jutott tovább.  

2019.06.01 05:48:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A decemberi U20-as vb-n parádézott, felgyorsult a világ talán legerősebb juniorbajnokságának szintjére, és jövőre már a felnőttválogatottban bizonyítana. Az év ifjúsági korú magyar jégkorongozójának választott, az USHL-es Madison Capitols gárdájában edződő Papp Kristóffal beszélgettünk.