utanpotlassport.hu 2018.06.29 15:06 Frissítve: 2018.06.29 15:15

Öttusa: a 16 éves Koleszár Mihályt a változatosság ragadja magával

A futball vb nem nagyon érdekli, a magyar válogatott góljaira vár. Szilágyi Áron győzelmei inspirálják, az öttusa sokszínűsége leköti. Ő Koleszár Mihály, a sportág idei egyéni és csapat Európa-bajnoka az U17-esek között, aki azt sem bánja, ha megelőzik – feltéve, hogy magyar az illető.

Arday Attila – utanpotlassport.huKoleszár Mihály nem az első, aki azt mondja, hogy az öttusa változatossága ragadta és ragadja magával. Amikor közel egy évtizede Vörös Zsuzsanna, Athén olimpiai bajnoka befejezte az élsportot, azt ajánlotta a gyerekeknek, azért válasszák e sportágat, mert soha nem fogják megunni.

A most tizenhat éves Koleszár Misi ekkortájt ment le ekkor először egy edzésre, idén júniusban pedig Drzonkówban egyéniben és csapatban is ifjúsági Európa-bajnok lett.

„Lassan tíz éve édesapám hatására kóstoltam bele ebbe a sportágba és nagyon tetszett. Először persze csak úsztunk és futottunk, de úgy tűnt, nagyon izgalmas és sokszínű lesz az egész” – mondta.

Aztán jöttek, jönnek sorra a többi tusák a KSI-ben, a lövészet, a vívás és egy éve a lovaglás, ami kezdetben azért „komplikált” volt, de egyre több sikerélményt hoz. Az U17-es Eb-n viszont még csak úszni, futni és lőni kellett. Az úszás nem rostálta meg a mezőnyt, így a futás-lövészetnél huszonöten indultak harcba a győzelemért, a pálmát pedig az Eb-hez képest is felfokozott hangulatban magyar fiatalember vitte el.

Koleszár Misi nagy hajrával vitte el a pálmát – meg a győztesnek járó feliratot Forrás: pentathlon.hu

Koleszár Misi nagy hajrával vitte el a pálmát – meg a győztesnek járó feliratot  •  Forrás: pentathlon.hu

„Nagyon-nagyon szoktam izgulni, de most a sok stressz ellenére mégis tudtam koncentrálni, így jól sikerült a lövészet. Az, hogy ennyien futottak az érmekért, mindenkiből nagy lelkesedést váltott ki, nagyon élvezetessé vált az egész. Nagy érzés volt, hogy három magyar is ott van az élbolyban. Amikor egyszer csak megelőzött valaki és odapillantottam, öröm volt látni, hogy Szakály Bence az, és nem egy külföldi. A lövészetnek köszönhetően biztonságosan versenyezhettem, az utolsó százötven méterre, a hajrára pedig volt bennem még erő, míg Matej, cseh ellenfelem szerencsére kimerült” – mondta Misi, aki Bencével (aki végül 4. helyen kötött ki) és Gáll Andrással (egyéniben 10.) csapatban is aranyérmes lett.

Az eddigiekből is kiderül, Koleszár Misi nagy magyar lélek. A futball vb-t nem is nézi, őt a magyar válogatott érdekli, átjárja a boldogság, ha „egy-egy lövésből a válogatottunk gólt szerez”. (Ritka szép pillanat volt az elmúlt két évben!) Minden sportágban odavan a magyarokért, Szilágyi Áron és a vívók diadalait többször is visszanézi, nemcsak az olimpiák után.

Ami őt illeti, neki csupán a hátát látta a mezőny az idei Eb-n, de vár még rá egy újszerű világbajnokság, hiszen ősszel lézer-futás vb-t tartanak, önálló sportágként bemutatva az öttusa utolsó versenyszámát. Azt a számot, amelynek az Eb-aranyait köszönheti Koleszár Misi.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN  a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.