Ökölvívás: Orbán döntős, Villás 3. – az ifi-vb keddi napja

Vágólapra másolva!
2018.08.28. 19:59
Címkék
Magyar döntőse is lesz a budapesti ifjúsági ökölvívó-világbajnokságnak, erről Orbán Adrián gondoskodott, aki elődöntőjében legyőzte egyiptomi ellenfelét. Ugyanez nem sikerült Villás Veronikának, ő bronzérmesként zárt.

Jancsó Kornél − utanpotlassport.huOrbán Adrián legrosszabb esetben is ezüstérmes a 17-18 évesek bokszvébéjén a Duna Arénában, ugyanitt Villás Veronika pedig bizonyosan harmadik a súlycsoportjában – rögzíthettük kedd este, az ifi vb nyolcadik versenynapjának végén.Jancsó Kornél − utanpotlassport.huOrbán Adrián legrosszabb esetben is ezüstérmes a 17-18 évesek bokszvébéjén a Duna Arénában, ugyanitt Villás Veronika pedig bizonyosan harmadik a súlycsoportjában – rögzíthettük kedd este, az ifi vb nyolcadik versenynapjának végén.

A még mindig két ringben zajló összecsapások sorában az első fellépő délidőben a 60 kilogrammos Orbán volt, aki hazai környezetben negyedik győzelmére készült. Miután kilencfős fiúcsapatunkból egyedül ő maradt állva, majdhogynem kötelességének érezte a sikeres folytatást, és úgy vágott neki újabb meccsének is, hogy ismét nyernie kell. Ezt sugallta Erdei Zsolt, a honi sportági szövetség első embere is, aki örült a már biztos két bronznak, de kérdés nélkül is hozzáfűzte: “azért jó lenne egy magyar döntős…”

Az aréna nem túl népes, ám annál lelkesebb magyar szurkolói csoportja már a bevonulás előtt zajosan hangolt, hogy aztán a honfitárs feltűnésekor rákezdjen előbb a “Ria, ria, Hungária!” örökbecsűre, majd az “Adrián, Adrián!” harsant fel, s ismétlődött többször is.

Orbán Adrián (pirosban) nem kegyelmezett Fotó: Mura László
Orbán Adrián (pirosban) nem kegyelmezett Fotó: Mura László

Orbán Adrián (pirosban) nem kegyelmezett  •  Fotó: Mura László

A kötelek között a tizenhat éves kecskeméti legény tette is a dolgát, ahogyan az elmúlt napokban is minden alkalommal, azonmód nekirontott aktuális ellenfelének. Olykor öt-hat ütésből álló sorozatokkal csépelte dallamos nevű egyiptomi vetélytársát, Maravan Mamduh Mohamed Madbulit, de nemcsak sokat, hanem riválisánál pontosabban is ütött csapatunk legfiatalabb tagja, aki biztosan hozta az első menetet. Majd a másodikat is, bár itt már a hatékony válaszcsapásokban sem volt hiány, ami persze nem is számított meglepőnek az ifjúsági Afrika-bajnoktól, aki idén a korosztályos arab bajnokságot is megnyerte.

A budapesti szorítóban azonban a mi Orbánunk volt otthon, a harmadik három percben is meggyőzően bokszolt, amit a pontozók is kellőképpen értékeltek: Adrián egyhangú pontozással nyert, s készülhet a péntek délutáni döntőre.

Az elődöntős csatáról annyit mondott, hogy a végére elfáradt, de ellenfele is, és hogy plusz erőt adtak neki a magyar drukkerek. Megemlítette, hogy kisebb izomlázat érzett, volt holtpontja is, de kiadott magából mindent, és hasonló harcos fellépést ígért a döntőre is, ahol egy kemény thaiföldi fiúval találkozik. A kérdésre, hogy mi tenné elégedetté, gyorsan és eltökélten válaszolt: “Csak az arany!”

A legfényesebb érem megszerzésére nem kapott ugyanakkor lehetőséget másik elődöntős bokszolónk, Villás Veronika. A Vasas 64 kilós versenyzője a kedd esti programban indiai vetélytárssal csapott össze a 64 kg-os kategóriában, s bár nagyszerűen helytállt, nem állíthatjuk, hogy ázsiai ellenfele igazságtalanul nyert az amúgy szoros csata végén pontozással. Veronika így sem lehet elégedetlen, hiszen a nyakába világbajnoki bronzérem kerül.

További korosztályos híreinkÖKÖLVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik