Női kézi: tíz utánpótláskorúval vág neki az NB I-nek az Alba Fehérvár

K. B. utanpotlassport.huK. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.07. 14:25
Címkék
Az Alba Fehérvár KC női élvonalban szereplő kézilabdacsapatának vezetőedzőjével, Deli Ritával, valamint az együttes három utánpótláskorú játékosával beszélgettünk a járvány miatt idő előtt véget ért bajnokságról, valamint a következő évadbeli tervekről.

Tíz utánpótláskorú kézilabdázóval a keretében a női első osztályú bajnokság 12. helyén zárta a koronavírus-járvány miatt idő előtt véget ért évadot azAlba Fehérvár KCcsapata. Az együttes vezetőedzője, a 110-szeres magyar válogatottDeli Ritanem panaszkodott az utánpótláskorúak teljesítményére, ugyanakkor kiemelte, több lánnyal sem számolhatott:Alba Fehérvár KCcsapata. Az együttes vezetőedzője, a 110-szeres magyar válogatottDeli Ritanem panaszkodott az utánpótláskorúak teljesítményére, ugyanakkor kiemelte, több lánnyal sem számolhatott:

„Nagy veszteségeink voltak a bajnokság kezdetén: Afentaler Sára és Varga Emőkeegyaránt megsérült. Előbbi még a volt csapatában, Győrben, utóbbi pedig a juniorválogatott felkészülése közben. Egyikük sem játszhatott a ligában, nagyon várjuk, hogy megmutassák magukat a következő kiírásban. Saját nevelésű játékosunk, Utasi Linda rengeteg szóhoz jutott, ahogyan Gerháth Kincső is, mindketten szépen helytálltak. Sok fiatal van tehát a keretünkben, az NB I viszont rendkívül profi hozzáállást követel tőlük, kíváncsi vagyok, mire lehetünk képesek velük szeptembertől.”

Utasi Linda 14 mérkőzésen szerepelt a legutóbbi kiírásban Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap
Utasi Linda 14 mérkőzésen szerepelt a legutóbbi kiírásban Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

Utasi Linda 14 mérkőzésen szerepelt a legutóbbi kiírásban  •  Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

A mesternek ez utóbbi mondatát megragadva kérdeztük meg az ifjakat, szerintük mi kell ahhoz, hogy felvegyék az élvonal ritmusát.

„Magabiztosnak kell lenni, emellett az is fontos, hogy jóval nagyobb sebességen mozogjunk”− véli a 19 esztendős Afentaler Sára.

„Elképesztően nagy akaraterőre van szükség, kitartónak kell lenni, és mindez kevés lenne akkor, ha eközben nem hinnénk magunkban”− fogalmaz 20 éves Utasi Linda.

„Rengeteget kell fejlődni erőnlétben, és fejben is tökéletesen kell koncentrálni az összes mérkőzésen, hiszen adódhatnak olyan szituációk, amelyeket a tét ellenére is megfontoltan kell megoldani”− nyilatkozza a klub új szerzeménye, a 19 éves Háfra Luca, aki az FTC-ből igazolt Székesfehérvárra.

A 17-szeres magyar válogatott Háfra Noémi testvére úgy gondolja, a fejlődése érdekében a lehető legjobb döntést hozta azzal, hogy a Fejér megyeiekhez szerződött.

„Izgatottan vártam, hogy ide költözzek. Meg kellett ragadnom a lehetőséget, hiszen a Ferencvárosba jóval nehezebb bekerülni ennyi idősen. Azt helyeztem előtérbe, ami a legjobb nekem; sok tanulnivalóm van, de már az első szezonban sokat várok el magamtól”− így Luca.

A vezetőedző amondó, egyelőre nehéz megfogalmazni, mire is lehet képes jövőre az Alba.

„Néhány játékos igazolása még folyamatban van, a keret tehát nem teljes. Vannak olyan sportolóink, akik a rutint képviselik, őket segítheti az ifjak lendülete, amely remélem, a pályán is megmutatkozik. Úgy hiszem, bizonyos lépcsőfokokat nem hagyhatunk ki, a léc ráadásul magasan van. Az viszont biztos, ha a fiatalok a saját szintjükön töretlenül fejlődnek, akkor ez az eredményekben is megmutatkozik. Rengeteg a kérdőjel, ezek miatt nem tudok még konkrét helyezésben gondolkozni.”

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik