UP-info utanpotlassport.hu 2020.10.16 13:40 Frissítve: 2020.10.16 17:40

Műkorcsolya: remekül rajtoltak a fiatalok a Budapest Trophy-versenyen

Berei Mózes József és a Kedves Katica, Fjodor Saronov jégtánckettős révén két harmadik helyezéssel rajtoltak a magyar fiatalok a Budapest Trophy névre keresztelt, nemzetközi versenyen. Péntek délután pedig a junior lányok is bemutathatják rövidprogramjukat.

A challenger versenyhez kapcsolódóan a Budapest Trophyn a juniorok is megmérethetik magukat – a magyar versenyzők a csütörtöki nap nyitányaként a fiúknál, zárásaként pedig a jégtáncosoknál szereztek egy-egy harmadik helyet. A konkurencia ugyan nem volt túl nagy, hiszen mindkét mezőnyben mindössze négy versenyző, illetve kettős indult, és az eredmény a papírformának megfelelően alakult – olvasható a hunskate.hu-n.

A fiúknál a januári ifjúsági olimpiai játékokon csapatban aranyérmes észt Arlet Levandi szerezte meg a vezetést nem egészen két ponttal a szlovák Marko Piliar előtt, míg hazai résztvevőnk, a korábban osztrák színekben korcsolyázó Berei Mózes József tőle alig másfél ponttal elmaradva áll a harmadik helyen. Pepe, ahogy mindenki szólítja a 16 éves műkorcsolyázót, a Jákob rabbi kalandjai című film zenéjére bemutatott programjában egy leszimplázott lutz után szépen összekapta magát, és ugráskombinációját, valamint a dupla axelt is hibátlanul megcsinálta.

Berei Mózes József szerint kezdenek összeállni az elemek a sikerhez vezető úton Fotó: Derencsényi István

Berei Mózes József szerint kezdenek összeállni az elemek a sikerhez vezető úton  •  Fotó: Derencsényi István

„Az országváltás, majd a sérvműtétem miatt az előző két szezon hullámzó volt, aztán jött a karantén, ami alatt persze sokat edzettem szárazon, de hiányzott a jég, és nagyon jó érzés újra versenyezni – mondta a programot követően Pepe. – Az utóbbi két évben kb. húsz centit nőttem, ami szintén megnehezítette a dolgomat, de most már végre kezdem azt érezni, hogy összeállnak az elemek, amelyeket annyit gyakoroltuk. Többek között a tripla lutz-tripla toeloop kombináció is, amelyet remélem, sikerül bemutatnom a kűrben.”

A jégtáncosoknál a junior-világbajnoki résztvevő ukrán Maria Golubtsova és Kirill Belobrov duó több mint tíz ponttal elhúzott a mezőnytől a ritmustáncban, mögöttük honfitársaik, Maria Pinchuk és Nikita Pogorielov állnak. Magyar kettőseinknek, Kedves Katicának és Fjodor Saronovnak, valamint Csikós Petrának és Csikós Patriknak a 3. és 4. helyet sikerült megszerezniük – utóbbiak új egyéni legjobb pontszámukkal együtt a junior-világbajnokságra előírt minimum pontszámot is elérték.

A Kedves Katica, Sharonov Fedor duó lépésről lépésre javulna a szezon során Fotó: Derencsényi István

A Kedves Katica, Sharonov Fedor duó lépésről lépésre javulna a szezon során  •  Fotó: Derencsényi István

A Kedves, Saronov kettős ezt már korábban teljesítette – számukra az volt a cél, hogy az előző szezonban elért formájukat visszanyerve ott folytassák, ahol abbahagyták, és ez sikerült is. „Igaz, hogy már több mint fél éve nem versenyeztünk, és bár a tesztverseny adott egy kis ízelítőt, új érzés fogott el minket, amikor a programhoz készülődtünk – fogalmazott Katica. – Nagyon elégedettek vagyunk a futásunkkal, hogy a pontokat tekintve ott tudtuk felvenni a fonalat, ahol februárban elengedtük. A célunk az, hogy a kűrben felszabadultan korcsolyázzunk, mindent kiadjunk magunkból, és aztán versenyről versenyre így építkezzünk tovább a szezon során.”

A verseny ma 14:30-kor a junior fiúk kűrjével, majd a junior lányok rövidprogramjával folytatódik.

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.