UP-info utanpotlassport.hu 2019.11.17 10:31 Frissítve: 2019.11.17 16:53

Műkorcsolya: két versenyen 31 érmet nyertek a legfiatalabbak

Pazarul szerepeltek az utánpótláskorú versenyzők Miskolcon és Olomoucban: a műkorcsolyázók hazai terepen 31 érmet söpörtek be, Troján Eszter és Gallai Huba jégtáncduója a csehországi nemzetközi mezőnyben szerzett bronzérmet.

Nyugodtan nevezhető a Sebestyén Korcsolya SE sikerszériájának a Miskolcon rendezett DVTK Kelet-Magyarország Kupa, elvégre egy kivételével valamennyi kategóriában, amelyben versenyzőt indítottak, az ő műkorcsolyázójuk állhatott a dobogó legfelső fokára, és összesen 5 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérmet gyűjtöttek.

31 érmet söpörtek be a magyar műkorcsolyázó-palánták Miskolcon Forrás: MOKSZ

31 érmet söpörtek be a magyar műkorcsolyázó-palánták Miskolcon  •  Forrás: MOKSZ

Az advanced novice (10-15 éves) lányok mezőnyében a legfiatalabb induló, a Halloween-kupán agyrázkódást szenvedett Ekker Léna győzött. Ugyan még nem tökéletesen , de a 10 éves leányzó ezúttal mindkét programjában be tudta mutatni a vállalt nehéz ugrását, a rövidben dupla axelt, a kűrben pedig tripla salchowot, minek köszönhetően több mint 10 ponttal legyőzte edzéstársát, Zsembery Katinkát.

Ugyancsak kettős sikert ünnepelhetett az egyesület a chicks (7 éves) lányok viadalán, amelyen ismét a tavalyi bajnok Pallagi Petra bizonyult a legjobbnak, így másodszor előzte meg klubtársát, a korosztály országos bajnokát, Berstad Katrine Victoriát.

A chicks fiúk kategóriáját Kind Igor nyerte, de a mini cubs (8 éves) és a cubs (9 éves) lányok között is Gór-Sebestyén Júlia tanítványai diadalmaskodtak: a szintén országos bajnok Incze Brigitta Éva 5, az ob-ezüstérmes Zhang Boglárka pedig több mint 10 pontos fölénnyel győzött.

Az SKSE egyedül a mini chicks (6 éves) lányok mezőnyében nem tudta megszerezni az elsőséget: Tőkey Alíz a Halloween-kupa után ismét bronzérmet nyert. A kategória bajnoka a Jégkorszak SE versenyzője, Vidrai-Soltész Zoé lett, aki két ezüstérmet követően állhatott a dobogó tetejére. Az egyesület további 1 arany- és 2 ezüstéremnek örülhetett: a basic novice (13 év alatti) lányok között Virányi Laura megismételte budapesti győzelmét, míg a mini cubs lányok mezőnyében Fülöp Szilvia, az intermediate novice lányok között pedig Mezei Réka korcsolyázott a dobogó második fokára.

A fiúk versengésében a Jégcsillag SE bizonyult a legeredményesebbnek: Hoffmann Ábel győzött a mini cubs korosztályban, míg Dózsa Benedek bronzérmet szerzett a basic novice-mezőnyben. Utóbbiak között a szezont két bronzéremmel kezdő Rác Kolos, a Vasas SC versenyzője diadalmaskodott, de az egyesület lányai sem maradtak érem nélkül: Elek Amanda a juniorok viadalán harmadik lett. A basic novice fiúk dobogója a Pavuk SE-t képviselő Bődi Patrikkal egészült ki, akinek még négy edzéstársa, köztük a húga, Flávia örülhetett éremnek: Soós Liliána (cubs) ezüstöt, Bődi Flávia (mini cubs), Major Martina (basic novice) és Szakács Imola (advanced novice) bronzot nyert. A Jégördög SE Marton Kata (junior) és Szigeti Dorina (cubs) révén 1 ezüst- és 1 bronz-, az UTE pedig Józsa Laura (mini chicks) révén 1 bronzmedált vihetett haza.

Nem csak a lányok remekeltek Forrás: MOKSZ

Nem csak a lányok remekeltek  •  Forrás: MOKSZ

A vidéki egyesületek közül a Székesfehérvári Jégmadár, a debreceni Jégkarc és a miskolci DVTK ünnepelhetett. Előbbinek a junior kategóriában Szabó Klaudia arany-, valamint Szabó Jázmin és Hesz Fanni az intermediate novice (15 év alatti) és a chicks lányok versenyén bronzérmet szerzett. A cívisváros és a házigazda egyaránt 1 aranyat és 1 ezüstöt nyert: a debreceniektől Kovács Deli Bende (cubs) és Tóth Kurucz Luca (basic novice), a miskolciaktól Rákai Dorka (intermediate novice) és Gilányi Péter (mini cubs) állhatott dobogóra.

Eközben a magyar utánpótláskorú jégtáncosok egy része a csehországi Olomoucban tette próbára magát a Pavel Roman Memorial-versenyen. A legkisebbek közt induló Troján Eszter, Gallai Huba kettősnek remekbe szabott kűrrel sikerült megtartania a kötelező táncok során megszerzett dobogós helyét, így bronzéremmel térhetett haza. Szintén a Hoffmann Korcsolya Akadémiát erősíti a Leveles Réka, Leveles Balázs duó, amely ezúttal hatodikként zárt az advanced novice mezőnyben. A Kedves Katica, Fjodor Saronov páros pedig 11. helyen fejezte be a juniorok küzdelmét.

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.