Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2019.12.07 15:10 Frissítve: 2019.12.07 15:13

Műkorcsolya: három-három arany és bronz a Mikulás-kupán

Három-három arany- és bronzérmet nyertek a legfiatalabb magyarok a Gyakorló Jégcsarnokban zajló műkorcsolyázó Mikulás-kupa ötödik versenynapján. A dobogó legfelső fokára Szentiványi Árpád, Incze Brigitta és Ekkert Léna állhatott pénteken.

Szentiványi Árpád aranyérmes lett a Mikulás-kupán Forrás: MOKSZ

Szentiványi Árpád aranyérmes lett a Mikulás-kupán  •  Forrás: MOKSZ

A műkorcsolyázók Gyakorló Jégcsarnokban zajló Mikulás-kupájának ötödik, pénteki versenynapján a legfiatalabbak léptek jégre. A hatéves kor alatti sportolókat tömörítő Mini Chicks kategória kezdett. Szentiványi Árpád aranyérmet nyert, aztán következtek az ugyanennyi idős lányok. Tizennégy versenyzőnkből hárman végeztek az első tízben: hatodik helyen Soltész-Vidrai Zoé, a hetedik helyen Tőkey Alíz, míg Józsa Laura a kilencedik helyen zárta az erőpróbát − írja a hazai szövetség honlapja. 

A hétévesek mezőnyében Kind Igor bronzérmes lett. A lányok között nagyon sok magyar korisnak szurkolhattak a nézők. A 23 fős mezőnyben Berstad Katrine Victoriának sikerült bronzérmet szereznie. További két fiatal is az első tízbe jutott: Pallagi Petra az ötödik, Szekeres Zoé pedig a tizedik helyen végzett.

A nyolcéves fiúk között Hoffmann Ábel és Gilányi Péter az ötödik, illetve a hatodik helyet szerezte meg. A Mini Cubs korú lányok viadalán Incze Brigitta két orosz, egy szlovák és egy ukrán versenyzőt maga mögé utasítva állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A hatodik, hetedik és tizedik helyen szintén magyarok zártak: Széplaki Zsófia, Bődi Flávia és Fülöp Szilvia.

A napot megkoronázva, a 13 évesek mezőnyét jelentő FS Intermediate Novice kategóriában aranyérmet nyert Ekker Léna, a dobogó harmadik fokára pedig Papp Vivien állhatott fel. További négy magyar is a tíz legjobb között szerepelt: Vargha Flóra, Talabér Zita, Csombok Zsüliett és Rákai Dórka – hatodikként, hetedikként, nyolcadikként és kilencedikként fejezte be a megméretést.

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.