Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2019.12.07 15:10 Frissítve: 2019.12.07 15:13

Műkorcsolya: három-három arany és bronz a Mikulás-kupán

Három-három arany- és bronzérmet nyertek a legfiatalabb magyarok a Gyakorló Jégcsarnokban zajló műkorcsolyázó Mikulás-kupa ötödik versenynapján. A dobogó legfelső fokára Szentiványi Árpád, Incze Brigitta és Ekkert Léna állhatott pénteken.

Szentiványi Árpád aranyérmes lett a Mikulás-kupán Forrás: MOKSZ

Szentiványi Árpád aranyérmes lett a Mikulás-kupán  •  Forrás: MOKSZ

A műkorcsolyázók Gyakorló Jégcsarnokban zajló Mikulás-kupájának ötödik, pénteki versenynapján a legfiatalabbak léptek jégre. A hatéves kor alatti sportolókat tömörítő Mini Chicks kategória kezdett. Szentiványi Árpád aranyérmet nyert, aztán következtek az ugyanennyi idős lányok. Tizennégy versenyzőnkből hárman végeztek az első tízben: hatodik helyen Soltész-Vidrai Zoé, a hetedik helyen Tőkey Alíz, míg Józsa Laura a kilencedik helyen zárta az erőpróbát − írja a hazai szövetség honlapja. 

A hétévesek mezőnyében Kind Igor bronzérmes lett. A lányok között nagyon sok magyar korisnak szurkolhattak a nézők. A 23 fős mezőnyben Berstad Katrine Victoriának sikerült bronzérmet szereznie. További két fiatal is az első tízbe jutott: Pallagi Petra az ötödik, Szekeres Zoé pedig a tizedik helyen végzett.

A nyolcéves fiúk között Hoffmann Ábel és Gilányi Péter az ötödik, illetve a hatodik helyet szerezte meg. A Mini Cubs korú lányok viadalán Incze Brigitta két orosz, egy szlovák és egy ukrán versenyzőt maga mögé utasítva állhatott a dobogó legmagasabb fokára. A hatodik, hetedik és tizedik helyen szintén magyarok zártak: Széplaki Zsófia, Bődi Flávia és Fülöp Szilvia.

A napot megkoronázva, a 13 évesek mezőnyét jelentő FS Intermediate Novice kategóriában aranyérmet nyert Ekker Léna, a dobogó harmadik fokára pedig Papp Vivien állhatott fel. További négy magyar is a tíz legjobb között szerepelt: Vargha Flóra, Talabér Zita, Csombok Zsüliett és Rákai Dórka – hatodikként, hetedikként, nyolcadikként és kilencedikként fejezte be a megméretést.

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.

2020.01.14 21:07:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elstartolt a junior leánykosarasok bajnokságának felsőházi rájátszása, amelyben a Csata DSE, a DVTK Akadémia és a Vasas Akadémia hozta ez idáig minden meccsét. A miskolciak eddig két mérkőzésből kétszer nyertek ugyanolyan arányú különbséggel: 68−67-re verték az NKA Pécs és a BEAC-Újbuda KA alakulatát is.

2020.01.14 13:07:01

Utánpótlássport G. G. utanpotlassport.hu

Fantasztikus hangulatú összecsapáson az LSU nyerte az amerikai egyetemi amerikaifutball-liga nagydöntőjét. A Tigrisek harcában – merthogy mindkét együttest Tigersnek hívják – 42–25-re diadalmaskodtak, ezzel 2007 óta az első, történetük negyedik végső sikerét aratták az NCAA-ben. Joe Burrow tovább halmozta a rekordokat.

2020.01.12 11:35:15

Utánpótlássport P. K. utanpotlassport.hu

Januárban még nem jellemzőek a kimondott utánpótlás-futballesemények, de februárban már indul a Premier League Cup, az UEFA Ifjúsági Liga, folytatódnak a hazai küzdelmek, majd márciustól már egyre több válogatott mérkőzést is rendeznek. Összegyűjtöttük a fontosabb, magyar vonatkozású futballesemények időpontjait, helyszíneit 2020-ból.