Fekete Tamás utanpotlassport.hu 2019.08.25 17:13 Frissítve: 2019.08.28 19:09

Műkorcsolya: egyre közelebb a nemzetközi élmezőny

„Tudásban közeledünk a nemzetközi élmezőnyhöz, már csak tisztán kellene végrehajtani a nehéz technikai elemeket” – állapítja meg dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója a franciaországi junior Grand Prix-versenyen mutatott teljesítményeket látva.

Courchevelben, a francia síparadicsomban bizonyíthattak a magyar fiatalok a junior-világkupa első állomásán. A piros-fehér-zöld színeket ezúttal Schermann Regina és a Marton Villő, Szemko Danijil jégtáncpáros képviselte. Nem is rosszul, elvégre a Jégkorszak SE mindössze 14 esztendős műkorcsolyázója a tesztversenyen látottnál jóval magasabb pontszámot kapott rövidprogramjára, viszont a kűrjébe komoly hibák csúsztak, amivel összességében a mezőny 23. helyén végzett. Az immár Moszkvában készülő jégtánckettősünk pedig nyolcadik helyen zárt, és sokkal jobban kezdte a szezont, mint tavaly. Dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója szerint még rengeteget fejlődhetnek az előbb említett reménységek.

A Marton Villő, Szemko Danijil jégtáncpáros 8. helyen zárta a franciaországi viadalt Forrás: MOKSZ

A Marton Villő, Szemko Danijil jégtáncpáros 8. helyen zárta a franciaországi viadalt  •  Forrás: MOKSZ

„Tudásban közelednek a nemzetközi élmezőnyhöz, már csak tisztán kellene végrehajtaniuk a nehéz technikai elemeket. Abból a szempontból viszont nekik volt a legnehezebb dolguk, hogy ugye, a tesztversenyen elhangzott pár jó tanács, miként lehet fejleszteni az egyes programokat, de az első állomáson indulóknak csupán 12 napjuk volt felhasználni ezeket. Schermann Regina végtelenül tehetséges lány, rengeteget tanult a nyáron, idén sokkal nehezebb programokkal tért vissza, amelyeket még nem sikerült tökéletesen bemutatnia. Látszik, miben kell javulnia, de tekintve, hogy csupán 14 éves, van még ideje gyakorolni. A Marton Villő, Szemko Danijil párossal kapcsolatban is csak azért van bennem hiányérzet, mert tudom, ennél sokkal precízebben is képesek végrehajtani az elemeket. Igaz, azt is figyelembe kell vennünk, hogy még a szezon elején járunk, és hogy úgy fogalmazzak, szokatlanul kellemes helyzetben vagyunk a formába lendülést illetően: amíg tavaly csak a 6-7. állomásra utaztunk el, addig idén már az elsőn is megmérettük magunkat, ami remek tapasztalatszerzési lehetőség szerintem.”

A sportvezető hozzátette, nincs megállás, jövő héten újabb világkupa-forduló vár a fiatal korcsolyázókra, noha ezúttal mások utazhatnak az Egyesült Államokba, mint Franciaországba.

„Lake Placidban Láng Júlia és a Kedves Katica, Fjodor Saronov kettős képviseli a magyar színeket. Utóbbiak újoncként vesznek részt nemzetközi megméretésen, velük szemben, ha akarnék, sem támaszthatnék elvárásokat, azt kívánom, érezzék jól magukat. Láng Júlia tavaly már bizonyította rátermettségét, 15 évesen már szinte rutinos versenyzőnek számít, remélem, kihozza magából a legjobb teljesítményét, és akkor meglepetést okozhat.”

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.