UP-info utanpotlassport.hu 2019.09.17 20:15 Frissítve: 2019.09.21 20:52

Műkorcsolya: a 15 éves Láng előrelépett Cseljabinszkban

A 15 éves műkorcsolyázó, Láng Júlia múlt héten közel volt az egyéni csúcsához a junior Grand Prix-sorozat cseljabinszki állomásán, a kűrben csupán egy tized ponttal maradt el az egyéni legjobbjától. A Pavuk SE versenyzője a szövetség honlapjának nyilatkozott a versenyről és az egészségi állapotáról is, miután csonthártyagyulladás hátráltatta.

Láng Júlia Cseljabinszkban, a junior GP-sorozat oroszországi állomásán a rövidprogramban a 15. helyet szerezte meg a 30 fős mezőnyben, több hibát is elkövetett. A kűrjében már sokkal precízebb volt, ami a végső sorrendben is megmutatkozott, elvégre négy helyet javítva 11. lett, mindezt úgy, hogy a programkomponensekben csak a három orosz és a két japán lány bizonyult jobbnak nála.

Láng Júlia a Cseljabinszkban bemutatott kűrjével megközelítette egyéni legjobbját Fotó: hunskate.hu

Láng Júlia a Cseljabinszkban bemutatott kűrjével megközelítette egyéni legjobbját  •  Fotó: hunskate.hu

Láng programja a technikai elemeket tekintve is igen anyagerős, hiszen két tripla Lutz és két tripla flip szerepel, sőt, ezúttal utolsó ugráselemként még a szintén nem könnyű dupla Axel-tripla toeloop kombinációt is bemutatta. Habár nem mindegyiket tudta tisztán kivitelezni, így is közel 14 pontot javított az első, Lake Placid-i versenyéhez képest, és 0,13 pontra megközelítette a márciusi junior-világbajnokságon elért egyéni legjobbját – írja a hunskate.hu. A Pavuk SE korcsolyázója ráadásul sérülten versenyzett, ugyanis az elutazás előtt nagyon megnyomta a lábát a korcsolya, így csonthártyagyulladása lett, és a bokája a duplájára dagadt.

„Hétfőn voltam Tállay doktornál, aki leszívta a felgyülemlett folyadékot, és befáslizta a lábamat – beszélt Láng a szövetség honlapjának a sérüléséről, és kitért az oroszországi versenyre is. – Szerencsére nincs nagy baj, azt mondta, szerda délután talán már újra jégre tudok menni. A Rittberger egyébként az edzéseken jobban ment, mint korábban, sajnáltam, hogy a rövidprogramban most sem sikerült, ahogyan előtte a tripla-tripla kombináció sem. Annak viszont nagyon örültem, hogy minden forgásom a legnehezebb szintű lett, és hogy mindkét programban magas komponenspontszámot kaptam – Gurgen [dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója – A szerk.] és András [Rosnik András, Júlia edzője] meg is dicsért, hogy a rontások ellenére milyen szépen adtam elő a programokat.”

A versenyző kiemelte a nagyszerű rendezést is.
„Sosem voltam még ilyen profin megszervezett versenyen, még a junior-világbajnokság sem ért fel azzal, amit itt láttam. Már a reptéren produkcióval köszöntöttek minket, és a csarnokban is bárhová mentünk, a lounge-tól az orvosi szobán át az információs pultig mindenhol készenlétben álltak, és mindenben azonnal segítettek. A kűr telt házzal, közel hét és félezer nézővel ment, hihetetlen élmény volt ekkora és ilyen támogató közönség előtt korcsolyázni.”

Pavuk Patrícia és Rosnik András tanítványa ebben a szezonban már a felnőttekkel is összeméri a tudását: a tervek szerint jövő hétvégén a németországi challenger versenyen, a Nebelhorn Trophyn lép jégre.

„A lábam miatt még nem száz százalék, hogy tudok indulni Oberstdorfban, meg kell várnunk a szerdát, hogy mit mond rá az orvos. A legfontosabb az, hogy az októberi, budapesti Halloween Cupra, amely az első válogatóverseny az Európa-bajnokságra, teljesen egészséges legyek, azt semmiképp nem tesszük kockára. De bizakodó vagyok, és hétfőn szárazon már gyakoroltuk azt a koreográfiai elemet, amelyet be kell tennünk a kűrbe, hogy megfeleljen a felnőttmezőnyben előírtaknak” – tekintett előre Láng, akinek oroszországi rövidprogramját még a junior Grand Prix-sorozat állandó kommentátora, Ted Barton is méltatta: „Júlia rendkívüli: csodálatos előadás, remek korcsolyázótudás, sebesség, hajlékonyság, ez mind adott. Ha még a pörgetési pozícióján is javít, és jobban összezár az ugrásokban, ez a leány bizony hamar a dobogón vagy annak közelében találja magát.”

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.10.11 22:13:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Péntek este harmadik felkészülési meccsét is lejátszotta a Gera Zoltán irányította 2021-es korosztályos Európa-bajnokságra készülő U21-es labdarúgó-válogatott. A zalaegerszegi összecsapáson a horvát válogatott három góllal bizonyult jobbnak.

2019.09.29 17:02:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az utolsó hétvégén Kovács Bálint bebiztosította első helyét a német gyorsaságimotoros-bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájában. A H-Moto Team 18 éves versenyzője egy futamot megnyert, a másik versenyben második lett Hockenheimben.

2019.09.24 21:22:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Telekom Veszprém U21-es csapatával állt ki a Szpartak Moszkva ellen a Seha-liga 3. fordulójában; a Gulyás Péter vezette fiatalok pedig nagyszerűen helyettesítették a felnőtteket: hullámzó mérkőzésen 26–23-ra legyőzték az oroszokat.

2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.