UP-info utanpotlassport.hu 2019.09.17 20:15 Frissítve: 2019.09.21 20:52

Műkorcsolya: a 15 éves Láng előrelépett Cseljabinszkban

A 15 éves műkorcsolyázó, Láng Júlia múlt héten közel volt az egyéni csúcsához a junior Grand Prix-sorozat cseljabinszki állomásán, a kűrben csupán egy tized ponttal maradt el az egyéni legjobbjától. A Pavuk SE versenyzője a szövetség honlapjának nyilatkozott a versenyről és az egészségi állapotáról is, miután csonthártyagyulladás hátráltatta.

Láng Júlia Cseljabinszkban, a junior GP-sorozat oroszországi állomásán a rövidprogramban a 15. helyet szerezte meg a 30 fős mezőnyben, több hibát is elkövetett. A kűrjében már sokkal precízebb volt, ami a végső sorrendben is megmutatkozott, elvégre négy helyet javítva 11. lett, mindezt úgy, hogy a programkomponensekben csak a három orosz és a két japán lány bizonyult jobbnak nála.

Láng Júlia a Cseljabinszkban bemutatott kűrjével megközelítette egyéni legjobbját Fotó: hunskate.hu

Láng Júlia a Cseljabinszkban bemutatott kűrjével megközelítette egyéni legjobbját  •  Fotó: hunskate.hu

Láng programja a technikai elemeket tekintve is igen anyagerős, hiszen két tripla Lutz és két tripla flip szerepel, sőt, ezúttal utolsó ugráselemként még a szintén nem könnyű dupla Axel-tripla toeloop kombinációt is bemutatta. Habár nem mindegyiket tudta tisztán kivitelezni, így is közel 14 pontot javított az első, Lake Placid-i versenyéhez képest, és 0,13 pontra megközelítette a márciusi junior-világbajnokságon elért egyéni legjobbját – írja a hunskate.hu. A Pavuk SE korcsolyázója ráadásul sérülten versenyzett, ugyanis az elutazás előtt nagyon megnyomta a lábát a korcsolya, így csonthártyagyulladása lett, és a bokája a duplájára dagadt.

„Hétfőn voltam Tállay doktornál, aki leszívta a felgyülemlett folyadékot, és befáslizta a lábamat – beszélt Láng a szövetség honlapjának a sérüléséről, és kitért az oroszországi versenyre is. – Szerencsére nincs nagy baj, azt mondta, szerda délután talán már újra jégre tudok menni. A Rittberger egyébként az edzéseken jobban ment, mint korábban, sajnáltam, hogy a rövidprogramban most sem sikerült, ahogyan előtte a tripla-tripla kombináció sem. Annak viszont nagyon örültem, hogy minden forgásom a legnehezebb szintű lett, és hogy mindkét programban magas komponenspontszámot kaptam – Gurgen [dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója – A szerk.] és András [Rosnik András, Júlia edzője] meg is dicsért, hogy a rontások ellenére milyen szépen adtam elő a programokat.”

A versenyző kiemelte a nagyszerű rendezést is.
„Sosem voltam még ilyen profin megszervezett versenyen, még a junior-világbajnokság sem ért fel azzal, amit itt láttam. Már a reptéren produkcióval köszöntöttek minket, és a csarnokban is bárhová mentünk, a lounge-tól az orvosi szobán át az információs pultig mindenhol készenlétben álltak, és mindenben azonnal segítettek. A kűr telt házzal, közel hét és félezer nézővel ment, hihetetlen élmény volt ekkora és ilyen támogató közönség előtt korcsolyázni.”

Pavuk Patrícia és Rosnik András tanítványa ebben a szezonban már a felnőttekkel is összeméri a tudását: a tervek szerint jövő hétvégén a németországi challenger versenyen, a Nebelhorn Trophyn lép jégre.

„A lábam miatt még nem száz százalék, hogy tudok indulni Oberstdorfban, meg kell várnunk a szerdát, hogy mit mond rá az orvos. A legfontosabb az, hogy az októberi, budapesti Halloween Cupra, amely az első válogatóverseny az Európa-bajnokságra, teljesen egészséges legyek, azt semmiképp nem tesszük kockára. De bizakodó vagyok, és hétfőn szárazon már gyakoroltuk azt a koreográfiai elemet, amelyet be kell tennünk a kűrbe, hogy megfeleljen a felnőttmezőnyben előírtaknak” – tekintett előre Láng, akinek oroszországi rövidprogramját még a junior Grand Prix-sorozat állandó kommentátora, Ted Barton is méltatta: „Júlia rendkívüli: csodálatos előadás, remek korcsolyázótudás, sebesség, hajlékonyság, ez mind adott. Ha még a pörgetési pozícióján is javít, és jobban összezár az ugrásokban, ez a leány bizony hamar a dobogón vagy annak közelében találja magát.”

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.