UP-info utanpotlassport.hu 2019.09.07 18:54 Frissítve: 2019.09.11 11:24

Laser run-vb: a fiúk hét érmet gyűjtöttek

Eddig pazarul alakul a magyar válogatott számára a Kincsem Parkban zajló laser run-világbajnokság, amelyen külön örömre ad okot, hogy szinte minden korosztályban éremképesek a magyar fiatalok, amit be is bizonyítottak: 1 arany, 3 ezüst és 3 bronz a második nap termése.

Aki mostanában jár a budapesti Kincsem Parkban, és a magyar sportolókért dobog a szíve, aligha távozhat szomorúan. Az öttusa-világbajnoksággal párhuzamosan zajló laser run-vb-n temérdek magyar érem született már: a lányok nyitónapi nyolcdarabos éremgyűjteményére a fiúk is rápakoltak egy hetest, így kijelenthető, hogy a mieink mindkét nem csaknem összes korosztályában versenyképesek az egyre népszerűbb sportág legrangosabb versenyén.

Gáll András világbajnoki ezüstérmes laser runban Forrás: Modern Pentathlon

Gáll András világbajnoki ezüstérmes laser runban  •  Forrás: Modern Pentathlon

Szombaton az U11-es csapat (Záhonyi Miklós, Kántor Benedek, Lévai Máté) szerezte a magyarok egyetlen aranyérmét, miután összesítésben 29 másodperccel a portugálok előtt értek célba. Bár a többi korosztályban  nem született újabb magyar elsőség, azért az sem kis tett, hogy az U11-esektől egészen a juniorokig a pódiumra állhattak a fiúk. Az U17-es (Gáll András, Vajda János, Batuska Dominik) és a juniorcsapat (Böhm Csaba, Szép Balázs, Benáth Bálint) második helyen végzett, míg az U13-asok (Franyó Levente, Horváth Nándor, Kis Dániel Dusán), illetve az U15-ösök (Tamás Botond, Kolonics Dániel, Jasso Zalán) a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

A remekbe szabott csapatsikerekhez persze az egyéni remeklések is elengedhetetlenek, a magyarok ebből a szempontból is jelesre vizsgáztak. Főleg Gáll András, aki korábban honlapunknak arról beszélt, hogy dupla összpontosítást igényel majd tőle a hazai verseny. Nos, kicsivel több mint két másodpercen múlt, hogy megelőzze a világbajnokságot megnyerő osztrák Rainer Luckingert. A juniorok mezőnyében pedig Böhm Csaba ért fel a dobogó alsó fokára.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.

2019.09.14 14:11:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Jól kezdett, végül szerencsétlen vereségbe futott bele kétszeres U23-as Európa-bajnokunk, Lévai Zoltán (82 kg) a nur-szultani felnőtt-világbajnokság kötöttfogású nyitónapján. A Budapesti Honvéd SE kiválósága már a vigaszágban sem bízhat: legyőzője, a kategória idei Európa-bajnoka, a dán Bisultanov kikapott a következő körben.

2019.09.13 13:10:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A hétvégi 3. Horváth Judit Emléktornán a kadét lányok lépnek pályára.

2019.09.08 15:52:16

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Gáll András a budapesti laser run-világbajnokságon U17-ben egyéniben és vegyes váltóban is ezüstérmet szerzett. A Mol Alapítvány által támogatott 16 éves sportoló elégedett idei teljesítményével, pedig az év utolsó nagy eseménye előtt még úgy gondolta, sikerülhettek volna jobban is világversenyek.