Laser run-vb: a fiúk hét érmet gyűjtöttek

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.07. 18:54
Címkék
Eddig pazarul alakul a magyar válogatott számára a Kincsem Parkban zajló laser run-világbajnokság, amelyen külön örömre ad okot, hogy szinte minden korosztályban éremképesek a magyar fiatalok, amit be is bizonyítottak: 1 arany, 3 ezüst és 3 bronz a második nap termése.

Aki mostanában jár a budapesti Kincsem Parkban, és a magyar sportolókért dobog a szíve, aligha távozhat szomorúan. Az öttusa-világbajnoksággal párhuzamosan zajló laser run-vb-n temérdek magyar érem született már: a lányok nyitónapi nyolcdarabos éremgyűjteményére a fiúk is rápakoltak egy hetest, így kijelenthető, hogy a mieink mindkét nem csaknem összes korosztályában versenyképesek az egyre népszerűbb sportág legrangosabb versenyén.nyitónapi nyolcdarabos éremgyűjteményére a fiúk is rápakoltak egy hetest, így kijelenthető, hogy a mieink mindkét nem csaknem összes korosztályában versenyképesek az egyre népszerűbb sportág legrangosabb versenyén.

Gáll András világbajnoki ezüstérmes laser runban Forrás: Modern Pentathlon
Gáll András világbajnoki ezüstérmes laser runban Forrás: Modern Pentathlon

Gáll András világbajnoki ezüstérmes laser runban  •  Forrás: Modern Pentathlon

Szombaton az U11-es csapat (Záhonyi Miklós, Kántor Benedek, Lévai Máté) szerezte a magyarok egyetlen aranyérmét, miután összesítésben 29 másodperccel a portugálok előtt értek célba. Bár a többi korosztályban nem született újabb magyar elsőség, azért az sem kis tett, hogy az U11-esektől egészen a juniorokig a pódiumra állhattak a fiúk. Az U17-es (Gáll András, Vajda János, Batuska Dominik)és a juniorcsapat (Böhm Csaba, Szép Balázs, Benáth Bálint) második helyen végzett, míg az U13-asok (Franyó Levente, Horváth Nándor, Kis Dániel Dusán), illetve az U15-ösök (Tamás Botond, Kolonics Dániel, Jasso Zalán)a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

A remekbe szabott csapatsikerekhez persze az egyéni remeklések is elengedhetetlenek, a magyarok ebből a szempontból is jelesre vizsgáztak. Főleg Gáll András, aki korábban honlapunknak arról beszélt, hogy dupla összpontosítást igényel majd tőlea hazai verseny. Nos, kicsivel több mint két másodpercen múlt, hogy megelőzze a világbajnokságot megnyerő osztrák Rainer Luckingert. A juniorok mezőnyében pedig Böhm Csaba ért fel a dobogó alsó fokára.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik