UP-info utanpotlassport.hu 2019.09.07 18:54 Frissítve: 2019.09.11 11:24

Laser run-vb: a fiúk hét érmet gyűjtöttek

Eddig pazarul alakul a magyar válogatott számára a Kincsem Parkban zajló laser run-világbajnokság, amelyen külön örömre ad okot, hogy szinte minden korosztályban éremképesek a magyar fiatalok, amit be is bizonyítottak: 1 arany, 3 ezüst és 3 bronz a második nap termése.

Aki mostanában jár a budapesti Kincsem Parkban, és a magyar sportolókért dobog a szíve, aligha távozhat szomorúan. Az öttusa-világbajnoksággal párhuzamosan zajló laser run-vb-n temérdek magyar érem született már: a lányok nyitónapi nyolcdarabos éremgyűjteményére a fiúk is rápakoltak egy hetest, így kijelenthető, hogy a mieink mindkét nem csaknem összes korosztályában versenyképesek az egyre népszerűbb sportág legrangosabb versenyén.

Gáll András világbajnoki ezüstérmes laser runban Forrás: Modern Pentathlon

Gáll András világbajnoki ezüstérmes laser runban  •  Forrás: Modern Pentathlon

Szombaton az U11-es csapat (Záhonyi Miklós, Kántor Benedek, Lévai Máté) szerezte a magyarok egyetlen aranyérmét, miután összesítésben 29 másodperccel a portugálok előtt értek célba. Bár a többi korosztályban  nem született újabb magyar elsőség, azért az sem kis tett, hogy az U11-esektől egészen a juniorokig a pódiumra állhattak a fiúk. Az U17-es (Gáll András, Vajda János, Batuska Dominik) és a juniorcsapat (Böhm Csaba, Szép Balázs, Benáth Bálint) második helyen végzett, míg az U13-asok (Franyó Levente, Horváth Nándor, Kis Dániel Dusán), illetve az U15-ösök (Tamás Botond, Kolonics Dániel, Jasso Zalán) a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

A remekbe szabott csapatsikerekhez persze az egyéni remeklések is elengedhetetlenek, a magyarok ebből a szempontból is jelesre vizsgáztak. Főleg Gáll András, aki korábban honlapunknak arról beszélt, hogy dupla összpontosítást igényel majd tőle a hazai verseny. Nos, kicsivel több mint két másodpercen múlt, hogy megelőzze a világbajnokságot megnyerő osztrák Rainer Luckingert. A juniorok mezőnyében pedig Böhm Csaba ért fel a dobogó alsó fokára.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).