UP-info utanpotlassport.hu 2019.08.22 11:49 Frissítve: 2019.08.22 11:59

Labdarúgás: Zsóri Dániel a Puskás-díj legfiatalabb jelöltje

Több szempontból is történelmet írhat Zsóri Dániel, a Debreceni VSC 18 éves futballistája, akit első magyarként jelölt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) az év góljáért járó Puskás-díjra. A fiatal magyar játékos akár a brazil Neymar rekordját is átadhatja a múltnak.

Érdekes statisztikákat tett közzé a FIFA hivatalos honlapja az Aranycsapat legendás kapitányáról elnevezett elismerés kapcsán, ebből kiderül, hogy Zsóri Dániel a Puskás-díj történetének legfiatalabb olyan jelöltje, aki felnőttmérkőzésen talált a hálóba. A debreceni támadó rendkívül emlékezetes góllal került a listára, a Ferencváros elleni rangadót ugyanis az utolsó pillanatokban döntötte el csodálatos ollózással.

Ezzel a mozdulattal már történelmet írt Zsóri Dániel

Ezzel a mozdulattal már történelmet írt Zsóri Dániel

A FIFA honlapja emlékeztet rá, Zsóri még meg sem született akkor, amikor a korábbi győztes, a listán idén is szereplő 37 esztendős Zlatan Ibrahimovic már a Malmö színeiben ontotta a gólokat.

Amennyiben Zsóri nyeri a díjat – amire elnézve a többi, persze ugyancsak szépségdíjas találatot –, akkor egy másik rekordot is átír, hiszen akkor ő lesz tíz évvel ezelőtt alapított elismerés történetének legfiatalabb győztese. A jelenlegi rekordot a világ legdrágább futballistája, a brazil Neymar tartja, aki 2011-ben 19 évesen és hat hónaposan kapta meg a Puskás-díjat.

A FIFA írása számos érdekességet tartalmaz, míg a jelöltek az alábbi videóban lehet megnézni.

A FIFA honlapján szeptember 1-én éjfélig lehet voksolni. A korábbi évekhez képest változás, hogy a három legtöbb szavazatot kapó gól közül egy legendás játékosokból álló zsűri választja ki a győztest, aki szeptember 23-án, a milánói Scalában sorra kerülő FIFA-gálán veheti át az elismerést.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.

2020.05.12 09:11:17

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Az MLSZ döntése értelmében hivatalosan is véget értek a korosztályos bajnokságok; helyezettek, illetve végeredmény alapján feljutók és kiesők nincsenek, az UEFA Ifjúsági Ligában az ETO FC Győr U19-es csapata indulhat.

2020.05.08 12:21:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Amennyiben a RB Salzburg elfogadná az AC Milan által a Tuttosport szerint tett 20 millió eurós ajánlatot, úgy a 19 éves Szoboszlai Dominik lehetne minden idők legdrágább magyar labdarúgója.

2020.05.01 13:31:16

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A LEN (Európai Úszó Szövetség) vezető testülete úgy határozott, hogy elhalasztja a 2020-as junior Európa-bajnokságot az összes szakágban (úszás, nyílt vízi úszás, műugrás, műúszás, vízilabda).