UP-info utanpotlassport.hu 2019.08.22 11:49 Frissítve: 2019.08.22 11:59

Labdarúgás: Zsóri Dániel a Puskás-díj legfiatalabb jelöltje

Több szempontból is történelmet írhat Zsóri Dániel, a Debreceni VSC 18 éves futballistája, akit első magyarként jelölt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) az év góljáért járó Puskás-díjra. A fiatal magyar játékos akár a brazil Neymar rekordját is átadhatja a múltnak.

Érdekes statisztikákat tett közzé a FIFA hivatalos honlapja az Aranycsapat legendás kapitányáról elnevezett elismerés kapcsán, ebből kiderül, hogy Zsóri Dániel a Puskás-díj történetének legfiatalabb olyan jelöltje, aki felnőttmérkőzésen talált a hálóba. A debreceni támadó rendkívül emlékezetes góllal került a listára, a Ferencváros elleni rangadót ugyanis az utolsó pillanatokban döntötte el csodálatos ollózással.

Ezzel a mozdulattal már történelmet írt Zsóri Dániel

Ezzel a mozdulattal már történelmet írt Zsóri Dániel

A FIFA honlapja emlékeztet rá, Zsóri még meg sem született akkor, amikor a korábbi győztes, a listán idén is szereplő 37 esztendős Zlatan Ibrahimovic már a Malmö színeiben ontotta a gólokat.

Amennyiben Zsóri nyeri a díjat – amire elnézve a többi, persze ugyancsak szépségdíjas találatot –, akkor egy másik rekordot is átír, hiszen akkor ő lesz tíz évvel ezelőtt alapított elismerés történetének legfiatalabb győztese. A jelenlegi rekordot a világ legdrágább futballistája, a brazil Neymar tartja, aki 2011-ben 19 évesen és hat hónaposan kapta meg a Puskás-díjat.

A FIFA írása számos érdekességet tartalmaz, míg a jelöltek az alábbi videóban lehet megnézni.

A FIFA honlapján szeptember 1-én éjfélig lehet voksolni. A korábbi évekhez képest változás, hogy a három legtöbb szavazatot kapó gól közül egy legendás játékosokból álló zsűri választja ki a győztest, aki szeptember 23-án, a milánói Scalában sorra kerülő FIFA-gálán veheti át az elismerést.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.09.15 11:21:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Ritkán látott teljesítménnyel rukkolt elő Donyell Malen a holland labdarúgó első osztály szombat esti bajnoki mérkőzésén. A PSV Eindhoven 20 éves támadója öt gólt szerzett a Vitesse ellen.

2019.09.15 09:51:17

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

A tiltás-tűrés-támogatás „szentháromságán” már rég túljutottak a keleti harcművészetek Magyarországon, ahol előbb megvetették lábukat, manapság pedig sosem volt népszerűségnek örvendenek szinte kivétel nélkül. Helyzetükről, az utánpótlásról, az „önképről” a három szövetség elnökét kérdeztük.

2019.09.14 14:11:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Jól kezdett, végül szerencsétlen vereségbe futott bele kétszeres U23-as Európa-bajnokunk, Lévai Zoltán (82 kg) a nur-szultani felnőtt-világbajnokság kötöttfogású nyitónapján. A Budapesti Honvéd SE kiválósága már a vigaszágban sem bízhat: legyőzője, a kategória idei Európa-bajnoka, a dán Bisultanov kikapott a következő körben.

2019.09.13 13:10:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Fűzy Ákos után a pécsi női kosárlabdázás újabb ikonikus alakjára emlékeznek a Nemzeti Kosárlabda Akadémián. A hétvégi 3. Horváth Judit Emléktornán a kadét lányok lépnek pályára.

2019.09.08 15:52:16

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Gáll András a budapesti laser run-világbajnokságon U17-ben egyéniben és vegyes váltóban is ezüstérmet szerzett. A Mol Alapítvány által támogatott 16 éves sportoló elégedett idei teljesítményével, pedig az év utolsó nagy eseménye előtt még úgy gondolta, sikerülhettek volna jobban is világversenyek.