utanpotlassport.hu 2019.03.25 09:00 Frissítve: 2019.03.25 09:03

Labdarúgás: U17-eseink hazai környezetben kvalifikálhatnak az Eb-re

U17-es labdarúgó-válogatottunk hazai környezetben küzdhet meg az Európa-bajnoki részvételért. Preisinger Sándor együttese a norvégokkal, a bosnyákokkal és a belgákkal vív meg Telkiben, a kontinensviadalra a csoport első két helyezettje kvalifikálja magát.

Leiner Soma - utanpotlassport.huŐsszel már sikerült: U17-es futballválogatottunk a papírformát felborítva csoportelsőként jutott az Európa-bajnoki elitkörbe, miután legyőzte a litvánokat és a szerbeket, a románokkal meg döntetlenre végzett. Preisinger Sándor együttese keddtől ismét hazai környezetben szerepel, a tét immár az írországi kontinensviadal tizenhatos döntője.

Zuigéber Ákosra az elitkörben is fontos feladatok várnak Fotó: mlsz.hu

Zuigéber Ákosra az elitkörben is fontos feladatok várnak  •  Fotó: mlsz.hu

„Ismét nehéz feladat előtt állunk. Úgy vélem, a csoportban a bosnyák, a norvég és a magyar csapat erőssége közel azonos, míg a belgák előrébb tartanak. Adva van a feladat, noha ezúttal sem tekinthető papírformának, hogy kijutunk az Európa-bajnokságra. Abban viszont biztos vagyok, hogy fejben minden játékos erre készül, az én szememben a mentális felkészültség, a céltudatosság a labdarúgás alapja” – vallja Preisinger Sándor.

A szövetség partner volt a hosszabb felkészülést illetően, így a fiataloknak egy teljes hetük volt a közös munkára. Preisinger dolgát azonban nehezíti, hogy az ősszel szerepelt játékosok közül három alapember biztosan lemarad az elitkörről.

„Egész héten igyekeztünk magas tempót diktálni, lehetőségünk volt az állóképességet tekintve egy szintre hozni a srácokat, és természetesen az ellenfelekkel is foglalkoztunk már. Ami a keretet illeti, sajnos Bekker Roland, Mester Csaba és Baráth Péter is sérüléssel bajlódik, így egyikük sem játszhat az előttünk álló három mérkőzésen, továbbá Ominger Gergő játéka sem biztos. A Salzburgban szereplő Major Sámuel azonban ismét rendelkezésünkre áll.”

A mieink március 26-án, kedden a norvégok ellen kezdenek az elitkörben, majd 29-én a bosnyákok, míg április 1-jén a belgák következnek Telkiben.

„Nagyszerű dolog, hogy itthon szerepelhetünk, nem kell idegeskednünk a körülmények miatt, és remélem, minél több szurkoló támogat majd bennünket a helyszínen. Őszi teljesítményükkel a fiúk kiérdemelték a bizalmat, ismét szeretnénk megragadni az előttünk álló lehetőséget.”

AZ U17-ES VÁLOGATOTT BŐ KERETE
Kapusok:
Hegyi Krisztián (Illés Akadémia-Haladás), Megyeri Gábor (Budapest Honvéd-MFA), Vaits Marcell (Puskás Akadémia)
Védők: Balogh Botond (MTK Budapest), Buna Gábor (Budapest Honvéd-MFA), Dávid Zoltán (Békéscsaba), Horváth Milán (Budapest Honvéd-MFA), Hosszú Zétény (Puskás Akadémia), Orosz Donát (DVTK), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia)
Középpályások: Hajdú Roland (FTC), Kata Mihály (MTK Budapest), Kosznovszky Márk (MTK Budapest), Major Sámuel (Red Bull Salzburg – Ausztria), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Tóth Borisz (DVTK)
Támadók: Kalmár Benedek (Puskás Akadémia), Komáromi György (Puskás Akadémia), László Dávid (Budapest Honvéd-MFA), Molnár Rajmund (Budapest Honvéd-MFA), Németh András (KRC Genk – Belgium), Szalay Szabolcs (Illés Akadémia-Haladás), Zuigéber Ákos (MTK Budapest)

 További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.

2019.04.11 09:14:18

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ugyan az edzések zömét már jó ideje a felnőttcsapat tagjaként végzi, a juniorbajnokság múlt hétvégi nyolcas döntőjében megvédte címét a korosztályos együttessel a 17 esztendős Lukács Norbert, aki ráadásul bekerült a torna All Star-válogatottjába is.

2019.03.28 14:24:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A W Series bejelentette a rajtrácsot kiérdemlők listáját, melyből kiderül, hogy a 18 éves Keszthelyi Vivien a sorozat szerződtetett, hivatalos tesztpilótájaként folytatja pályafutását, így ő lesz a mezőny egyik legfiatalabb tagja.

2019.03.27 18:33:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első sikerét a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben U17-es leányválogatottunk. Schumi Dorottya együttese magabiztos, 4−0-s győzelmet aratott a grúzok felett, így másodikként zárt csoportjában. A kvartettből az angolok jutottak ki a bulgáriai kontinensviadalra.