Labdarúgás: U17-es világbajnok játékos érkezett Székesfehérvárra

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.06. 12:59
Címkék
A MOL Fehérvár FC leigazolta a Haladás együttesétől Funsho Bamgboyet. A 20 esztendős nigériai szélső célja, hogy bekerüljön válogatottja, a szupersasok felnőttkeretébe. A székesfehérváriak új üdvöskéjéről Kovács Zoltán sportigazgató is elismerően nyilatkozott a klub honlapjának.

Funsho Bamgboye1999. január 9-én született a nigériai Ibadanban. 18 esztendős korában, 2017 januárjában igazolt Magyarországra a Haladás csapatába. 2015-ben tagja volt az U17-es vb-győztes nigériai válogatottnak. Bamgboyenek az USA elleni nyitómeccsen – melyet Nigéria 2-0-ra megnyert – 81 percjutott, a chileiek elleni 5-1-es siker alkalmával az 54. percben állt be, azonban félórával később piros lapot kapott, ezért a horvátok ellen nem is léphetett pályára. A kieséses szakaszban Ausztrália ellen 78 percet játszott, Nigéria 6-0-ra nyert, majd Brazília ellen (3–0) a 90.-ben cserélték le, de mindkét meccsen besárgult, így a Mexikó elleni elődöntőről eltiltás miatt ismét hiányzott. Csapata azonban 4-2-re nyert, és bejutott az U17-es vb döntőjébe. A Mali elleni fináléban visszatért, és az 59. percben éppen ő állította be a 2–0-ás győzelmet.Funsho Bamgboye1999. január 9-én született a nigériai Ibadanban. 18 esztendős korában, 2017 januárjában igazolt Magyarországra a Haladás csapatába. 2015-ben tagja volt az U17-es vb-győztes nigériai válogatottnak. Bamgboyenek az USA elleni nyitómeccsen – melyet Nigéria 2-0-ra megnyert – 81 percjutott, a chileiek elleni 5-1-es siker alkalmával az 54. percben állt be, azonban félórával később piros lapot kapott, ezért a horvátok ellen nem is léphetett pályára. A kieséses szakaszban Ausztrália ellen 78 percet játszott, Nigéria 6-0-ra nyert, majd Brazília ellen (3–0) a 90.-ben cserélték le, de mindkét meccsen besárgult, így a Mexikó elleni elődöntőről eltiltás miatt ismét hiányzott. Csapata azonban 4-2-re nyert, és bejutott az U17-es vb döntőjébe. A Mali elleni fináléban visszatért, és az 59. percben éppen ő állította be a 2–0-ás győzelmet.

 

Funsho Bambgoye Európában is letenné a névjegyét Forrás: molfehervarfc.hu
Funsho Bambgoye Európában is letenné a névjegyét Forrás: molfehervarfc.hu

Funsho Bamgboye Európában is letenné a névjegyét • Forrás: molfehervarfc.hu

 

„Funsho egészen fiatalon jött hazánkba focizni, és már akkor, az utánpótlásban felhívta magára a figyelmet sebességével és gólra törő játékával. Azóta már a felnőttfutballban is megmutatta képességeit, tette eztegy nehéz helyzetben lévő csapatnál. Biztos vagyok benne, hogy ezek a tulajdonságai még tovább fejlődnek majd a szakmai stábunk útmutatása mellett, hiszen még mindig csak 20esztendős. A nagy versenyhelyzet is biztosan jó hatással lesz majd a fejlődésére”– mondta az új igazolásról a MOL Fehérvár FC sportigazgatója, Kovács Zoltán.

A nigériai szélsőaz elmúlt három szezonban összesen 36 NB I-es mérkőzésen lépett pályára a Haladás együttesében, ezekennégy gólt szerzett – betalált a Honvéd, a Paks és két alkalommal az Újpest kapujába is.

Nagy lehetőségnek élem meg, hogy csatlakozhattam a Vidihez, hiszen az ország egyik legjobb csapatáról van szó. Szeretnék bajnoki címet ünnepelni majd itt, valamint vonzó volt számomra az is, hogy akár Európában is megmutathatom magam. A szurkolóknak annyit tudok üzenni, hogy mindig minden tőlem telhetőt megteszek majd azért, hogy sikeres legyen a csapat. Mivel jó ideje Magyarországon játszom már, ezért természetesen ismertem a klubot, nem volt nehéz amellett döntenem, hogy ide igazolok– mondta a játékos, akit az U17-es vb-címről és a katari Aspire Akadémián eltöltött időről is kérdezett a klub honlapja. – Mindkettő szép emlék. 2015-ben nyertük meg a korosztályos vb-t, ez már nem ma volt, de bízom benne, hogy ha itt jó teljesítményt nyújtok, akkor újra a nigériai szövetség látókörébe kerülök, és újra magamra ölthetem a címeres mezt. A katari Aspire Akadémián eltöltött négy évre is jó szívvel emlékszem vissza, hiszen remek körülmények között, képzett szakemberek tanítottak minket a labdarúgás alapjaira.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik