Labdarúgás: szakmai sikert hozott az U16-ossá alakított Honvéd-kupa

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.24. 15:49
Címkék
Az olasz Sampdoria sikerével zárult a nyolcadik alkalommal megrendezett Honvéd-kupa, amely markánsan eltért a torna korábbi kiírásaitól. Herczeg Vince, a Budapest Honvéd-MFA általános igazgatója mind a szervezéssel, mind a mérkőzések színvonalával elégedett volt, s mint mondja, rengeteg tanulsággal szolgált a négy nap.

Leiner Soma – utanpotlassport.huA Budapest Honvéd-MFA évről évre hazánk egyik legnívósabbnemzetközi utánpótlás-tornáját rendezi. A kispesti akadémia meghívását ezúttal isneves külföldi együttesek fogadták el, ugyanakkor a VIII. Honvéd-kupa markánsan eltért a korábbi kiírásoktól: a viadalt ezúttal tavaszra és az U16-os korosztálynak hirdették meg.Leiner Soma – utanpotlassport.huA Budapest Honvéd-MFA évről évre hazánk egyik legnívósabbnemzetközi utánpótlás-tornáját rendezi. A kispesti akadémia meghívását ezúttal isneves külföldi együttesek fogadták el, ugyanakkor a VIII. Honvéd-kupa markánsan eltért a korábbi kiírásoktól: a viadalt ezúttal tavaszra és az U16-os korosztálynak hirdették meg.

A Sampdoria és a Crvena zvezda csapott össze a Honvéd-kupa idei fináléjában Fotó: Kurtiphotography
A Sampdoria és a Crvena zvezda csapott össze a Honvéd-kupa idei fináléjában Fotó: Kurtiphotography

A Sampdoria és a Crvena zvezda csapott össze a Honvéd-kupa idei fináléjában  •  Fotó: Kurtiphotography

„Az elmúlt évek során augusztusban, az U19-es korosztálynak szerveztük meg, az idén azonban váltottunk, hiszen úgy gondoljuk, hogy a 16 éves játékosok az itt megszerzett tapasztalatokat sokkal inkább tudják hasznosítani az elkövetkező években. Örömmel jelenthetem, hogy a szervezés a várakozásoknak megfelelően alakult, a hétfői szakmai megbeszélésen pozitív visszajelzéseket kaptunk a külföldi csapatoktól, mindenki elégedetten tért haza”− kezdi értékelését Herczeg Vince, a Budapest Honvéd-MFA általános igazgatója.

A szakvezető szerint rengeteg újdonsággal és tanulsággal szolgált a négynapos viadal, amelyen különböző futballkultúrák találkoztak.

„Természetesen az a célunk, hogy a lehető legmagasabb legyen a színvonal, ugyanakkor ez a torna elsősorban nem a győzelemről szól, hanem eszköz, hogy a fiatalok megmutathassák magukat, és tapasztalatokat gyűjthessenek. Amikor majdan visszagondolok rá, elsősorban a nyitott, barátságos légkör jut eszembe, amely jellemezte a mögöttünk hagyott négy napot − őszintén beszélgettünk a klubok helyzetéről, a különböző országok problémáiról. A legjobb benyomást talán a szerb Crvena zvezda keltette bennem, érdekes, hogy a szerb klubban nincs konkrétan felépített, egységes képzési rendszer, cserébe nagy szabadságot kapnak az edzők.”

A házigazda a bronzmérkőzésen aratott fölényes sikerrel végül harmadikként zárta a tornát, míg a döntőben a Sampdoria tizenegyesekkel győzte le aCrvena zvezdát.

„Összességében elégedett vagyok a Honvéd teljesítményével, ígéretes korosztályról beszélünk, heten közülük korosztályos válogatottnak vallhatják magukat. Sok mindenre rávilágított ez a négy nap, több játékosról bebizonyosodott, hogy nemzetközi szinten is képes kiemelkedő teljesítményre. Az érem másik, tanulságos oldala pedig az, hogy a hiba a labdarúgás minden szintjén megvan a játékban −a legfontosabb azonban, hogy ki az, aki túl tud lépni rajta.”

VIII. HONVÉD-KUPA
A torna végeredménye: 1. Sampdoria (olasz), 2. Crvena zvezda (szerb), 3. Budapest Honvéd-MFA, 4. Maccabi Petah Tikva (izraeli), 5. Sparta Rotterdam (holland), 6. Sturm Graz (osztrák)
A torna legjobb kapusa: Ognjen Lukics (Crvena zvezda)
A torna legjobb játékosa: Nikola Mituljikics (Crvena zvezda)
A torna gólkirálya: Antonio Vigliani (Sampdoria)

További korosztályos híreinkLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik