Labdarúgás: mozgalmas ősz előtt az utánpótlás-válogatottak

Vágólapra másolva!
2019.09.23. 10:48
Címkék
Amíg a felnőttválogatottak szeptemberben Eb-selejtezőket játszottak, az ifjabb korosztályokban gőzerővel folyt a felkészülés az őszi tétmérkőzésekre. Utánpótláskorú labdarúgó-válogatottjaink ugyanis eseménydús időszak előtt állnak.

Meglehetősen mozgalmas ősz elé néznek utánpótlás-válogatottjaink a kiemelt korosztályokban, hiszen amíg az U17-esek és U19-esek októberben Eb-selejtezőkön szerepelnek, addig az ősztől hivatalosan már U18-asnak számító csapat a brazíliai U17-es világbajnokságon vesz részt. Mindezek mellett pedig a most formálódó U16-os és U21-es válogatottra felkészülési mérkőzések várnak.

Az U17-es vb-re készülő korosztályos válogatottunk szövetségi edzője, Preisinger Sándor (jobbra) keretet hirdetett a horvátok elleni felkészülési mérkőzésekre Fotó: mlsz.hu
Az U17-es vb-re készülő korosztályos válogatottunk szövetségi edzője, Preisinger Sándor (jobbra) keretet hirdetett a horvátok elleni felkészülési mérkőzésekre Fotó: mlsz.hu

Az U17-es vb-re készülő korosztályos válogatottunk szövetségi edzője, Preisinger Sándor (jobbra) keretet hirdetett a horvátok elleni felkészülési mérkőzésekre  •  Fotó: mlsz.hu

Az említettek közül a „legkisebbekkel” kezdve a sort elmondhatjuk, a Belvon Attila szövetségi edző által irányított U16-os gárda a héten előbb 3–0-ra kikapott, majd 2–0-ra győzött Szlovénia korosztályos együttese ellen. A magyar csapatnak novemberben két összetartása lesz, melyek során kétszer a hollandokkal és kétszer az olaszokkal is megmérkőzik.

A jelenlegi U16-osok tétmeccset csak jövőre játszanak, az U17-es Eb-selejtezők alkalmával, melyeken idén a 2003-as születésűek szerepelnek. Németh Antal csapata e hónap elején az északmacedónok vendégeként két meccsel – az első 2–2-vel, a második 2–0-s magyar sikerrel zárult – hangolt az október végi, fehéroroszországi selejtezőtornára. A házigazdák mellett Lettország és Szerbia vár a mieinkre. A csoportok első és második helyezettjei, valamint a négy legjobb harmadik is továbbjut a tavaszi, úgynevezett elitkörös selejtezőbe, és folytathatja a küzdelmet a májusi, észtországi kontinensbajnokságon való részvételért.

Az U17-es vb-re készülő, de 2002-es születésűekből álló csapatunk jövő heti összetartására, illetve a horvátok elleni két, csáktornyai felkészülési találkozóra éppen a napokban hirdetett keretet Preisinger Sándor szövetségi edző. A névsorban két, hosszú sérülés után visszatérő játékos is szerepel, a debreceni középpályás, Baráth Péter és a salzburgi támadó, Mester Csaba, akik a tavaszi Eb-t is kihagyták. A horvátok elleni mérkőzésekről viszont Buna Gábor és Zuigeber Ákos is hiányzik majd sérülés miatt. Egyelőre kérdés, felépülnek-e a brazíliai világbajnokságig, melyre a közvetlen felkészülés október 16-án kezdődik meg, tíz nappal a magyar csapat első, Nigéria elleni vb-meccse előtt, legkésőbb aznap kell kijelölni a 21 fős vb-keretet is.

Kiss Tamásék nem bírtak a norvégokkal az U21-es felkészülési mérkőzésen Fotó: mlsz.hu
Kiss Tamásék nem bírtak a norvégokkal az U21-es felkészülési mérkőzésen Fotó: mlsz.hu

Kiss Tamásék nem bírtak a norvégokkal az U21-es felkészülési mérkőzésen  •  Fotó: mlsz.hu

Az U19-es válogatottunk októberben Magyarországon, házigazdaként léphet pályára a jövő júliusban, Észak-Írországban sorra kerülő Európa-bajnokság selejtezőjének első állomásán. Sorrendben a grúzokkal, a horvátokkal és a kazahokkal mérkőzik meg Bene Ferenc együttese, amely a múlt héten záruló Vilotics-tornán 2–0-ra legyőzte Montenegrót, majd ikszelt a szerbekkel (2–2) és Izraellel (0–0) is. A hazai selejtezőtornáról az első kettő jut az elitkörbe, a harmadik helyezett pedig legjobb harmadikként juthat még tovább.

A 2021-es magyar–szlovén rendezésű U21-es Európa-bajnokságra szeptemberben két mérkőzéssel kezdte meg a felkészülést Gera Zoltán szövetségi edző csapata. Dániában szervezett játékkal gól nélküli döntetlent értek el Kiss Tamásék, Norvégiától viszont 3–0-s vereséget szenvedtek. A most bemutatkozó új szakember szerint elsősorban sebességben maradt el a csapat az északiaktól. Októberben Horvátország és Szlovénia, novemberben Észak-Írország és Ausztria ellen lehet javítani.

U-VÁLOGATOTTAINK ŐSZI PROGRAMJA
U16, felkészülési mérkőzések
November 5. (Assen): Hollandia–Magyarország
November 7. (Assen): Hollandia–Magyarország
November 26. (Telki): Magyarország–Olaszország
November 28. (Telki): Magyarország–Olaszország
U17, Eb-selejtezők (Fehéroroszország)
Október 24.:Fehéroroszország–Magyarország
Október 27.: Magyarország–Lettország
Október 30.: Magyarország–Szerbia
Felkészülési mérkőzés
November 27.: Szlovákia–Magyarország
U18
Felkészülési mérkőzések (Horvátország, Csáktornya)
Szeptember 24.: Horvátország–Magyarország
Szeptember 26.: Horvátország–Magyarország
Világbajnokság (Brazília)
Október 26. (Goiania): Magyarország–Nigéria
Október 29. (Goiania): Magyarország–Ausztrália
November 1. (Goiania): Magyarország–Ecuador
U19, Eb-selejtezők
Október 9. (Győr): Magyarország–Grúzia
Október 12. (Győr): Magyarország–Horvátország
Október 15. (Gyirmót): Magyarország–Kazahsztán
U21, felkészülési mérkőzések
Október 11. (Zalaegerszeg): Magyarország–Horvátország
Október 15. (Celje): Szlovénia–Magyarország
November 14. (Ballinamallard): Észak-Írország–Magyarország
November 18.: Magyarország–Ausztria

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik