UP-info utanpotlassport.hu 2019.12.06 16:26 Frissítve: 2019.12.07 12:53

Labdarúgás: komoly mérkőzések várhatók Szekszárdon a Mikulás-kupán

Nyolc csapat indul harcba az U16-os kispályás szekszárdi Mikulás-kupáért, amely szombaton kezdődik. Hazai együttesek mellett a horvát NK Valpovka Valpovo is pályára lép.

Kilencedik alkalommal rendezik meg Szekszárdon a Mikulás-kupát Forrás: Szekszárdi UFC

Kilencedik alkalommal rendezik meg Szekszárdon a Mikulás-kupát  •  Forrás: Szekszárdi UFC

Kilencedik alkalommal rendezik meg a szekszárdi Városi Sportcsarnokban az U16-os Mikulás-kupát. A korábbi évekkel ellentétben ezúttal nyolc csapat küzd a tornagyőzelemért. Az oldal- és alapvonalakkal határolt 20×40 méteres játéktéren 5×2 méteres kapuk lesznek − írja a teol.hu. Több együttes már visszatérő vendége a viadalnak, a horvátországi Eszék mellett található Valpovo alakulata viszont első alkalommal indul.

A 2018-as kiírásban egy évvel fiatalabbak küzdöttek a helyezésekért. A döntőben az FTC zöld 7–1-re nyert az FTC fehér ellen.

A Szekszárdi UFC hagyományos versenyének fővédnöke és szponzora az egyesület korábbi elnöke, Pálfi Gábor. Ő idén nem tud részt venni az eseményen, hiszen 15 éves fia, Gábor Barcelonában, a Marcet Football Academyn tanul, és korosztályos csapatának a hétvégén bajnoki mérkőzése lesz.

A mérkőzések szombaton 9 órakor kezdődnek. Az eredményhirdetés várhatóan 16.15-kor lesz.

A Mikulás-kupa résztvevői
Ferencváros (zöld), Ferencváros (fehér), Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, Pécsi MFC, Paksi FC, NK Valpovka Valpovo (horvát), Kecskeméti TE Labdarúgó Akadémia, Szekszárdi UFC

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.26 13:48:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A második versenynap délelőttjén már a harmadik érmét (a második aranyat) szerezte meg a magyar küldöttség a sportlövők lengyelországi junior Európa-bajnokságán: Mészáros Eszter Pekler Zalánnal párban győzött a vegyes csapatok küzdelmeiben.

2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.