Labdarúgás: Kikapott Szlovákiától az U18-as válogatott

Vágólapra másolva!
2018.08.21. 20:22
Címkék
Elveszítette első mérkőzését a Bene Ferenc vezette U18-as labdarúgó-válogatott a csehországi Vaclav Jezek-tornán. A magyar együttes 2−1-re maradt alul a szlovákokkal szemben, a csapat gyenge helyzetkihasználása döntő tényezőnek bizonyult. Folytatás szerdán, az ukránok ellen.

Munkatársunktól - utanpotlassport.huKényelmes, átmeneti időszak jellemzi a mindenkori U18-as évjáratot, hiszen ennek a korosztálynak nem rendeznek sem kontinensviadalt, sem pedig világbajnokságot. A jelenlegi, 2001-es születésű fiúkból álló csapat éppen csak maga mögött hagyta az U17-es időszakot. Emlékezhetünk, Szélesi Zoltán vezetésével ez az együttes vett részt a márciusi, hazai rendezésű elitkörben, amelyből nem sikerült kijutnunk az Európa-bajnokságra.Munkatársunktól - utanpotlassport.huKényelmes, átmeneti időszak jellemzi a mindenkori U18-as évjáratot, hiszen ennek a korosztálynak nem rendeznek sem kontinensviadalt, sem pedig világbajnokságot. A jelenlegi, 2001-es születésű fiúkból álló csapat éppen csak maga mögött hagyta az U17-es időszakot. Emlékezhetünk, Szélesi Zoltán vezetésével ez az együttes vett részt a márciusi, hazai rendezésű elitkörben, amelyből nem sikerült kijutnunk az Európa-bajnokságra.

Vereséggel kezdett Csehországban U18-as válogatottunk Forrás: mlsz.hu
Vereséggel kezdett Csehországban U18-as válogatottunk Forrás: mlsz.hu

Vereséggel kezdett Csehországban U18-as válogatottunk  •  Forrás: mlsz.hu

Szélesi távozott, a keretet jelenleg Bene Ferenc egyengeti, a cél pedig a jövő évi U19-es csapat gerincének megtalálása. Ennek egyik állomása a csehországi Vaclav Jezek-torna, amelyen a szlovákokkal játszotta első mérkőzését együttesünk.

A mieink élesen kezdtek, hiszen Nyári Patrik indítását követően már az ötödik percben ziccerbe került Tóth-Gábor Kristóf, ám az Illés Akadémia támadója a kapu mellé lőtt. A szlovákok hamar válaszoltak, de Onódi Ákos résen volt. A magyar csapatugyan kétszer is mattolta az ellenfél kapusát az első félidőben, a játékvezető azonban mindkét találatot érvénytelenítette. Ellenben a szlovákok szabályos gólt szereztek, a34. percben: Dominik Topolsky a jobbösszekötő helyéről lőtt pazarul a hálóba (0−1).

A fordulást követően nem adta fel a magyar válogatott, amely a 64. percben egyenlített: Nyári Patrik szögletből csavart a hálóba (1−1). Egy perccel később a vezetést is átvehette volna a Bene-csapat, de Cipf Dominik tizenegyese a keresztlécről vágódott le. Nagy lehetőség adódott Skribek Alen előtt is, de az ő lövése sem volt pontos. S ahogy ez lenni szokott, az elpuskázott lehetőségek megbosszulták magukat, a szlovákok a 76. percben Lukas Letenay révén visszavették a vezetést (1−2). A hajrában a rivális sikerrel őrizte meg előnyét, így szűk győzelmet aratott.

A magyar válogatott szerda délután Ukrajna ellen javíthat.

VACLAV JEZEK-TORNA (CSEHORSZÁG)
Magyarország−Szlovákia 1−2 (0−1)
Magyarország: Onódi Ákos −Lakatos Benjámin, Szűcs Kornél, Varju Benedek, Körmendi Kevin −Irimiás Gergő (Múcska Viktor, 74.), Nyári Patrik (Radics Márton, 81.) − Kocsó Bálint (Skribek Alen, 67.), Földi Botond (Starosta Bálint, 46.), Cipf Dominik −Tóth-Gábor Kristóf (Beke Péter, 46.)
Gólszerzők:Nyári ill.Topolsky, Letenay

További korosztályos híreinkLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik