UP-info utanpotlassport.hu 2020.01.24 21:14 Frissítve: 2020.01.28 09:16

Labdarúgás: indonéz focisták is érkezhetnek a Puskáshoz

Hamarosan indonéz labdarúgókat is a soraiban tudhat majd a Puskás Akadémia – állítja a 444.hu. A felcsúti egylet korábban Mongóliával kötött olyan megállapodást, miszerint az ázsiai ország legtehetségesebb focistái lehetőséget kapnak a magyar klub utánpótlásában.

Ganbold Ganbajar (19) már a mongol felnőttválogatottban is bemutatkozhatott Forrás: pfla.hu

Ganbold Ganbajar (19) már a mongol felnőttválogatottban is bemutatkozhatott  •  Forrás: pfla.hu

A helyi sajtóorgánumok egyöntetűen állítják, hogy hamarosan indonéz labdarúgók érkezhetnek Magyarországra, miután Orbán Viktor miniszterelnök politikai és gazdasági tárgyalásai mellett ebben is megállapodott Joko „Jokowi” Widodo indonéz államfővel. Azt már a 444.hu vette észre, miszerint a történet leginkább a Puskás Akadémiát érinti.

A feltételezhetően létrejött egyezség szerint évente legfeljebb három indonéz játékos iratkozhat be a felcsúti akadémiára. Érdekesség, hogy az egyesület 2016-ban már kötött egy hasonló megállapodást, mégpedig Mongóliával, ahonnan maximum két fiatalember focizhat a klub utánpótlásában, így lett például Ganbold Ganbajar az első profi mongol labdarúgó.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.02.21 13:37:14

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Hívta az FTC, a Siófok és a Brest, ő azonban a német élvonal harmadik helyezettjét választotta. A 18 éves junior Eb-aranyérmes kézilabdázóval, Albek Annával a Metzingenbe szerződésről, a nem várt megkeresésekről, az NB I-ről és a távlati céljairól is beszélgettünk.

2020.02.09 12:37:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ifjúsági ergométeres kontinensviadal után a párizsi világbajnokságon is megvillantotta klasszisát az Arrabona Evezős Klub 18 éves versenyzője, Siska Bettina, elvégre 500 méteren új egyéni csúccsal a dobogó második fokára állt fel, s nevelőedzője, Halmainé Mészáros Éva szerint immár „stabilan hozza, amit tud".

2020.02.02 16:06:15

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Számos utánpótlássikerről adunk hírt, ám jól tudjuk: ezek még nem garantálják a fényes felnőttpályafutást. Most az érem másik oldalát vizsgáltuk meg: olyan sportolókkal beszéltünk, akik utánpótláskorúként nem arattak nagy sikereket, de későn érő típusként szép pályafutást építettek.

2020.01.24 19:06:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A junior vb- és Eb-, továbbá U23-as Eb-győztes cselgáncsozó, Özbas Szofi és a felnőttvilágbajnok kajakos, Kopasz Bálint lett 2019 legjobb utánpótláskorú sportolója. Mindez a tizenkilencedik alkalommal megrendezett Héraklész Díjátadó Gálán derült ki pénteken.

2020.01.23 19:06:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Elképesztő teljesítménnyel nyerte meg Pekler Zalán a junior légpuskások 10 m-es müncheni versenyét. A komáromi sportlövő jobbat lőtt, mint a világcsúcs (országos csúcsot ért el), ezek után azt kérdeztük tőle, mégis hogyan csinálta.