UP-info utanpotlassport.hu 2020.01.24 21:14 Frissítve: 2020.01.28 09:16

Labdarúgás: indonéz focisták is érkezhetnek a Puskáshoz

Hamarosan indonéz labdarúgókat is a soraiban tudhat majd a Puskás Akadémia – állítja a 444.hu. A felcsúti egylet korábban Mongóliával kötött olyan megállapodást, miszerint az ázsiai ország legtehetségesebb focistái lehetőséget kapnak a magyar klub utánpótlásában.

Ganbold Ganbajar (19) már a mongol felnőttválogatottban is bemutatkozhatott Forrás: pfla.hu

Ganbold Ganbajar (19) már a mongol felnőttválogatottban is bemutatkozhatott  •  Forrás: pfla.hu

A helyi sajtóorgánumok egyöntetűen állítják, hogy hamarosan indonéz labdarúgók érkezhetnek Magyarországra, miután Orbán Viktor miniszterelnök politikai és gazdasági tárgyalásai mellett ebben is megállapodott Joko „Jokowi” Widodo indonéz államfővel. Azt már a 444.hu vette észre, miszerint a történet leginkább a Puskás Akadémiát érinti.

A feltételezhetően létrejött egyezség szerint évente legfeljebb három indonéz játékos iratkozhat be a felcsúti akadémiára. Érdekesség, hogy az egyesület 2016-ban már kötött egy hasonló megállapodást, mégpedig Mongóliával, ahonnan maximum két fiatalember focizhat a klub utánpótlásában, így lett például Ganbold Ganbajar az első profi mongol labdarúgó.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.

2020.07.20 14:55:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A HISZEK Benned Sport Program második alprogramjának legújabb, ötödik ütemében 250 millió forintot osztanak szét a kis és közepes sportszervezetek között.