utanpotlassport.hu 2019.02.11 19:49 Frissítve: 2019.02.11 19:52

Labdarúgás: Eb-elitkörre készült Spanyolországban az U17-es válogatott

Egy döntetlennel és egy vereséggel zárta spanyolországi edzőtáborozását a hazai rendezésű Eb-elitkörre készülő U17-es labdarúgó-válogatott. Preisinger Sándor együttese San Pedro de Pinatarban a skótokkal szemben 2−1-re maradt alul, míg az angolok ellen bravúros, gól nélküli döntetlent ért el.

L.S./UP-info - utanpotlassport.huAlig néhány héttel ezelőtt, Telkiben kezdte meg felkészülését U19-es válogatottunk a közelgő Európa-bajnoki elitkörre. Németh Antal fiait követően a Preisinger Sándor vezette U17-es csapat is hasonló szándékkal gyűlt össze 2019-ben először, Posztobányi Patrikék a spanyolországi San Pedro de Pinatarban bizonyíthattak a szakmai stábnak.

A selejtező első szakaszában veretlenül zárt U17-es válogatottunk Forrás: mlsz.hu

A selejtező első szakaszában veretlenül zárt U17-es válogatottunk  •  Forrás: mlsz.hu

Az ősszel veretlenül zárt együttesből kilencen nem tudtak elutazni az edzőtáborba, így több új arc is esélyt kapott a bizonyításra. A 2002-es születésű játékosokból álló válogatott a skótokkal és és az angolokkal is megmérkőzött Spanyolországban, így igazán nívós ellenfelekkel hangolt a márciusi elitkörre, amelyen a norvégokkal, a bosnyákokkal és a belgákkal néz majd szembe a csapat.

A skótok elleni találkozón már az ötödik percben a mieinknél volt az előny: a DVTK színeiben már NB I-es tapasztalatot is szerzett Tóth Borisz egy szöglet után volt eredményes. Bár az első játékrész a magyar csapaté volt, a szigetországiak a fordulást követően kétszer mattolták Vaits Marcellt, és 2−1-re megnyerték a találkozót.

„Hiába teljesítettünk mezőnyben jól, és futballoztunk fölényben, kihagytuk a legnagyobb helyzeteket is, a skótok pedig jól használták ki a lehetőségeiket és a hibáinkat. Bosszantó, hogy vereség lett a vége, az Eb-selejtezőkön az ilyen mérkőzéseket meg kell nyernünk ahhoz, hogy esélyünk legyen a továbbjutásra, a jó játék semmit sem ér szerzett gólok nélkül” – értékelt a találkozót követően Preisinger Sándor a szövetség honlapján.

Az angolok elleni párharc teljesen más képet mutatott, a magyar csapat három belső védővel állt fel, és védekezésre rendezkedett be. Ennek végül meglett az eredménye, hiszen a háromoroszlánosok nem tudtak gólt szerezni, így 0−0-s döntetlennel zárult a mérkőzés.

„Gratulálok a játékosoknak, mert férfias küzdelemben, végig keményen futballozva, szervezetten védekezve sikerült döntetlent játszani a roppant erős angol csapat ellen. Fizikálisan, gyorsaságban, dinamikában óriási fölényben volt az ellenfél, míg mi taktikailag, fegyelmezettségben nyújtottunk kiemelkedő teljesítményt, ezzel tudtuk megakadályozni az ellenfelet a gólszerzésben. Egy-két lehetőségünk volt ugyan a mérkőzésen, de ez a találkozó leginkább a védekezésről szólt, és ebben nagyszerű teljesítményt nyújtottunk. Hasznos tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak az elmúlt egy hétben, most már tisztán látszik, kik azok a játékosok, akik a legtöbb segítséget jelenthetik majd a márciusi Eb-elitkörben” − tekintett már előre a szövetségi edző az mlsz.hu-nak adott értékelésében.

A kontinensviadal selejtezőjének második szakasza március 26-án rajtol, és április elsején zárul − az elitkörből a csoport első két helyezettje kvalifikál az írországi Európa-bajnokságra.

AZ U17-ES VÁLOGATOTT IDEI ELSŐ KERETE
Kapusok: Vaits Marcell (Puskás Akadémia), Megyeri Gábor (Honvéd-MFA)
Védők: Pereira Américo (Győri ETO), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Balogh Botond (MTK Budapest), Bekker Roland (Mönchengladbach), Hosszú Zétény (Puskás Akadémia), Horváth Milán (Honvéd-MFA), Dávid Zoltán (Békéscsaba), Orosz Donát (DVTK)
Középpályások: Berekali Márk (Puskás Akadémia), Sipos Gábor (Puskás Akadémia), Tóth Borisz (DVTK), Kosznovszky Márk (MTK Budapest)
Támadók: Zuigeber Ákos (MTK Budapest), László Dávid (Honvéd-MFA), Komáromi György (Puskás Akadémia), Kalmár Benedek (Puskás Akadémia), Molnár Rajmund (Honvéd-MFA), Szalay Szabolcs (Illés Akadémia)

További korosztályos híreink LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.12.08 22:17:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A csütörtöki összecsapáson látottakhoz képest jóval simábban nyert az U20-as jégkorong-válogatott Dél-Korea U25-ös együttese ellen; Vas Márton kijevi divízió I/B csoportos világbajnokságra készülő csapata 9–1-re simázta le ázsiai ellenfelét.

2019.12.08 19:37:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

„Nemcsak a Mikulás, hanem a gyerekek teljesítménye is mosolyt csalt az arcunkra" – mondja büszkén dr. Vardanjan Gurgen, a műkorcsolya ágazat sportigazgatója, aki szerint a fiatalok többször is bizonyították az egyhetes viadalon, hogy jó úton halad a hazai utánpótlás.

2019.12.01 14:25:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség évzáró gáláján az U23-as, a junior- és az ifjúsági korosztályban is megnevezték az év legjobb atlétáját. A legfiatalabb győztes a 15 esztendős Varga Gréta volt, a 22 éves Halász Bence pedig a felnőttek között nyert.

2019.11.30 16:23:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Negyven ország mintegy ezerötszáz fiatal sportolóját várják a jövőre Kecskeméten rendezendő 54. Nemzetközi Gyermek Játékokra, ahol a 12-15 éves korú gyerekek kilenc sportágban mérhetik össze tudásukat.

2019.11.30 09:03:15

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Sorozatunkban olyan korábbi klasszisok mondják el véleményüket a hazai sportági utánpótlásról, akik manapság semmilyen vagy csak csekély szerepet töltenek be annak alakításában. Ezúttal a „kajakkirálynővel”, a háromszoros olimpiai és harmincegyszeres világbajnok Kovács Katalinnal beszélgettünk.